Criteriul National

Camera Deputaţilor a respins reexaminarea legii privind indemnizaţiile speciale acordate aleşilor locali!

Camera Deputaţilor a respins reexaminarea legii privind indemnizaţiile speciale acordate aleşilor locali!
aprilie 13
11:36 2016

Camera Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a actului normativ pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, referitoare la indemnizaţiile speciale acordate acestora.
vot respins

Reexaminarea legii a fost cerută de şeful statului ca urmare a unei decizii a CCR.Proiectul de lege privind reexaminarea legii pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali a primit 149 voturi „pentru”, 67 „împotrivă” şi cinci abţineri. Astfel, proiectul de lege, care are caracter organic, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare – 190.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a declarat că PNL nu va susţine proiectul de lege pentru că nu s-a ţinut cont de obsevaţiile CCR, în condiţiile în care judecătorii au declarat actul normativ neconstituţional, au stabilit că legea discriminează între categoriile de aleşi şi nu indică sursele de finanţare pentru pensiile speciale.

„PNL îşi menţine poziţia de a nu sprijini adoptarea acestei legi deoarece reglementarea are în continuare, din punctul nostru de vedere, caracter neconstituţional. În forma rezultată după reexaminare legea încalcă paragraful 52 din motivaţiile CCR curprinsă în Decizia 22/2016”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache a susţinut că Parlamentul prin modificările pe care le-a adus ar fi pus în acord legea cu Decizia CCR, definind cui se adresează şi sursa de venit.

Prin modificările care s-au făcut la acest proiect de lege noi considerăm că s-a răspuns criticilor şi deciziei CCR. Am definit foarte clar cui se adresează acest proiect de lege. Am definit că se adresează primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vice-preşedinţilor de CJ, exceptând consilierii locali şi judeţeni. Astfel, a hotărât Parlamentul. În al doilea rând, intrarea din ianuarie este din 1 ianuarie 2017, practic am eliminat critica de neconstituţionalitate că nu erau prevăzute fonduri în buget. Ţinând cont că bugetul se adoptă înainte de 1 ianuarie 2017, Parlamentul de la acel moment va ţine cont şi de observaţiile şi prevederile care trebuie ca acele consilii judeţene sau locale să îşi plătească un ales sau doi”, a susţinut deputatul PSD Florin Iordache.

Social-democratul a mai spus că este discriminatoriu ca aleşilor locali să li se ceară performanţă fără a le oferi „salarii decente”.

„Din punctul nostru de vedere este discriminatoriu să le cerem acestor oameni performanţă şi considerăm că actualul guvern tehnocrat vine şi pune în concordanţă cu promisiunile pe care le-a făcut că vom da salarii decente la primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ. Noi considerăm că o astfel de lege este necesară şi prin modificările care s-au făcut prevederile neconstituţionale au fost eliminate şi legea este constituţională poate să meargă la Senat care este for decizional”, a mai spus Iordache.

Sursa foto : www.reteauadestiri.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro