Criteriul National

Calatorind cu ATV-ul, primavara aceasta

Calatorind cu ATV-ul, primavara aceasta
aprilie 25
01:48 2021

Cu fiecare zi ne apropiem tot mai mult de zilele de Paste, iar gandurile tuturor se indreapta catre o binemeritata vacanta. Vremea urmeaza sa se incalzeasca. Cei care vor sa iasa din zonele urbane au ceva de furca: intretinerea ATV-ului sau a motocicletei proprii pentru a putea sa se urce in sa si sa porneasca nestingheriti pe drumurile patriei. Inainte de plecarea la drum, se recomanda insa sa tii cont de anumite aspecte cum ar fi ce piese este bine sa inspectezi la o simpla revizie inainte de a pleca la drum si ce trasee sa urmeze cu ocazia zilelor sarbatorii pascale.

Nu uita sa pastrezi ATV-ul sau motocicleta in forma

Mentinerea ATV-ului in stare optima de functionare este o conditie esentiala atunci cand vrei sa pleci la drum. Daca nu ai spalat de mult timp vehiculul, se impune curatarea cu apa si detergent pentru a indeparta urmele de pete de murdarie sau de grasime. Apoi arunca un ochi asupra filtrului de aer. Pentru o imbunatatire rapida a performantei ATV-ului, schimbarea filtrului de aer este importanta deoarece acest accesoriu se poate murdari rapid mai ales daca esti frecvent in outdoor. Praful este o constanta pe terenurile accidentate. De aceea, este de preferat sa incepi un nou sezon offroad cu un filtru curat.

Schimba piesele care necesita inlocuire

Pregatirea pentru sezonul de vara presupune verificarea si inlocuirea unor piese care au atins un grad de uzura destul de avansat. De exemplu, la un simplu ATV este necesar sa inlocuiesti placutele si discurile de frana, poate chiar si setul de pivoti pentru ATV sau, de ce nu, uleiul. Operatiunile se executa, de regula, intr-un service autorizat.

Programarea la revizie se face din timp, mai ales cand restrictiile anti-epidemice impun evitarea aglomeratiei.

Dupa ce ai scapat de revizie si esti pregatit de drum, nu iti mai ramane de facut decat sa te documentezi pe unde sa o iei! Iti putem recomandata 2 trasee pentru pasionatii de ATV-uri:

Predeal – Cabana Susai: este un traseu de dificultate medie, se poate incepe fie de la Cabana Trei Brazi sau din centrul statiunii Predeal. Este un traseu de o ora dus-intors si iti ofera posibilitatea sa ajungi pana la altitudinea de 1440 m.

Predeal – Paraul Rece – Gura Diham: traseu creat special pentru aventurieri. Dificultate ridicata, durata 3 ore. Se coboara de la Predeal spre Paraul Rece, ajungand in cele din urma, pana la Guram Diham, Busteni. Altitudinea maxima a traseului este la 1320 m.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul