Criteriul National

Caloriferele electrice cu ulei, surse complementare de energie termica

Caloriferele electrice cu ulei, surse complementare de energie termica
septembrie 12
15:57 2016

Toamna ne ia pe nepregatite si temperaturile placute de la jumataetea lunii septembrie pot fi rapid inlocuite de temperaturi mult mai mici, uneori chiar negative, care pot afecta confortul si starea de sanatate a organismului. Pentru a evita aceste neplaceri este bine sa asiguram in locuinte o temperatura optima. In acest fel asiguram un ambient placut si nu stresam organismul.

In locuintele care sunt incalzite cu ajutorul centralelor pe lemne, pe gaz sau cu energie solara temperatura poate fi usor adaptata in functie de conditiile de afara, insa alta este situatia in locuintele conectate la sistemul centralizat de incalzire, care pot beneficia de energie termica doar dupa ce sunt indeplinite conditile impuse de lege.

Din aceasta cauza, tot mai multe persoane s-au orientat catre sursele de energie termica alternativa, care sa asigura confortul necesare in perioadele in care nu pot beneficia de caldura de la sistemul centralizat.

Caloriferele cu ulei, aerotermele, convectoarele si radiatoarele sunt surse alternative, care transforma rapid energia electrica in caldura.

Caloriferele electrice pe baza de ulei sunt ideale pentru a incalzi diferite incaperi, au avantajul ca  ramane calde o perioada lunga dupa ce alimentarea electrica a fost oprita si  pot fi utilizate in deplina siguranta atat pe durata zilei cat si in timpul noptii. Avantajele caloriferului electric sunt numeroase: este o sursa de caldura mobila, care poate fi mutata unde este nevoie de el – langa pat, langa fotoliu, etc; pot fi uscate pe el diferite haine – sosete, manusi; nu sunt zgomotoase; pastreaza caldura o vreme indelungata.

Aerotermele sunt ventilatoaare simple care incalzesc aerul din incapere. Au avantajul ca sunt usoare si portabile, si pot fi repozitionate cu mare lejertate, insa sunt zgomotoase din pricina ventilatorului si imprastie praful in camera, in plus aerul cald emanat irita si usuca ochii si mucoasa nazala. Persoanele care sufera de rinita alergica si astm bronsic este bine sa nu utlizeza aeroterma.

Convectoarele sunt practic niste calorifere portabile care  incalzesc aerul rece cu ajutorul rezistentei. Pot fi fixat pe podea sau pe perete si nu sunt agomotoase. Sunt subtiri si au aspect placut, si se integreaza usor in orice incapere. Nu au consum ridicat, deci costurile de incalzire sunt relativ mici.

Radiatoarele sunt surse de energie mici si portabile, cu ajutorul rezistentelor incorporate acestea incalzesc eficient corpurile spre care sunt directionate. Elementele metalice directioneaza energie termica produsa direct spre corpul catre care este directionat. Au dezavantajul ca nu incalzesc intreaga camera si nu pot fi utilizate in locuintele cu copii mici.

De pe aceasta pagina aflati mai multe detalii despre sursele de energie termica ce pot fi utilizate in completare celor traditionale pentru a asigura confortul termic in locuinte.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo