Criteriul National

Călcătoarea călcătorilor secreți

Călcătoarea călcătorilor secreți
mai 03
12:06 2016

 

amintiri-din-copilarie

HRISTOS A ÎNVIAT!

Dragii mei cititori, astăzi din a treia zi de praznic, de PAȘTILE DOMNULUI vă propun să medităm împreună la cele lumești. De aceea, vă rog să ascultați, pentru început aceste minunate cântări bisericești:

Mai am o recomandare, adresată celor care vor mai mult să vizioneze și filmele postate de user ul JustFourUamnda a.

brave cat

Mai deunăzi sau cu ceva timp în urmă, am dat onorul unui batalion de multiculturaliști militari să exerseze în “ȚARA VECINĂ BASARABIA”. Până aici nimic interesant, ați ziceți voi.  Numai că, eu am găsit niște chichițe din MAREA ȘI ÎNCÂNTATA GUVERNARE a voiajorului sas. Și credeți-mă pe cuvânt, că v-o spun direct și deschis ca să știți că nu am greșit când am scris BATALION. Știu exact că un batalion e format din minim 300 de oameni iar pe hârtie în actele de la VAMĂ apar 200. Păi restul sunt TURIȘTI și observatori militari în rezervă ca în 1989. Nu vă e clar nici acum?

Pînă una-alta, vă rog să vizionați cu atenție acest scurt fragment:

Sau nu știați că astăzi avem motive de a sărbători Ziua Mondială a presei (libere) ? Așadar, chiar în ciuda condițiile meteo ce sunt neprielnice am ieșit și noi la iarbă verde după ce au fost scanate (de avionul acela privat de a iritat URSUL DIN PĂDURE) pardon pădurile și pâlcurile VIRGINE(nebunilor nu vă mai gândiți la moldovencele acelea…) că „oricum nu sunt de VÎNZARE.” Așa ne-a învățat MĂRIA sa ȘTEFAN. Am încheiat parafraza,citatul.

Dar să revenim la noi acas și să ne vedem de campania electorală, să aplaudam pe POMPIERI și JANDARMI care stau la pândă (ca radarele) pe cursurile apelor. Că deh, nu am văzut pe nimeni (nici o față de ALES AL POPORULUI) până acum CARE SĂ CEARĂ NOTA DE PLATĂ PENTRU POLUARE fie ea și a unui exercițiu militar. Mă refer la consumul de combustibil (ENERGIE VERDE) sau să ceară o ORGANIGRAMĂ în caz de … cum e direcționată lumina pe balconul CC-ului.

La alte state am înțeles că s-au distribuit și pastile cu iod în caz de ATAC NUCLEAR cu praștia. A propos, oare cât a plătit administrația prezidențială pe un bilet la filmul cu un posibil atac nuclear din partea OMULEȚILOR VERZI …rulat pe la Washhington? Să știți că nimic nu e secret. Chiar și modernizările de la palat care au durat ceva timp. Știm, nu erau instalate în buncăr liniile de fibra optică cu TEL-AVIV-UL.

Dar în fine să-i lăsăm pe aceștia să mute NEBUNUL din curtea patriahală, că tot ne pregătim de MARELE SINOD ECUMENIC din luna Iunie și să privim puțin în stradă. Poate- poate vedem și noi societatea civilă măturată cu sponsorizări (S)oneroase (ca după incendiul de la COLECTIV) că vrea PACE ÎN LUME .

Mie chiar mi-e dor de un MITING ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ,ca în epoca războiului RECE. Dar cei mai mulți muncitori care defilau de 1 MAI acum sunt la CIMITIR și sunt ținuți sub o lespede de piatră.

Totuși am o mare nedumerire de ce la noi JUSTIȚIA are CUTIE DE VITEZĂ modernizată după STANDARDUL LUCRULUI BINE FĂCUT? Mă uitam dincolo de NISTRU, la ODESSA cum PROCURATURA nu a terminat dosarul acela cu MASACRUL din data de 2 Mai 2014!

La noi chiar dacă TRIBUNALUL DE LA HAGA e acum în VACANȚĂ și nu mai e condamnat nimeni pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, totuși avem inculpați ARESTAȚI LA DOMICILIU. Să zicem că e (liberă) presa din ROMÂNIA ,dar nu am văzut niciun reportaj, știre, cum au sărbătorit VIȘINESCU și FICIOR paștele („mami lor de bandiți“ am citat din vocabularul lor). În ceilalți ani vuia presa cu BECALI după gratii și alte vedete de soi. Acum nici pâs… Și totuși trăim într-o ȚARĂ “LIBERĂ și INDEPENDENTĂ” , că doar așa ne laudă americanii în trusturile lor de presă pe tot Mapamondul.

Eu zic să ne mai gândim puțin să-i lăsăm să mai calce și pe alți cu PRESA că sincer eu am scris acest articol tocmai când ei au plecat pe FRONT. E războiul lor. Noi îl vom duce cu OMUL ÎNDĂRĂTNIC chiar dacă se va mai lansa în curând vreun film în genul celui care a stârnit vâlvă și curiozitate-După Dealuri. Partea doua se va numi pe semne după CLOPOTNIȚĂ(clopotnița din DEALUL MITROPOLIEI unde vă gândeați ?) De ce? Pentru că nu se va găsi nici un CALUGĂR sau MIREAN care să TRAGA CLOPOTUL CÂND VINE URGIA, așa cu ne-a avertizat vrednicul de pomenire al nostru părinte IUSTIN PÂRVU.

Doamne Dumnezeule, când mă gândesc oare ce vremuri om apuca într-o lume neBUNĂ-neBUNĂ? Paște fericit în continuare și să ne primim osânda (CUNUNA MUCENICIEI) cu vrednicie! DOAMNE AJUTĂ TUTUROR.

Notă:

Spațiul fiind limitat nu am aruncat o privire mai departe după MARELE ZID CHINEZESC unde s-a desfășurat de curând un simpozion legat de mass-media. Știu că acolo a fost și ROMÂNIA prin RADIO-UL OFICIAL, cel de informații, Radio România ACTUALITĂȚI. Poate o să spicuim din presa scrisă a SERVICIULUI (secret) RONCEA dacă obținem un permis sau derogare de la DREPTURILE DE AUTOR.

Sursa document : societatea_civila@ yahoo.com

Sursa foto : www.anidescoala.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo