Criteriul National

Cadouri pentru copii în funcție de vârstă

Cadouri pentru copii în funcție de vârstă
martie 29
10:59 2022

Majoritatea părinților vor spune că cel mic are prea multe jucării, așa că atunci când vine vorba de cadouri de ziua de naștere, de Paște, de Crăciun sau alte aniversări, alegerea cadoului poate să devină o adevărată aventură. Cu siguranță vrei să faci un cadou care să iasă în evidență, să fie pe placul copilului și să reziste și testului timpului. Cel mai important criteriu în alegerea cadoului îl reprezintă vârsta copilului.

 

Ce cadouri sunt potrivite pentru bebeluși?

 

În primele luni din viață bebelușii nu sunt foarte receptivi, asta deoarece ei au nevoie de atenție și de antrenament al simțurilor pentru a percepe mai clar tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. E necesar să comunici foarte mult cu un copil pentru ca acesta să se dezvolte armonios, iar jucăriile și diverse obiecte cu componentă educativă au un rol foarte important în acest sens. Așadar, când vine vorba de cadouri pentru bebeluși, cumpără jucării care îi ajută să își dezvolte motricitatea și simțul tactil, cele mai importante la această vârstă.

 

Jucării pentru copii de 3 ani

 

Deja la 3 ani, copiii pot să comunice mult mai ușor, pot să își exprime sentimentele și dorințele, iar cadoul este mai ușor de ales, mai ales că ei cu siguranță au liste care te vor ghida. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți selecta dintr-o multitudine de jucării bebeluși 3 ani, toate potrivite în diferite contexte: pentru fetițe, pentru băieței și împărțite pe categorii de vârstă. Păpușile textile pot să fie înlocuite la 3 ani cu jucăriile destinate dezvoltării, precum puzzle-uri, instrumente muzicale sau cărți interactive, mai potrivite pentru copiii care au deja alte preocupări și care se pregătesc pentru grădiniță. 

 

Criterii în alegerea cadourilor pentru copii

 

Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când selectezi următorul cadou pentru copil. Toatejucăriile au informații despre categoria de vârstă pe ambalaje, un lucru deosebit de util. În afară de vârstă, trebuie să ții cont și de interesele copilului, dar și de stadiul de dezvoltare în care se află. Ca un exemplu, nu este recomandat să cumperi jucării formate și piese mici bebelușilor, deoarece în acest fel poți să îi pui în pericol, aici vârsta fiind un criteriu foarte important. Pentru bebeluși, jocul înseamnă interacțiune cu părinții sau cu alți membri ai familiei, așa că cel mai important este să îi oferi timpul și atenția ta. Pentru a face momentele împreună mai vesele, poți să ai la îndemână o jucărie muzicală care îi va capta atenția și va deveni curios. 

Copiii care au depășit stadiul de bebeluș sunt încântați de toate obiectele din jur și nu ezită să se joace cu cutii, îmbrăcăminte pentru păpuși și orice alte obiecte care le stimulează imaginația. Jucăriile Montessori din lemn reprezintă adevărate provocări pentru micii constructori și merită achiziționate. Copiii se bucură, de asemenea, de instrumente muzicale simple sau de mici probleme cărora trebuie să le găsească rezolvarea, cum ar fi puzzle-urile sau jocurile competitive. Este foarte important să alegi jucăriile copilului în funcție de abilitățile pe care acesta le are, dar și în funcție de interesele sale.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Sergiu

Sergiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul