Criteriul National

Burghezia şaormistă: ,,Uhăăă SOROŞIŞTII! […] mai comandăm o PIZZA?”

Burghezia şaormistă: ,,Uhăăă SOROŞIŞTII! […] mai comandăm o PIZZA?”
noiembrie 07
14:35 2016

imag_articol

nu cred ca mai are nimeni nici un dubiu, dupa perioada dictaturii Romania a deveni foarte repede tara paranormalului. Se fura se fura se fura se distruge se distruge se distruge si tot mai este de furat si de distrus. Padurile in mare parte au disparut, aerul tot mai poluat, populatia tot mai obeaza, cultura a devenit ceva ,,de prost gust” in arii ample ale tarii, in concluzie am devenit cel mai mare laborator de teste pe oameni din Europa probabil. Nu mai este nevoie de cobai bine platiti in vest pentru studii medicale, specialistii sunt aici langa voluntarii romani dispusi sa respire linistit toate mizeriile, sa mance toate porcariile, sa rancezeasca fara pic de sport, nu mai este nevoie de teste scumpe auto euro ncap, toate marcile de masini vad pe strazile noastre cate teste vor in fiecare zi. Sunt si cateva orase, comune si sate civilizate in tara, in special zona Ardealului, mare parte din restul tarii parca este front de lupta daca ne uitam la nenorocirile care nu se mai termina si mizeria din orase. In multe zone omenii parca se taraie mai mult decat sa traiasca. Ai ce manca, ai acoperis, bucurat-te de natura, miscare si poezie!fff

In peisajul acesta cenusiu comunitar dominat de individualism, non-cultura, tehnologie digitala si consumatorism, exista o specie rara care se numeste: ACTIVISTUL. El este un om care a fost de cele mai multe ori inzestrat de la natura, sau educat sa resimta suferinta celui apropiat sau a mediul inconjurator bombardat. Noua miscare politica bucuresteana USR are la baza un colectiv de oameni care zece ani au stat pe barice sustinand peste 300 de procese impotriva sau alaturi de primarie si alte proiecte pentru capitala. Cine sustine o asemenea activitate, nu doar ca isi investeste toate resursele materiale proprii in cele mai multe cazuri, dar isi sacrifica probabil mai mult de jumatate din timpul liber, sau aproape tot in anumite perioade.

Cotrolul politicienilor asupra televiziunilor private au reusit sa introduca un virus foarte greu de curatat. Au cultivat tot timpul mania conspirationista si bineinteles show-urile in care prostia este o parfumata floare. Cetatenii activi in fotoliul stirilor devin dominati si influentati de aceste prezentari si suprapuse cu nenumaratele dezamagiri din partea clasei politicie, isi pierd increderea in orice miscare noua politica de cele mai multe ori. Pe de alta parte, pe cel pe care l-a interesat numai burta lui si a familiei lui, nu intelege cat de greu este pentru ONG-ist sa-si finanteze actiunile prin care incearca sa salveze mediul comunitar (orasul) si natural, cultura sau nevoiasi si animale.

Concluzia ar fi poate ca suntem o tara de izmenari care ies in strada doar de frica sa nu ia si ei foc prin cluburi sau alte localuri, dar cand trebuie sa-si aleaga liderii si conducatorii, intra multi dintre ei in sevrajul shopping-ului si al gogoselelor cu E-uri multe servite de televiziunile private.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo