Criteriul National

Cadrele medicale din Italia avertizează: spitalele sunt în prag de colaps – Coronavirus

Cadrele medicale din Italia avertizează: spitalele sunt în prag de colaps – Coronavirus
noiembrie 12
04:41 2020
Spitalele „sunt în prag de colaps din cauza lipsei de personal și a lipsei de paturi în fața afluxului anormal de pacienți din cauza răspândirii rapide și amețitoare a infecției Covid. Nu ar trebui să se transmită mesaje care să minimalizeze situația”, avertizează într-o scrisoare deschisă cadrele medicale din Italia. Situația spitalelor „este dramatică”, relatează Rai News, citată de Rador.

Societaţile științifice ale interniștilor, FADOI și SIMI, cele ale ale geriatrilor, SIGG și SIGOT și asociația asistenţilor medicali, ANÌMO, denunță „situația dramatică a spitalelor” cauzată de pandemia COVID-19. Este „corect și logic – spun ei – să monitorizăm saturația crescândă a paturilor în terapie intensivă, numai că în multe regiuni, ratele de ocupare a secțiilor medicale sunt acum de peste 100%, având în vedere și prezența pacienților non-COVID pe care continuăm să-i asistăm, dar al cărui acces la spitale este din ce în ce mai mic. Consecința probabilă, dacă nu chiar sigură a acestei situaţii va fi incapacitatea de a garanta standarde de calitate pentru îngrijirea tuturor pacienților cu boli cronice și acute non COVID”.

Situația sanitară „este dramatică – denunță cadrele medicale – iar noi, medicii și asistenţii medicali, atât în ​​secțiile noastre, cât și în alte secții transformate rapid în Unități COVID, avem grijă de peste 70% dintre pacienții COVID spitalizați, garantând toate tratamentele, inclusiv oxigenoterapie și ventilație, și simțim datoria de a conștientiza situația reală pe care o trăim zi de zi în spitale”. Medicii și asistenții medicali subliniază că datele difuzate public duc la subestimarea gradului real de saturație a paturilor, care este cu 30 sau 40% mai mare decât numărul comunicat”. Realitatea, subliniază ei, „nu este cea prezentată public, iar noi toţi întâmpinăm zilnic mari dificultăți în primirea, tratarea și transferarea numeroaselor persoane bolnave care vin la urgențe depăşind capacitatea de primire a structurilor noastre”.

„Nu ajută pe nimeni să subestimeze, să minimalizeze, să pretindă că situația este aproape normală sau că se poate normaliza în curând. Acesta este motivul pentru care cerem un angajament mai mare față de informație, care să sporească conștientizarea cetățenilor cu privire la realitatea pe care o trăim. O poziție clară și univocă în fața circulației știrilor contradictorii care nu fac altceva decât să alimenteze disensiunea, confuzia și nemulțumirea”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul