Criteriul National

Burghezia şaormistă: ,,Uhăăă SOROŞIŞTII! […] mai comandăm o PIZZA?”

Burghezia şaormistă: ,,Uhăăă SOROŞIŞTII! […] mai comandăm o PIZZA?”
noiembrie 07
14:35 2016

imag_articol

nu cred ca mai are nimeni nici un dubiu, dupa perioada dictaturii Romania a deveni foarte repede tara paranormalului. Se fura se fura se fura se distruge se distruge se distruge si tot mai este de furat si de distrus. Padurile in mare parte au disparut, aerul tot mai poluat, populatia tot mai obeaza, cultura a devenit ceva ,,de prost gust” in arii ample ale tarii, in concluzie am devenit cel mai mare laborator de teste pe oameni din Europa probabil. Nu mai este nevoie de cobai bine platiti in vest pentru studii medicale, specialistii sunt aici langa voluntarii romani dispusi sa respire linistit toate mizeriile, sa mance toate porcariile, sa rancezeasca fara pic de sport, nu mai este nevoie de teste scumpe auto euro ncap, toate marcile de masini vad pe strazile noastre cate teste vor in fiecare zi. Sunt si cateva orase, comune si sate civilizate in tara, in special zona Ardealului, mare parte din restul tarii parca este front de lupta daca ne uitam la nenorocirile care nu se mai termina si mizeria din orase. In multe zone omenii parca se taraie mai mult decat sa traiasca. Ai ce manca, ai acoperis, bucurat-te de natura, miscare si poezie!fff

In peisajul acesta cenusiu comunitar dominat de individualism, non-cultura, tehnologie digitala si consumatorism, exista o specie rara care se numeste: ACTIVISTUL. El este un om care a fost de cele mai multe ori inzestrat de la natura, sau educat sa resimta suferinta celui apropiat sau a mediul inconjurator bombardat. Noua miscare politica bucuresteana USR are la baza un colectiv de oameni care zece ani au stat pe barice sustinand peste 300 de procese impotriva sau alaturi de primarie si alte proiecte pentru capitala. Cine sustine o asemenea activitate, nu doar ca isi investeste toate resursele materiale proprii in cele mai multe cazuri, dar isi sacrifica probabil mai mult de jumatate din timpul liber, sau aproape tot in anumite perioade.

Cotrolul politicienilor asupra televiziunilor private au reusit sa introduca un virus foarte greu de curatat. Au cultivat tot timpul mania conspirationista si bineinteles show-urile in care prostia este o parfumata floare. Cetatenii activi in fotoliul stirilor devin dominati si influentati de aceste prezentari si suprapuse cu nenumaratele dezamagiri din partea clasei politicie, isi pierd increderea in orice miscare noua politica de cele mai multe ori. Pe de alta parte, pe cel pe care l-a interesat numai burta lui si a familiei lui, nu intelege cat de greu este pentru ONG-ist sa-si finanteze actiunile prin care incearca sa salveze mediul comunitar (orasul) si natural, cultura sau nevoiasi si animale.

Concluzia ar fi poate ca suntem o tara de izmenari care ies in strada doar de frica sa nu ia si ei foc prin cluburi sau alte localuri, dar cand trebuie sa-si aleaga liderii si conducatorii, intra multi dintre ei in sevrajul shopping-ului si al gogoselelor cu E-uri multe servite de televiziunile private.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo