Criteriul National

Camere de supraveghere la tine acasă – unde să le montezi

Camere de supraveghere la tine acasă – unde să le montezi
iunie 22
16:35 2022

Confortul și siguranța familiei sunt importante pentru fiecare dintre noi. Societatea a evoluat, noi ne-am schimbat și, din păcate, odată cu aceste modificări majore a crescut numărul de furturi și evenimente neplăcute la nivel mondial. Din acest motiv, ideea de a monta un sistem de supraveghere video a devenit o necesitate nu doar pentru afaceri, ci și pentru noi, oamenii care ținem la bunăstarea familiei, dar și la siguranța casei și obiectelor de valoare.

Dacă și tu te-ai decis să apelezi la astfel de sisteme, dar nu știi exact unde să le montezi, atunci cu siguranță acest articol este potrivit pentru tine. Iată care sunt principalele locuri în care este util să montezi camere supraveghere exterior:

Curtea și intrarea principală

Curtea este principalul loc în care poți să instalezi o cameră de supraveghere. În plus, dacă beneficiezi de mai mult spațiu și reușești să te încadrezi în buget, este recomandat să amplasezi mai multe camere, astfel încât fiecare colțișor să se afle în raza lor de acțiune. Mai mult, astfel de sisteme, montate în exterior, pot înregistra și evenimente meteo, iar acest lucru îți poate fi util în cazul în care o să ai nevoie să folosești asigurarea de locuință. O idee genială este, de altfel, amplasarea unei camere la intrarea principală. Aproape 40% dintre hoții din întreaga lume folosesc ușa din față pentru a pătrunde în locuință.

 A13.E-CAMERE@criteriul.ro@camere supraveghere exterior 2

Ușa din spate și geamurile de la primul etaj

Dacă ți-ai asigurat curtea și intrarea principală, următorul pas este de a amplasa camere de supraveghere pentru ușa din spate, dar și pentru geamurile de la primul etaj. Dacă vorbim despre ferestre, trebuie să știi că acestea sunt deosebit de atractive pentru infractori. De ce? Pentru că sticla și feroneria sunt materiale care se pot sparge mai ușor în comparație cu materialele din care este confecționată ușa. În acest caz, este recomandat să amplasezi camera în exterior. Calitatea imaginilor poate avea de suferit din cauza reflexiilor, atunci când alegi să poziționezi sistemul în interior.

Scările din interior și exterior

Foarte atractive pentru hoți sunt și scările. Fie că vorbim de cele din interior sau exterior, este important să te siguri că nu pierzi din vedere nici măcar un colțișor. În plus, acestea au și un mare avantaj: vei obține cel puțin două cadre cu infractorul – unul la urcare și altul la coborârea scărilor.

Garajul și spațiile anexe

Dacă beneficiezi de suficient spațiu, astfel încât ai reușit să-ți construiești un garaj ori un alt spațiu anexat casei tale, trebuie să ai în vedere și monitorizarea acestuia. Chiar dacă nu depozitezi lucruri valoroase, hoții pot considera că pot da marea lovitură. Mai mult, ca și în cazul geamurilor, asigură-te că poziționezi camerele în partea exterioară a construcției.

Așadar, amplasarea camerelor de supraveghere în casă și în curte reprezintă un mare avantaj pentru tine și familia ta. Dacă identifici punctele strategice în care să le poziționezi, cu siguranță hoții pot fi intimidați, iar dacă totuși se ambiționează să pătrundă în locuința ta, vei avea suficient de multe imagini și dovezi pentru a prinde făptașul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul