Criteriul National

Caloriferele electrice cu ulei, surse complementare de energie termica

Caloriferele electrice cu ulei, surse complementare de energie termica
septembrie 12
15:57 2016

Toamna ne ia pe nepregatite si temperaturile placute de la jumataetea lunii septembrie pot fi rapid inlocuite de temperaturi mult mai mici, uneori chiar negative, care pot afecta confortul si starea de sanatate a organismului. Pentru a evita aceste neplaceri este bine sa asiguram in locuinte o temperatura optima. In acest fel asiguram un ambient placut si nu stresam organismul.

In locuintele care sunt incalzite cu ajutorul centralelor pe lemne, pe gaz sau cu energie solara temperatura poate fi usor adaptata in functie de conditiile de afara, insa alta este situatia in locuintele conectate la sistemul centralizat de incalzire, care pot beneficia de energie termica doar dupa ce sunt indeplinite conditile impuse de lege.

Din aceasta cauza, tot mai multe persoane s-au orientat catre sursele de energie termica alternativa, care sa asigura confortul necesare in perioadele in care nu pot beneficia de caldura de la sistemul centralizat.

Caloriferele cu ulei, aerotermele, convectoarele si radiatoarele sunt surse alternative, care transforma rapid energia electrica in caldura.

Caloriferele electrice pe baza de ulei sunt ideale pentru a incalzi diferite incaperi, au avantajul ca  ramane calde o perioada lunga dupa ce alimentarea electrica a fost oprita si  pot fi utilizate in deplina siguranta atat pe durata zilei cat si in timpul noptii. Avantajele caloriferului electric sunt numeroase: este o sursa de caldura mobila, care poate fi mutata unde este nevoie de el – langa pat, langa fotoliu, etc; pot fi uscate pe el diferite haine – sosete, manusi; nu sunt zgomotoase; pastreaza caldura o vreme indelungata.

Aerotermele sunt ventilatoaare simple care incalzesc aerul din incapere. Au avantajul ca sunt usoare si portabile, si pot fi repozitionate cu mare lejertate, insa sunt zgomotoase din pricina ventilatorului si imprastie praful in camera, in plus aerul cald emanat irita si usuca ochii si mucoasa nazala. Persoanele care sufera de rinita alergica si astm bronsic este bine sa nu utlizeza aeroterma.

Convectoarele sunt practic niste calorifere portabile care  incalzesc aerul rece cu ajutorul rezistentei. Pot fi fixat pe podea sau pe perete si nu sunt agomotoase. Sunt subtiri si au aspect placut, si se integreaza usor in orice incapere. Nu au consum ridicat, deci costurile de incalzire sunt relativ mici.

Radiatoarele sunt surse de energie mici si portabile, cu ajutorul rezistentelor incorporate acestea incalzesc eficient corpurile spre care sunt directionate. Elementele metalice directioneaza energie termica produsa direct spre corpul catre care este directionat. Au dezavantajul ca nu incalzesc intreaga camera si nu pot fi utilizate in locuintele cu copii mici.

De pe aceasta pagina aflati mai multe detalii despre sursele de energie termica ce pot fi utilizate in completare celor traditionale pentru a asigura confortul termic in locuinte.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo