Criteriul National

Călcat în picioare pentru că vorbește limba română!

septembrie 10
13:05 2015

Conflictul izbucnit între Prorectorul așa-numitei Universitati Slavone si studenta sa, și Oleg Brega,jurnalistul care venise să îi faca dreptate acelei studente, ale cărei drepturi au fost încălcate de administrația sus-numitei universitati. . un conflict, aparent nevinovat, se transformă într-o bătaie inițiată și sustinută de Andrei Babenco, Prorector în institutie și de alti subalterni ai săi. Si mai trist este faptul că, Oleg Bregaa fost trântit la podea și bătut pentru simplul fapt că vroia să-și vorbească limba maternă, limba prea-dulce românească, dar și limba Statului în care se petrece acest dezmăț,Chișinău, capital Republicii Moldova.

Este inadmisibil ca în secolul XXI niște cadre universitare să bată un tânăr care își apără drepturile sale constituționale. Cerându-i-se să se legitimeze, tânărul journalist refuză să se legitimeze în mod vehement, susținând că doar poliției se va subordona. Conform Art. IV-V din “Declaratia drepturilor omului si cetateanului, ce reglementează filmarea in institutiile publice”:

Articolul IV

 „Libertatea este de a face tot ceea ce nu face rău altora: astfel, dreptul fiecărui om nu are limite, cu excepția acelora care asigură celorlaltor membri ai societății exercitarea acelorași drepturi. Aceste limite pot fi determinate numai prin lege.”

Articolul.V
„Legea poate interzice numai acțiunile dăunătoare pentru societate.Orice lucru care nu este interzis prin lege nu poate fi împiedicat, și nimeni nu poate fi obligat să facă ceva ce nu este prevăzut.”

 

De principiu, ceea ce nu este expres interzis, este permis. Așadar, se poate filma oriunde are publicul liber acces DACĂ această activitate nu deranjează activitatea din institutia respectivă. Prin „activitate” trebuie înțeles numai ceea ce în mod legal ar trebui să se întâmple acolo. Astfel, dacă se filmează murdarie, cozi interminabile, abuzuri, etc. nu putem discuta despre deranjarea activității.
Așadar, televiziunea are dreptul să intre intr-o instituție publică cu camera deschisă și să filmeze făra a cere acordul conducatorului institutiei respective.

Comentariul meu este, sau mai bine zis întrebarea mea retorică este cum mai pot părinții să își mai lase podoabele acolo?

Acest eveniment s-a întâmplat prin 2011,însă videoclipul a devenit viral pe facebook, în septembrie 2015. Procesul se afla in desfasurare, in instanta de judecata….Asteptam un deznodamant si totodata o traducere a ceea ce se intampla in inregistrarea de mai jos,la judecata.

 

Autor: Iulia G.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul