Criteriul National

Camere frigorifice speciale pentru stocări de produse perisabile

Camere frigorifice speciale pentru stocări de produse perisabile
noiembrie 13
17:59 2018

O cameră frigorifică este un echipament complex HoReCa care se poate utiliza pentru stocarea produselor perisabile, în special din industria alimentară și farmaceutică, fiind dotată cu facilități de răcire cu diverse trepte de temperatură.

Criterii de alegere a unei camere de răcire/congelare

O cameră frigorifică poate fi programată să funcționeze, în funcție de aplicațe, atât pe o plajă de temperaturi negative de până la (-30…….-25) grade Celsius, cât și pe o plajă de sau temperatură pozitive de regulă mergând până la (+1……+10) grade Celsius.

Modelele de camere frigorifice congelare reprezintă pentru anumite produse alimentare ultima verigă de legătură existentă între producător și client.

În cazul preparării de alimente, conservarea acestora este esențială iar acest echipament frigorific are misiunea de a stoca produsele respective la o temperatură optimă în camera frigorifică, așa încât să nu se întrerupă lanțul de frig. Acesta trebuie ca să fie corect dimensionat pentru a se menține calitățile organoleptice ale alimentelor în cauză și a împiedica riscul proliferării bacteriilor periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Un lanț tradițional de producție în industria alimentară presupune ca răcirea sau congelarea să aibă loc chiar din timpul fabricării acestora, dar există și multe alte tipuri de camere frigorifice care se folosesc, în funcție de nevoile beneficiarilor, pentru conservarea unor produse alimentare, farmaceutice sau a altor bunuri perisabile.

Pentru a da un exemplu banal, chiar și polenul are nevoie să fieținut la rece, nu doar legumele și fructele proaspete, semipreparatele, băuturile alcoolice sau nealcoolice.

Clasificarea camerelor frigorifice

Într-o prezentare foarte generală, camerele frigorifice diferă după:

  • tipul produselor ce se vor depozita în interiorul acestora (alimentare, farmaceutice, flori, băuturi etc.);
  • modul de deschidere al usii glisant sau batant
  • aplicatia de temperatură la care se pot seta (congelare sau refrigerare)
  • tipul si grosimea panotajul termoizolant utilizat;
  • dimensiuni;
  • aspectul exterior al camerei frigorifice.

În principal, o cameră frigorifică se achiziționează în funcție de dimensiuni, care în mod obligatoriu trebuie să corespundă cu spațiul disponibil unde va fi așezată. Lungimea frontală, lățimea (adâncimea) și înălțimea până la tavan sunt acei parametri de care trebuie să se țină cont.

După natura produselor ce se pot stoca în interiorul unei camere frigorifice, putem enumera produse alimentare gen: carne, pește, legume și fructe, , lactate, mezeluri, flori, produse specifice industriei farmaceutice, chiar și produse chimice etc.Aceste produse pot fi pastrate și in stare proaspătă(refrigerată) sau conservată (congelată).

TC Romania furnizează camere frigorifice realizate în facilitate de producție proprie pentru toate aplicațiile comericale ( refrigerare sau congelare) cu dimensiunile dorite,cu un design deosebit și prețuri foarte competitive.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul