Criteriul National

Călcătoarea călcătorilor secreți

Călcătoarea călcătorilor secreți
mai 03
12:06 2016

 

amintiri-din-copilarie

HRISTOS A ÎNVIAT!

Dragii mei cititori, astăzi din a treia zi de praznic, de PAȘTILE DOMNULUI vă propun să medităm împreună la cele lumești. De aceea, vă rog să ascultați, pentru început aceste minunate cântări bisericești:

Mai am o recomandare, adresată celor care vor mai mult să vizioneze și filmele postate de user ul JustFourUamnda a.

brave cat

Mai deunăzi sau cu ceva timp în urmă, am dat onorul unui batalion de multiculturaliști militari să exerseze în “ȚARA VECINĂ BASARABIA”. Până aici nimic interesant, ați ziceți voi.  Numai că, eu am găsit niște chichițe din MAREA ȘI ÎNCÂNTATA GUVERNARE a voiajorului sas. Și credeți-mă pe cuvânt, că v-o spun direct și deschis ca să știți că nu am greșit când am scris BATALION. Știu exact că un batalion e format din minim 300 de oameni iar pe hârtie în actele de la VAMĂ apar 200. Păi restul sunt TURIȘTI și observatori militari în rezervă ca în 1989. Nu vă e clar nici acum?

Pînă una-alta, vă rog să vizionați cu atenție acest scurt fragment:

Sau nu știați că astăzi avem motive de a sărbători Ziua Mondială a presei (libere) ? Așadar, chiar în ciuda condițiile meteo ce sunt neprielnice am ieșit și noi la iarbă verde după ce au fost scanate (de avionul acela privat de a iritat URSUL DIN PĂDURE) pardon pădurile și pâlcurile VIRGINE(nebunilor nu vă mai gândiți la moldovencele acelea…) că „oricum nu sunt de VÎNZARE.” Așa ne-a învățat MĂRIA sa ȘTEFAN. Am încheiat parafraza,citatul.

Dar să revenim la noi acas și să ne vedem de campania electorală, să aplaudam pe POMPIERI și JANDARMI care stau la pândă (ca radarele) pe cursurile apelor. Că deh, nu am văzut pe nimeni (nici o față de ALES AL POPORULUI) până acum CARE SĂ CEARĂ NOTA DE PLATĂ PENTRU POLUARE fie ea și a unui exercițiu militar. Mă refer la consumul de combustibil (ENERGIE VERDE) sau să ceară o ORGANIGRAMĂ în caz de … cum e direcționată lumina pe balconul CC-ului.

La alte state am înțeles că s-au distribuit și pastile cu iod în caz de ATAC NUCLEAR cu praștia. A propos, oare cât a plătit administrația prezidențială pe un bilet la filmul cu un posibil atac nuclear din partea OMULEȚILOR VERZI …rulat pe la Washhington? Să știți că nimic nu e secret. Chiar și modernizările de la palat care au durat ceva timp. Știm, nu erau instalate în buncăr liniile de fibra optică cu TEL-AVIV-UL.

Dar în fine să-i lăsăm pe aceștia să mute NEBUNUL din curtea patriahală, că tot ne pregătim de MARELE SINOD ECUMENIC din luna Iunie și să privim puțin în stradă. Poate- poate vedem și noi societatea civilă măturată cu sponsorizări (S)oneroase (ca după incendiul de la COLECTIV) că vrea PACE ÎN LUME .

Mie chiar mi-e dor de un MITING ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ,ca în epoca războiului RECE. Dar cei mai mulți muncitori care defilau de 1 MAI acum sunt la CIMITIR și sunt ținuți sub o lespede de piatră.

Totuși am o mare nedumerire de ce la noi JUSTIȚIA are CUTIE DE VITEZĂ modernizată după STANDARDUL LUCRULUI BINE FĂCUT? Mă uitam dincolo de NISTRU, la ODESSA cum PROCURATURA nu a terminat dosarul acela cu MASACRUL din data de 2 Mai 2014!

La noi chiar dacă TRIBUNALUL DE LA HAGA e acum în VACANȚĂ și nu mai e condamnat nimeni pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, totuși avem inculpați ARESTAȚI LA DOMICILIU. Să zicem că e (liberă) presa din ROMÂNIA ,dar nu am văzut niciun reportaj, știre, cum au sărbătorit VIȘINESCU și FICIOR paștele („mami lor de bandiți“ am citat din vocabularul lor). În ceilalți ani vuia presa cu BECALI după gratii și alte vedete de soi. Acum nici pâs… Și totuși trăim într-o ȚARĂ “LIBERĂ și INDEPENDENTĂ” , că doar așa ne laudă americanii în trusturile lor de presă pe tot Mapamondul.

Eu zic să ne mai gândim puțin să-i lăsăm să mai calce și pe alți cu PRESA că sincer eu am scris acest articol tocmai când ei au plecat pe FRONT. E războiul lor. Noi îl vom duce cu OMUL ÎNDĂRĂTNIC chiar dacă se va mai lansa în curând vreun film în genul celui care a stârnit vâlvă și curiozitate-După Dealuri. Partea doua se va numi pe semne după CLOPOTNIȚĂ(clopotnița din DEALUL MITROPOLIEI unde vă gândeați ?) De ce? Pentru că nu se va găsi nici un CALUGĂR sau MIREAN care să TRAGA CLOPOTUL CÂND VINE URGIA, așa cu ne-a avertizat vrednicul de pomenire al nostru părinte IUSTIN PÂRVU.

Doamne Dumnezeule, când mă gândesc oare ce vremuri om apuca într-o lume neBUNĂ-neBUNĂ? Paște fericit în continuare și să ne primim osânda (CUNUNA MUCENICIEI) cu vrednicie! DOAMNE AJUTĂ TUTUROR.

Notă:

Spațiul fiind limitat nu am aruncat o privire mai departe după MARELE ZID CHINEZESC unde s-a desfășurat de curând un simpozion legat de mass-media. Știu că acolo a fost și ROMÂNIA prin RADIO-UL OFICIAL, cel de informații, Radio România ACTUALITĂȚI. Poate o să spicuim din presa scrisă a SERVICIULUI (secret) RONCEA dacă obținem un permis sau derogare de la DREPTURILE DE AUTOR.

Sursa document : societatea_civila@ yahoo.com

Sursa foto : www.anidescoala.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo