Criteriul National

Ca la noi acasă

Ca la noi acasă
octombrie 08
14:31 2016

SUB SLOGANUL- “NOI VĂ INFORMĂM”, REDACȚIA ZIARULUI CRITERIUL NAȚIONAL DOREȘTE SĂ VĂ INFORMEZE PE DUMNEAVOASTRĂ DEOARECE MULȚI NU ȘTIU SAU NU VOR SĂ ÎNŢELEAGĂ CE ANUME SE PETRECE. INVOCÂND ARTICOLUL 30 DIN CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, UN CITITOR CE A DORIT SĂ-ŞI PĂSTREZE ANONIMATUL NE-A TRIMIS ACEASTĂ RELATARE CU VALOARE DE DOCUMENT!

dscf2130

Știm că tot Românul la ora actuală aleargă după senzațional, după o ultimă ofertă a unei multinaționale sau după un loc de muncă bine plătit sau pensie majorată. Nu întâmplător am scris românul cu literă mare. Nu, CHIAR să nu credeți că e o greșeală. Și am să vă explic în două fraze de unde s-a ales neamul acesta al nostru cu denumirea de ROMÂN.

O să ziceți de la strămoșii noștri (ocupanți, jefuitori, biruitori) “urmași ai lui TRAIAN” cum ni se cântă dimineața la ora cinci la radioul lor. Sau de la HOARDELE de rromi veniți din stepele ASIEI pe la 1100.

Să zicem că da, de la romani. Dar vă întreb și eu, de ce nu am fi DACI?  Pentru că aici ar fi problema (senzațională) ascunsă ca o comoară de multi-etno-naționalul nostru popor. Nu știu dacă vă mai amintiți de la biologie cum e cu genele. Dominante și Recesive. Pentru mai multe detalii consultați tema și aici aici .

daci Iar dacă nu aveți răbdare vă explic în două cuvinte. D de la dominante vine de la DAC iar R de la recesivitate de la ROMANI. Scurt pe doi.
E uite că băieții ăștia care ne-au dus de nas de vreo două sute de ani(cu revoluțiile lor ca peste tot de -aici, că de noi ca popor NEÎNFRÎNT nu am dus decât RĂZBOAIE) vor să înființeze pe pământul nostru străbun un muzeu al HOLOCAUSTULUI că institut avem.
Dar vă întreb și eu dragii mei cititori de ce nu am avea și noi un MUZEU în aer liber și un institut al DACOLOGIEI? Cum, vecini noștri unguri, bulgari, ucraineni au și taman cum zice Turcu’ noi să nu avem măcar un institut al DACILOR.
Dar până una alta vă reamintesc că s-a început filmările la un film artistic de lung metraj iar dacă vor fi bani alocați și pentru cultură(nu numai pentru RĂZBOIUL LOR) se poate merge mai departe cu episoade gen Suleyman Magnificul
Cum vă spuneam filmările au loc chiar și la noi acasă. Mai precis în comuna PEȘTERA. Mai multe detalii nu vă pot da însă pentru curioși le RECOMAND legăturile  dar și aici

Iar pe final vă dau și pozele de la fața locului. Cât despre DACI, ISLAM și MARELE IMPERIU OCUPANT (RECESIV) o să mai vorbim în alte articole viitoare. Până atunci vă urez o zi bună de la DOMNUL !

dscf2091

dscf2093

dscf2107

 

dscf2115

 

dscf2108

dscf2128

 

Notă!

Mulțumim pe această cale corespondentului de la fața locului, conducerii primăriei PEȘTERA cât și companiei de filmare deplasate pe meleagurile noastre (în SCYTHIA MINOR).

Sursa foto : ARHIVA PERSONALA a corespondentului

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește acestui inimos corespondent şi totodată, pe această cale îl asigură de confidențialitatea de care se bucură şi  doreşte ca această colaborare să fie permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo