Criteriul National

Calatoriile, una dintre metodele cele mai practice prin care putem restabili echilibrul interior

Calatoriile, una dintre metodele cele mai practice  prin care putem restabili echilibrul interior
ianuarie 16
15:30 2019

Stilul de viata modern este unul despre care am putea spune ca are numeroase efecte negative asupra organismului nostru, mai ales daca raportam lucrurile pe termen lung. Alergam zilnic dintr-o parte intr-alta pentru a putea duce la bun sfarsit diverse sarcini, astfel ca ne mai ramane destul de putin timp pentru a ne preocupa de noi, de aspectele care tin de interiorul nostru. De foarte multe ori acest lucru ne face sa traim in permananta cu un sentiment de nemultumire, lucru care in timp se poate transforma desigur in depresie. Una dintre solutiile pe care le avem la indemana in astfel de situatii sunt desigur calatoriile. Atunci cand calatorim, reusim practic sa ne deconectam de la oboseala si stres, astfel ca vom reusi sa intelegem mult mai bine de ce este atat de important sa ne acordam timp si noua.

Pregatirea temeinica a unei calatori poate desigur fii la randul ei un proces migalos, care poate genera stres, insa nu si daca facem acest lucru in mod corespunzator. Atunci cand decizi ca este momentul oportun sa iei o pauza de la tot ceea ce iti produce oboseala si stres, o calatorie este cu siguranta un lucru mai mult decat binevenit, Astfel, daca te afli in cautarea unor destinatii impresioannte inspre care sa calatoresti, cu siguranta prin intermediul agentiilor de profil vei putea decoperi cele mai bune oferte Grecia, Turcia sau alte destinatii foarte bine cotate.

Iata totusi cateva motive pentru care sa calatoresti atunci cand ai ocazia.

Combati monotonia si poti inlatura rapid oboseala si stresul.

            Atunci cand calatorim si ne bucuram din plin de tot ceea ce ne inconjoara, ne ramane destul de putin timp la dispozitie pentru a ne gandi la lucrurile negative, la oboseala sau la stres. Monotonia reprezinta la randul sau o problema destul de comuna chiar si in zilele noastre in care tehnologia ne promite atat de multe lucruri si beneficii. Atunci cand alegi sa iti petreci timpul bucurandu-te de natura si de lumea inconjuratoare, practic nu faci altceva decat sa iti restabilesti echilibrul interior si sa te reincarci cu energie pozitiva.

Calatoriile te pot ajuta sa iti gasesti echilibrul interior.

            Atunci cand suntem mereu nemultumiti si traim mereu cu impresia ca ne lipsesc diverse lucruri, aceste aspecte ne pot duce mai aproape de pragul depresiei decat ne-am putea imagina. Calatorind si invatand sa ne bucuram de ceea ce ne inconjoara, vom reusi sa ne restabilim echilibrul interior si sa prevenim numeroase efecte ale depresiei. Trebuie insa sa fim constienti de faptul ca in situatia in care vorbim despre o depresie accentuata, este important sa apelam la o clinica de psihoterapie, de unde cu siguranta vom putea primi cele mai bune solutii la problemele noastre.

Calatoriile te pot ajuta sa stabilesti noi conexiuni cu persoane din alte colturi ale lumii.

            Atunci cand calatoresti este practic imposibil sa nu reusesti sa stabilesti conexiuni cu diverse persoane din diferite colturi ale lumii, persoane care te pot ajuta sa te descoperi mult mai bine sau care iti pot transforma intreaga calatorie intr-o adevarata aventura de care iti vei aminti cu drag.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu