Criteriul National

Campania de prindere a şpăgarilor continuă fulminant! CONTRA EDITORIAL

septembrie 07
13:42 2015

 

 Stirea conform căreia taman primarul general al Capitalei a fost prins în flagrant delict când ar fi luat mita dovedeşte încă a mia suta oară, dacă mai era nevoie, cam cât de putred e la noi mărul clasei politice. Oricât am avea bunăvoinţa şi am trece la a curăţa putreziciunea din el, viermele tot rămâne înăuntru si practic nu prea am avea sau am reuşi …să-l extragem.

Oprescu
Cazul e clasic! Asemeni unui film alb şi negru…

Ehe…, ce vremuri! Ce domni! Ce caractere…ce mafioţi..Parcă erau altcumva, avea un pic de maniere!

Acum,după ce am vazut cu ochii noştri cum au defilat in catuşe, cum ne-au privit de dupa gratii sau, dupa caz, cum erau supravegheaţi în libertate unii ca Năstase, Miron Mitrea, Voiculescu, Radu Mazăre, Gigi Becali, Copos, Bica, Udrea, ne-am fi aşteptat ca personagiile care-şi simt musca pe caciulă că le bâzâie… să facă un pas înapoi!

Astfel… nu dau niciun semn să se fi cuminţit, sau macar sa fi devenit prudenţi.Dar poate vă veţi întreba pentru ce anume a fost arestat acest om?

Eh, motivul e unul destul de subţire…Domnia sa a fost arestată în timp ce aduna fonduri pentru un complex de piramide termopanate şi un sfinx de curte, cum merită orice faraon ales prin vot direct. Numai aşa se explică faptul că actualul edil e acuzat de procurori că încasa cîte 10 la sută din contractele încheiate de firme cu Primăria Capitalei.

Aşi auzit bine…Doar 10 la sută?Păi nu e un preţ de dumping! Primarii de sector, după clasamentele celor de la DNA iau dublu, triplu, Vanghelie – 20 la sută, Chiliman – 30 la sută.

Şi acum, parcă îmi vine în minte acel proverb neaoş….” nu da vrabia din mănă pe cioara de pe gard „

Cine citeşte să nţeleagă…

Dar, nici pomeneală…Nu-mi vine a crede că domnul Oprescu, intelectual de marcă, este atît de imprudent, incât să se fi aruncat cu capul în jos de pe trambulină,la figurat….. ca să înoate într-un bazin fără apă, direct pe ciment.

Mai curând, este de imaginat ca Oprescu s-a crezut protejat de un înger pazitor invizibil. Există exemple care pot sugera aşa ceva.

Ia de că gândiţi, stimabililor la un caz şi mai notoriu! Premierul Ponta e inculpat, dar partidul are grijă de el şi-l ţine la Guvern. Ascuns sub pulpana partidului, inculpatul îşi permite să-l înfrunte cu aroganţă şi nesimţire….pe presedinte, când acesta ii cere demisia.

Dar ştiţi ce e mai grav, în toată această ecuaţie…Justitia ramane sa lupte caz cu caz pentru starpirea coruptiei pe ici, pe colo, iar demnitarii lupta ca s-o salveze de cei care o stârpesc, dupa vechea zicală: „doi încarcă, doi descarca, noi cu drag muncim”.

Ghinionul lui Oprescu este ca s-a facut prima…. şi nu senator sau deputat. Altfel, se alegea cu imunitatea si nu se atingea nimeni de el.Eventual îl miruia careva şi scăpa….Basma curată!

Dar acum, povestea continuă!

Aşteptăm verdicte sau en bucurăm de această campanie împotriva şpăgarilor…

….

Sursa foto  kmkz.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro