Criteriul National

Călcat în picioare pentru că vorbește limba română!

septembrie 10
13:05 2015

Conflictul izbucnit între Prorectorul așa-numitei Universitati Slavone si studenta sa, și Oleg Brega,jurnalistul care venise să îi faca dreptate acelei studente, ale cărei drepturi au fost încălcate de administrația sus-numitei universitati. . un conflict, aparent nevinovat, se transformă într-o bătaie inițiată și sustinută de Andrei Babenco, Prorector în institutie și de alti subalterni ai săi. Si mai trist este faptul că, Oleg Bregaa fost trântit la podea și bătut pentru simplul fapt că vroia să-și vorbească limba maternă, limba prea-dulce românească, dar și limba Statului în care se petrece acest dezmăț,Chișinău, capital Republicii Moldova.

Este inadmisibil ca în secolul XXI niște cadre universitare să bată un tânăr care își apără drepturile sale constituționale. Cerându-i-se să se legitimeze, tânărul journalist refuză să se legitimeze în mod vehement, susținând că doar poliției se va subordona. Conform Art. IV-V din “Declaratia drepturilor omului si cetateanului, ce reglementează filmarea in institutiile publice”:

Articolul IV

 „Libertatea este de a face tot ceea ce nu face rău altora: astfel, dreptul fiecărui om nu are limite, cu excepția acelora care asigură celorlaltor membri ai societății exercitarea acelorași drepturi. Aceste limite pot fi determinate numai prin lege.”

Articolul.V
„Legea poate interzice numai acțiunile dăunătoare pentru societate.Orice lucru care nu este interzis prin lege nu poate fi împiedicat, și nimeni nu poate fi obligat să facă ceva ce nu este prevăzut.”

 

De principiu, ceea ce nu este expres interzis, este permis. Așadar, se poate filma oriunde are publicul liber acces DACĂ această activitate nu deranjează activitatea din institutia respectivă. Prin „activitate” trebuie înțeles numai ceea ce în mod legal ar trebui să se întâmple acolo. Astfel, dacă se filmează murdarie, cozi interminabile, abuzuri, etc. nu putem discuta despre deranjarea activității.
Așadar, televiziunea are dreptul să intre intr-o instituție publică cu camera deschisă și să filmeze făra a cere acordul conducatorului institutiei respective.

Comentariul meu este, sau mai bine zis întrebarea mea retorică este cum mai pot părinții să își mai lase podoabele acolo?

Acest eveniment s-a întâmplat prin 2011,însă videoclipul a devenit viral pe facebook, în septembrie 2015. Procesul se afla in desfasurare, in instanta de judecata….Asteptam un deznodamant si totodata o traducere a ceea ce se intampla in inregistrarea de mai jos,la judecata.

 

Autor: Iulia G.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo