Criteriul National

Ca la noi acasă

Ca la noi acasă
octombrie 08
14:31 2016

SUB SLOGANUL- “NOI VĂ INFORMĂM”, REDACȚIA ZIARULUI CRITERIUL NAȚIONAL DOREȘTE SĂ VĂ INFORMEZE PE DUMNEAVOASTRĂ DEOARECE MULȚI NU ȘTIU SAU NU VOR SĂ ÎNŢELEAGĂ CE ANUME SE PETRECE. INVOCÂND ARTICOLUL 30 DIN CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, UN CITITOR CE A DORIT SĂ-ŞI PĂSTREZE ANONIMATUL NE-A TRIMIS ACEASTĂ RELATARE CU VALOARE DE DOCUMENT!

dscf2130

Știm că tot Românul la ora actuală aleargă după senzațional, după o ultimă ofertă a unei multinaționale sau după un loc de muncă bine plătit sau pensie majorată. Nu întâmplător am scris românul cu literă mare. Nu, CHIAR să nu credeți că e o greșeală. Și am să vă explic în două fraze de unde s-a ales neamul acesta al nostru cu denumirea de ROMÂN.

O să ziceți de la strămoșii noștri (ocupanți, jefuitori, biruitori) “urmași ai lui TRAIAN” cum ni se cântă dimineața la ora cinci la radioul lor. Sau de la HOARDELE de rromi veniți din stepele ASIEI pe la 1100.

Să zicem că da, de la romani. Dar vă întreb și eu, de ce nu am fi DACI?  Pentru că aici ar fi problema (senzațională) ascunsă ca o comoară de multi-etno-naționalul nostru popor. Nu știu dacă vă mai amintiți de la biologie cum e cu genele. Dominante și Recesive. Pentru mai multe detalii consultați tema și aici aici .

daci Iar dacă nu aveți răbdare vă explic în două cuvinte. D de la dominante vine de la DAC iar R de la recesivitate de la ROMANI. Scurt pe doi.
E uite că băieții ăștia care ne-au dus de nas de vreo două sute de ani(cu revoluțiile lor ca peste tot de -aici, că de noi ca popor NEÎNFRÎNT nu am dus decât RĂZBOAIE) vor să înființeze pe pământul nostru străbun un muzeu al HOLOCAUSTULUI că institut avem.
Dar vă întreb și eu dragii mei cititori de ce nu am avea și noi un MUZEU în aer liber și un institut al DACOLOGIEI? Cum, vecini noștri unguri, bulgari, ucraineni au și taman cum zice Turcu’ noi să nu avem măcar un institut al DACILOR.
Dar până una alta vă reamintesc că s-a început filmările la un film artistic de lung metraj iar dacă vor fi bani alocați și pentru cultură(nu numai pentru RĂZBOIUL LOR) se poate merge mai departe cu episoade gen Suleyman Magnificul
Cum vă spuneam filmările au loc chiar și la noi acasă. Mai precis în comuna PEȘTERA. Mai multe detalii nu vă pot da însă pentru curioși le RECOMAND legăturile  dar și aici

Iar pe final vă dau și pozele de la fața locului. Cât despre DACI, ISLAM și MARELE IMPERIU OCUPANT (RECESIV) o să mai vorbim în alte articole viitoare. Până atunci vă urez o zi bună de la DOMNUL !

dscf2091

dscf2093

dscf2107

 

dscf2115

 

dscf2108

dscf2128

 

Notă!

Mulțumim pe această cale corespondentului de la fața locului, conducerii primăriei PEȘTERA cât și companiei de filmare deplasate pe meleagurile noastre (în SCYTHIA MINOR).

Sursa foto : ARHIVA PERSONALA a corespondentului

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește acestui inimos corespondent şi totodată, pe această cale îl asigură de confidențialitatea de care se bucură şi  doreşte ca această colaborare să fie permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo