Criteriul National

Calatoriile, una dintre metodele cele mai practice prin care putem restabili echilibrul interior

Calatoriile, una dintre metodele cele mai practice  prin care putem restabili echilibrul interior
ianuarie 16
15:30 2019

Stilul de viata modern este unul despre care am putea spune ca are numeroase efecte negative asupra organismului nostru, mai ales daca raportam lucrurile pe termen lung. Alergam zilnic dintr-o parte intr-alta pentru a putea duce la bun sfarsit diverse sarcini, astfel ca ne mai ramane destul de putin timp pentru a ne preocupa de noi, de aspectele care tin de interiorul nostru. De foarte multe ori acest lucru ne face sa traim in permananta cu un sentiment de nemultumire, lucru care in timp se poate transforma desigur in depresie. Una dintre solutiile pe care le avem la indemana in astfel de situatii sunt desigur calatoriile. Atunci cand calatorim, reusim practic sa ne deconectam de la oboseala si stres, astfel ca vom reusi sa intelegem mult mai bine de ce este atat de important sa ne acordam timp si noua.

Pregatirea temeinica a unei calatori poate desigur fii la randul ei un proces migalos, care poate genera stres, insa nu si daca facem acest lucru in mod corespunzator. Atunci cand decizi ca este momentul oportun sa iei o pauza de la tot ceea ce iti produce oboseala si stres, o calatorie este cu siguranta un lucru mai mult decat binevenit, Astfel, daca te afli in cautarea unor destinatii impresioannte inspre care sa calatoresti, cu siguranta prin intermediul agentiilor de profil vei putea decoperi cele mai bune oferte Grecia, Turcia sau alte destinatii foarte bine cotate.

Iata totusi cateva motive pentru care sa calatoresti atunci cand ai ocazia.

Combati monotonia si poti inlatura rapid oboseala si stresul.

            Atunci cand calatorim si ne bucuram din plin de tot ceea ce ne inconjoara, ne ramane destul de putin timp la dispozitie pentru a ne gandi la lucrurile negative, la oboseala sau la stres. Monotonia reprezinta la randul sau o problema destul de comuna chiar si in zilele noastre in care tehnologia ne promite atat de multe lucruri si beneficii. Atunci cand alegi sa iti petreci timpul bucurandu-te de natura si de lumea inconjuratoare, practic nu faci altceva decat sa iti restabilesti echilibrul interior si sa te reincarci cu energie pozitiva.

Calatoriile te pot ajuta sa iti gasesti echilibrul interior.

            Atunci cand suntem mereu nemultumiti si traim mereu cu impresia ca ne lipsesc diverse lucruri, aceste aspecte ne pot duce mai aproape de pragul depresiei decat ne-am putea imagina. Calatorind si invatand sa ne bucuram de ceea ce ne inconjoara, vom reusi sa ne restabilim echilibrul interior si sa prevenim numeroase efecte ale depresiei. Trebuie insa sa fim constienti de faptul ca in situatia in care vorbim despre o depresie accentuata, este important sa apelam la o clinica de psihoterapie, de unde cu siguranta vom putea primi cele mai bune solutii la problemele noastre.

Calatoriile te pot ajuta sa stabilesti noi conexiuni cu persoane din alte colturi ale lumii.

            Atunci cand calatoresti este practic imposibil sa nu reusesti sa stabilesti conexiuni cu diverse persoane din diferite colturi ale lumii, persoane care te pot ajuta sa te descoperi mult mai bine sau care iti pot transforma intreaga calatorie intr-o adevarata aventura de care iti vei aminti cu drag.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei