Criteriul National

Camera Deputaţilor a respins reexaminarea legii privind indemnizaţiile speciale acordate aleşilor locali!

Camera Deputaţilor a respins reexaminarea legii privind indemnizaţiile speciale acordate aleşilor locali!
aprilie 13
11:36 2016

Camera Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a actului normativ pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, referitoare la indemnizaţiile speciale acordate acestora.
vot respins

Reexaminarea legii a fost cerută de şeful statului ca urmare a unei decizii a CCR.Proiectul de lege privind reexaminarea legii pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali a primit 149 voturi „pentru”, 67 „împotrivă” şi cinci abţineri. Astfel, proiectul de lege, care are caracter organic, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare – 190.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a declarat că PNL nu va susţine proiectul de lege pentru că nu s-a ţinut cont de obsevaţiile CCR, în condiţiile în care judecătorii au declarat actul normativ neconstituţional, au stabilit că legea discriminează între categoriile de aleşi şi nu indică sursele de finanţare pentru pensiile speciale.

„PNL îşi menţine poziţia de a nu sprijini adoptarea acestei legi deoarece reglementarea are în continuare, din punctul nostru de vedere, caracter neconstituţional. În forma rezultată după reexaminare legea încalcă paragraful 52 din motivaţiile CCR curprinsă în Decizia 22/2016”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache a susţinut că Parlamentul prin modificările pe care le-a adus ar fi pus în acord legea cu Decizia CCR, definind cui se adresează şi sursa de venit.

Prin modificările care s-au făcut la acest proiect de lege noi considerăm că s-a răspuns criticilor şi deciziei CCR. Am definit foarte clar cui se adresează acest proiect de lege. Am definit că se adresează primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vice-preşedinţilor de CJ, exceptând consilierii locali şi judeţeni. Astfel, a hotărât Parlamentul. În al doilea rând, intrarea din ianuarie este din 1 ianuarie 2017, practic am eliminat critica de neconstituţionalitate că nu erau prevăzute fonduri în buget. Ţinând cont că bugetul se adoptă înainte de 1 ianuarie 2017, Parlamentul de la acel moment va ţine cont şi de observaţiile şi prevederile care trebuie ca acele consilii judeţene sau locale să îşi plătească un ales sau doi”, a susţinut deputatul PSD Florin Iordache.

Social-democratul a mai spus că este discriminatoriu ca aleşilor locali să li se ceară performanţă fără a le oferi „salarii decente”.

„Din punctul nostru de vedere este discriminatoriu să le cerem acestor oameni performanţă şi considerăm că actualul guvern tehnocrat vine şi pune în concordanţă cu promisiunile pe care le-a făcut că vom da salarii decente la primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ. Noi considerăm că o astfel de lege este necesară şi prin modificările care s-au făcut prevederile neconstituţionale au fost eliminate şi legea este constituţională poate să meargă la Senat care este for decizional”, a mai spus Iordache.

Sursa foto : www.reteauadestiri.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo