Criteriul National

Business report:Cum va evolua sistemul energetic, de acum şi până în 2030, în viziunea Transelectrica; Produsele care s-au scumpit cel mai mult, de la începutul anului; Acțiunile Apple, la maximul istoric – Business

Business report:Cum va evolua sistemul energetic, de acum şi până în 2030, în viziunea Transelectrica; Produsele care s-au scumpit cel mai mult, de la începutul anului; Acțiunile Apple, la maximul istoric – Business
octombrie 12
03:54 2019
Produsele care s-au scumpit cel mai mult, de la începutul anului. Citricele şi alte fructe meridionale au înregistrat cea mai mare scumpire, de 25,6% în septembrie 2019 faţă de decembrie 2018. Biletele de avion s-au plasat pe locul secund din punct de vedere al scumpirilor, preţurile fiind cu 15,36% mai mai decât la finalul anului trecut, scrie Adevărul.

Cum va evolua sistemul energetic, de acum şi până în 2030, în viziunea Transelectrica. Abia în 2030 vom avea un nou reactor la Cernavodă, vom avea 800 MW instalați pe cărbune și peste 11 ani, după o scădere dramatică în următorii ani, capacitatea de generare pe gaz scade față de cea actuală, regenerabilele cresc susținut, capacitatea în hidroentrale crește și ea, dar cu doar 400 MW în 11 ani și, cel mai important, capacitatea netă de generare peste 11 ani va fi mai mică decât cea actuală, potrivit Economica.net

PSD a lăsat bugetul țării pe butuci. Ce „pietre de moară” au rămas în urma guvernului Dăncilă. După opt luni din acest an, deficitul bugetar a ajuns la aproape 22 de miliarde de lei, cu 50 la sută mai mult decât anul trecut. Iată cu ce alte pietre de moară a rămas țara după guvernarea PSD. Ce pare mai grav, este că avem un gol în buget ce a trecut de doi la sută din Produsul Intern Brut după ce s-au scurs doar două treimi din an, notează Digi24.

Acțiunile Apple, la maximul istoric. Acțiunile Apple au urcat vineri la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, în contextul în care temerile legate de cererea pentru iPhone încep să se risipească, iar bursele americane cresc pentru a treia zi, susținute de optimismul investitorilor privind negocierile SUA-China. Acțiunile Apple au urcat cu circa 1,6%, până la 233.82, nivel intraday record. Recordul a fost atins în contextul unui raliu puternic pe parcursului anului. Doar de la începutul acestei luni, acțiunile companiei au urcat cu circa 4%, conform Profit.ro

Fotovoltaice pentru casele neracordate la curent. AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor. Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice până la data de 13 decembrie 2019. Suma alocată sesiunii de finanţare pentru acest an este de 230 milioane lei, scrie Adevărul.

5 instrumente pentru a îmbunătăți tranzacționarea în piețe volatile. Pericolul de a te îndrăgosti de o tranzacție. Piața este inundată de informații și natura umană ne determină să filtrăm poveștile care nu ne plac și să acordăm o mai mare încredere surselor care ne plac. La aceasta se adaugă și ideea frecventă că mulți investitori tind să urmărească câteva companii sau indici îndeaproape, iar atunci este foarte ușor să te îndrăgostești de propria poziție, potrivit Profit.ro

Statistica europeana: Pe hârtie, aproape 1,7 milioane de romani nu au muncit nicio zi în viață lor. Un număr de 1,68 milioane de romani, din cele 12,3 milioane de persoane cu vârste între 18 și 64 de ani din tara noastră, nu au lucrat niciodată în viață lor, se arata într-o statistica europeana realizata de Eurostat. Procentual, cifra menționată reprezintă 13,6% din totalul romanilor din categoria de vârstă 18-64 de ani, scrie wall-street.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei