Criteriul National

Caderea parului, o problema din ce in ce mai des intalnita in societatea noastra

Caderea parului, o problema din ce in ce mai des intalnita in societatea noastra
decembrie 08
13:40 2016

Principalii factori care favorizeaza caderea parului.

Caderea parului, alopecia, este un fenomen ce apare tot mai frecvent la populatia tanara si matura. Se stie ca in general barbatii sunt mai predispusi la pierderea parului fata de femei, insa si doamnele pot suferii de-a lungul vietii episoade grave de cadere a parului. Efectele acestui fenomen pot avea consecinte grave de natura psihologica asupra individului, de aceea alopecia trebuie prevenita si tratata corespunzator!

Cauzele care favorizeaza caderea parului

Motivele pentru care se instaleaza alopecia sunt numeroase. Pot fi genetice, pot fi de natura psihologica sau se pot datora starii de sanatate precare si a modului de viata haotic.

Mostenirea genetica este una dintre cauzele care duc la pierderea prematura a firelor de par. Barbatii sunt  mai predispusi la acest fenomen, insa nu putie sunt cazurile in care femeile au mostenit de la inaintasi genele care favorizeaza caderea prematura a podoabei capilare. Chiar daca va aflati n aceasta situatie nu disperati pentru ca tratamentele pentru par foarte avansate hranesc radacinile in profunzime, le intaresc si fac ca pierderea firelor sa fie cat mai scazuta.

Perioadele de sarcina si alaptare, dezechilibrul hormonal, carentele de vitamine si minerale sunt alt factori care isi lasa amprenta aspra podoabei capilare. Deficitul de fier din organism afecteaza atat persoanele se sex masculin cat si pe cele de sex feminin. Alte cauze medicale care favorizeaza caderea parului sunt hipotiroidismul, pierdera brusca in greutate si sindromul ovarelor polichistice.

Oboseala, stresul emotional, modul de viata dezorganizat, alimentatia incorecta si fumatul au efecte devastatoare asupra podoabei capilare. La fel de agresive sunt si produsele de ingrijre a parului  combinate cu metode incorecte sau agrsive de uscare si coafare. Acesti factori duc la subtierea prematura a firelor de par, la pierderea luciului si in timp scurt la caderea acestora.

Metode de combatere a fenomenului de cadere a parului

Alopecia poate fi combatura. Tratamentele naturale moderne dezvoltate de numeroase institutii avizate, combinate cu un mod de viata sanatos si metode prietenoase de ingrijire a parului impiedica distrugerea radacinilor si ajuta la regenerare firelor distruse. Rezultatele sunt uimiroare, parul se pastreaza lucios si bogat fara a necesia alte tratemnete medicamentoase.

Rekze laboratories este una dintre companiile care si-au indreptat atentia catre aceasta problema delicata, ce zdruncina increderea personelor care sunt afectete. Ingredientele naturale ce se regasesc in produsele destinate ingrijirii parului sunt usor absorbite de organism si sunt prietenoase. Complexul bioactiv Procapil actioneaza in cel mai profund mod la nivel celular, rezultatul find vizibil in scurt timp de la utilizare. Cele trei substante active hranesc celulele, imbunatatesc circulatia sangvina, ajuta la reducerea toxinelor si imbunatatesc abilitatea scalpului se a sustine un par bogat, frumos si sanatos.

O alta metoda de prevenire a caderii parului are legatura directa cu stilul de ingrijire a acestuia. Decolorarile repetate, apicarea de produse ce contin substante agresive, uscarea la temperaturi inalte, utilizarea excesiva a aparatelor ce favorizeaza temperaturi ridicate trebuie eliminate sau utilizata doar ocazional.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo