Criteriul National

Campania de prindere a şpăgarilor continuă fulminant! CONTRA EDITORIAL

septembrie 07
13:42 2015

 

 Stirea conform căreia taman primarul general al Capitalei a fost prins în flagrant delict când ar fi luat mita dovedeşte încă a mia suta oară, dacă mai era nevoie, cam cât de putred e la noi mărul clasei politice. Oricât am avea bunăvoinţa şi am trece la a curăţa putreziciunea din el, viermele tot rămâne înăuntru si practic nu prea am avea sau am reuşi …să-l extragem.

Oprescu
Cazul e clasic! Asemeni unui film alb şi negru…

Ehe…, ce vremuri! Ce domni! Ce caractere…ce mafioţi..Parcă erau altcumva, avea un pic de maniere!

Acum,după ce am vazut cu ochii noştri cum au defilat in catuşe, cum ne-au privit de dupa gratii sau, dupa caz, cum erau supravegheaţi în libertate unii ca Năstase, Miron Mitrea, Voiculescu, Radu Mazăre, Gigi Becali, Copos, Bica, Udrea, ne-am fi aşteptat ca personagiile care-şi simt musca pe caciulă că le bâzâie… să facă un pas înapoi!

Astfel… nu dau niciun semn să se fi cuminţit, sau macar sa fi devenit prudenţi.Dar poate vă veţi întreba pentru ce anume a fost arestat acest om?

Eh, motivul e unul destul de subţire…Domnia sa a fost arestată în timp ce aduna fonduri pentru un complex de piramide termopanate şi un sfinx de curte, cum merită orice faraon ales prin vot direct. Numai aşa se explică faptul că actualul edil e acuzat de procurori că încasa cîte 10 la sută din contractele încheiate de firme cu Primăria Capitalei.

Aşi auzit bine…Doar 10 la sută?Păi nu e un preţ de dumping! Primarii de sector, după clasamentele celor de la DNA iau dublu, triplu, Vanghelie – 20 la sută, Chiliman – 30 la sută.

Şi acum, parcă îmi vine în minte acel proverb neaoş….” nu da vrabia din mănă pe cioara de pe gard „

Cine citeşte să nţeleagă…

Dar, nici pomeneală…Nu-mi vine a crede că domnul Oprescu, intelectual de marcă, este atît de imprudent, incât să se fi aruncat cu capul în jos de pe trambulină,la figurat….. ca să înoate într-un bazin fără apă, direct pe ciment.

Mai curând, este de imaginat ca Oprescu s-a crezut protejat de un înger pazitor invizibil. Există exemple care pot sugera aşa ceva.

Ia de că gândiţi, stimabililor la un caz şi mai notoriu! Premierul Ponta e inculpat, dar partidul are grijă de el şi-l ţine la Guvern. Ascuns sub pulpana partidului, inculpatul îşi permite să-l înfrunte cu aroganţă şi nesimţire….pe presedinte, când acesta ii cere demisia.

Dar ştiţi ce e mai grav, în toată această ecuaţie…Justitia ramane sa lupte caz cu caz pentru starpirea coruptiei pe ici, pe colo, iar demnitarii lupta ca s-o salveze de cei care o stârpesc, dupa vechea zicală: „doi încarcă, doi descarca, noi cu drag muncim”.

Ghinionul lui Oprescu este ca s-a facut prima…. şi nu senator sau deputat. Altfel, se alegea cu imunitatea si nu se atingea nimeni de el.Eventual îl miruia careva şi scăpa….Basma curată!

Dar acum, povestea continuă!

Aşteptăm verdicte sau en bucurăm de această campanie împotriva şpăgarilor…

….

Sursa foto  kmkz.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo