Criteriul National

Bucurescu şi Tristan…

Bucurescu şi Tristan…
martie 11
10:48 2019

Motto ” „Învață să-ți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” Sfântul Augustin
cover

Sa ne plimbam BUCURIA ca pe o haina noua !

Cate bucurii traiti pe zi ? Cand ati avut parte de ultima bucurie ? Ce-i BUCURIA pentru tine ?
Reactia spontana a cititorului la aceste intrebari va fi : ” Asta-i dus ! De ce-i arde acum ! ”
Dupa ce ne revenim si privim pe fereasta , fata ni se lumineaza a bucurie fiindca am vazut ca azi va fi soare. Acest sentiment de bucurie este trezit de orice veste sau lucru care ne face placere sau pe care-l doream de mult sa vina. Oricat ne-am da loviti de TRISTETE, Bucuria isi face loc si apare in viata noastra , atunci cand si cat ne trebuie pentru a ne readuce pe linia de plutire, adica in ECHILIBRU cu NOI INSINE.
Bucuria nu se poate manifesta eficient daca nu are ” un opozant” pe masura, care-i TRISTETEA.
Importanta este doza pe care o avem , o generam si o pastram din fiecare element . Cand facem ” colectie” de tristeti, devenim -TRISTAN -, iar cand lasam sa ne invadeze exagerat bucuria , devenim – BUCURESCU .
Aici este secretul ; intre cumpat si ruptura; invatarea proportiilor intre bucurie si tristete, si transformarea tristetii in bucurie si a bucurei in tristete e ceva care se invata din frageda copilarie , cand Rasu-Plansu este frecvent. Un ochi rade, un ochi plange !
sand
Fiecare dintre noi stim nemijlocit cate momente de Rasu-Plansu am trait !
Numai aceasta succesiune de sentimente este TRAIRE si este opera noastra.
Natural ar fi ca Bucuria sa o impartasim cu ceilalti, iar Tristetea sa o purtam in singuratate.
A ramas putina NORMALITATE : bucuria reala sau inventata o afisam in piata publica numai pentru a face in ciuda celor care nu o au inca sii credeau ca ” n-avem valoare” , iar tristetea o transformam in suferinta si incercam sa o dam la fiecare, fiindca nu acceptam sa vedem oameni care traiesc multumiti si ca au gasit izvor de seninatate in traiul modest pe care-l duc.
Sa pastram o masura in toate si sa ne bucuram pentru fiecare zi traita sub soare !
Bucurati-va prieteni !

Sursa foto : prietendevremerea,Damaideparte

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 11 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei