Criteriul National

Business report: Vacanțe mai scumpe. Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor; România a avut cea mai bună ofertă de ţară pentru Volkswagen, dar deciziile se iau la alt nivel – Business

Business report: Vacanțe mai scumpe. Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor; România a avut cea mai bună ofertă de ţară pentru Volkswagen, dar deciziile se iau la alt nivel – Business
octombrie 23
04:54 2019
Bilanțul finanțării cultivatorilor de roșii- exporturi de patru ori mai mari, randamente extrem de mici, prețurile în scădere nu se văd la raft. După trei ani în care Ministerul Agriculturii a finanțat cu aproximativ 100 de milioane de euro producătorii de tomate, România se confruntă în continuare cu producții în scădere, urmare a productivității la hectar extrem de mici.La poarta fermei, în luna septembrie, avem cel mai mic preț din UE și una dintre cele mai mari scăderi față de 2018, dar în piețe trendul este inversat. Importurile au scăzut, într-adevăr, cu 7%, iar exporturile s-au majorat de patru ori și urmare a faptului că am devenit extrem de competitivi din punct de vedere al prețurilor, conform Economica.net

MCV – cel mai dur Raport de la aderare: Comisia recomandă decuplarea de Bulgaria, care are rezultate pozitive. România a înregistrat, de la ultimul raport (noiembrie 2018), o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți în Justiție și anticorupție, “situație ce constituie o sursă de preocupare majoră”, constată Raportul MCV, prezentat marți. De menționat și faptul că Raportul din 2018 fusese cu mult mai prost decât cel din ianuarie 2017. Spre deosebire de România, Bulgaria a făcut progrese și Comisia Europeană recomandă ieșirea din tandem – Sofia a îndeplinit și ultimele 17 recomandări, iar executivul UE consideră că progresele făcute “sunt suficiente pentru a fi întrunite angajamentele luate în momentul aderării la UE”, relatează Curs de Guvernare.

Vacanțe mai scumpe. Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor. Prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017, influențate mai ales de tichetele de vacanță. Cele mai căutate destinații din România pentru vacanțele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul) dar și stațiunile balneoclimaterice și chiar orașele precum București, Cluj, Iași și Timișoara. Printre cele mai scumpe destinații din România în 2019 se regăsește capitala, cu un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur, scrie Profit.ro

Preţul energiei, o ameninţare pentru consumatori. Intenţia autorităţilor de a acorda un sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) prin care, timp de 10 ani de zile, toţi consumatorii finali de energie electrică ar urma să plătească până la 10,5 miliarde de lei va crea mari probleme consumatorilor, în special celor din domeniul industrial. Asociaţia Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC) atrage atenţia că orice schemă suplimentară de sprijinire a sectorului energetic anulează competitivitatea industriei româneşti, în lipsa unor măsuri similare pentru sectoarele industriale, implementate la nivelul Uniunii Europene, potrivit Adevărul.

Tranzacție: Libanezii de la CFH intră în România printr-o tranzacție care sparge borna de preț pe piața imobiliară. Au cumpărat Day Tower la un randament de sub 7%. Compania Corporate Finance House Group (CFH) din Orientul Mijlociu a cumpărat clădirea de birouri Day Tower din București, clădire dezvoltată de omul de afaceri Dimitris Mourkakos din cadrul Day Group, partener de afaceri al lui Ioannis Papalekas. Imobilul este închiriat de Enel printr-un contract pe termen lung care a permis vânzătorului să obțină un randament investițional de sub 7%, o premieră pentru piața imobiliară post criză, potrivit informațiilor Profit.ro.

„România a avut cea mai bună ofertă de ţară pentru Volkswagen, dar deciziile se iau la alt nivel”. România a avut cea mai bună ofertă de ţară pentru Volkswagen în competiţia pentru deschiderea unei fabrici, însă decizia s-a luat la alt nivel decât cel al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), a declarat, marţi, secretarul de stat Paula Pîrvănescu, la Forumul Industriei Auto 2019. Secretarul de stat în MMACA a susţinut că România este pregătită să primească un al treilea producător auto. „În ceea ce priveşte zona de automotive, la noi în regiune chiar suntem un real hub din acest punct de vedere. Avem peste 600 de supplieri şi în România doar în zona de automotive, avem doi mari producători de automobile la noi în ţară, Ford şi Renault”, a declarat Paula Pîrvănescu potrivit Economica.net

Meserii uitate: România nu mai pregătește sticlari, morari sau piscicultori. Companiile ar angaja. Învatamantul profesional românesc nu mai „scoate” pe piață tineri pregătiți în mai multe meserii cu tradiție în trecut, în țară noastră, din lipsa de interes pentru aceste profesii. Din lista am putea nominaliza meseriile de sticlari, morari, piscicultori sau constructori de cai ferate. Iar lipsa de interes nu vine din partea companiilor, care ar angaja astfel de meseriași, dacă i-ar găși, însă tinerii le ocolesc si aleg, nu de puține ori, să se califice în meserii care sună mai bine, dar nu au căutare în piață muncii, scrie wall-street.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei