Criteriul National

Caderea parului, o problema din ce in ce mai des intalnita in societatea noastra

Caderea parului, o problema din ce in ce mai des intalnita in societatea noastra
decembrie 08
13:40 2016

Principalii factori care favorizeaza caderea parului.

Caderea parului, alopecia, este un fenomen ce apare tot mai frecvent la populatia tanara si matura. Se stie ca in general barbatii sunt mai predispusi la pierderea parului fata de femei, insa si doamnele pot suferii de-a lungul vietii episoade grave de cadere a parului. Efectele acestui fenomen pot avea consecinte grave de natura psihologica asupra individului, de aceea alopecia trebuie prevenita si tratata corespunzator!

Cauzele care favorizeaza caderea parului

Motivele pentru care se instaleaza alopecia sunt numeroase. Pot fi genetice, pot fi de natura psihologica sau se pot datora starii de sanatate precare si a modului de viata haotic.

Mostenirea genetica este una dintre cauzele care duc la pierderea prematura a firelor de par. Barbatii sunt  mai predispusi la acest fenomen, insa nu putie sunt cazurile in care femeile au mostenit de la inaintasi genele care favorizeaza caderea prematura a podoabei capilare. Chiar daca va aflati n aceasta situatie nu disperati pentru ca tratamentele pentru par foarte avansate hranesc radacinile in profunzime, le intaresc si fac ca pierderea firelor sa fie cat mai scazuta.

Perioadele de sarcina si alaptare, dezechilibrul hormonal, carentele de vitamine si minerale sunt alt factori care isi lasa amprenta aspra podoabei capilare. Deficitul de fier din organism afecteaza atat persoanele se sex masculin cat si pe cele de sex feminin. Alte cauze medicale care favorizeaza caderea parului sunt hipotiroidismul, pierdera brusca in greutate si sindromul ovarelor polichistice.

Oboseala, stresul emotional, modul de viata dezorganizat, alimentatia incorecta si fumatul au efecte devastatoare asupra podoabei capilare. La fel de agresive sunt si produsele de ingrijre a parului  combinate cu metode incorecte sau agrsive de uscare si coafare. Acesti factori duc la subtierea prematura a firelor de par, la pierderea luciului si in timp scurt la caderea acestora.

Metode de combatere a fenomenului de cadere a parului

Alopecia poate fi combatura. Tratamentele naturale moderne dezvoltate de numeroase institutii avizate, combinate cu un mod de viata sanatos si metode prietenoase de ingrijire a parului impiedica distrugerea radacinilor si ajuta la regenerare firelor distruse. Rezultatele sunt uimiroare, parul se pastreaza lucios si bogat fara a necesia alte tratemnete medicamentoase.

Rekze laboratories este una dintre companiile care si-au indreptat atentia catre aceasta problema delicata, ce zdruncina increderea personelor care sunt afectete. Ingredientele naturale ce se regasesc in produsele destinate ingrijirii parului sunt usor absorbite de organism si sunt prietenoase. Complexul bioactiv Procapil actioneaza in cel mai profund mod la nivel celular, rezultatul find vizibil in scurt timp de la utilizare. Cele trei substante active hranesc celulele, imbunatatesc circulatia sangvina, ajuta la reducerea toxinelor si imbunatatesc abilitatea scalpului se a sustine un par bogat, frumos si sanatos.

O alta metoda de prevenire a caderii parului are legatura directa cu stilul de ingrijire a acestuia. Decolorarile repetate, apicarea de produse ce contin substante agresive, uscarea la temperaturi inalte, utilizarea excesiva a aparatelor ce favorizeaza temperaturi ridicate trebuie eliminate sau utilizata doar ocazional.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo