Criteriul National

Campania Olimpiada Deşeurilor 2015 şi-a desemnat câştigătorii!

Campania Olimpiada Deşeurilor 2015 şi-a desemnat câştigătorii!
iunie 23
17:10 2015

Organizată de Gremlin Computer SRL, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa si Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu , campania Olimpiada Deșeurilor s-a desfășurat în perioada 14 mai – 05 iunie, oferindu-le claselor

I-VIII înscrise în campanie ocazia să colecteze selectiv deseurile din echipamente electrice si electronice si baterii portabile, și să fie premiate.

În cadrul campaniei, clasele au colectat selectiv deșeuri de baterii și acumulatori și echipamente electrice și electronice. În cifre, campania a însumat 59 clase înscrise din 10 de școli din județul Constanța.

Implicarea a peste 1400 de elevi în cea de-a patra ediție a campaniei Olimpiada Deşeurilor s-a concretizat în colectarea a 3242 kg deşeuri din echipamente electrice şi electronice şi 196 kg deşeuri de baterii, totalizând 3438 kg deșeuri colectate selectiv.

În cadrul ediției de anul acesta clasele înscrise în campanie au trebuit să colecteze o cantitate totală de minim 50 kilograme de deşeuri pentru cele 2 categorii de deşeuri ce au făcut obiectul campaniei. În momentul preluării deșeurilor de la școli elevii au fost recompensați cu premii instant, iar clasele ce au reușit să colecteze o cantitate minimă totală de 50 kg au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare, creioane/pixuri si caiete.

În cadrul festivitatii de premiere ce a avut loc pe data de 18 iunie la sala de conferinte a Garzii Nationale de Mediu, Comisariatul Judetean Constanţa au fost acordate următoarele premii:

Trofeul „Bati cel viteaz” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri de baterii: clasa a V-a B – Liceul teoretic „Decebal” – 73 kg, suplimentar, premiul acordat de sponsorul companiei CCR Reverse Logistics Group, a constat in imprimanta multifunctionala;

Trofeul „Calculatoraşul cel voinic” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri de echipamente electrice şi electronice – clasa I C – Şcoala Gimnaziala Grigore Moisil- 324 kg, suplimentar, premiul acordat de sponsorul companiei CCR Reverse Logistics Group, a constat in aparat foto digital;

Trofeul „Olimpiada Deşeurilor 2015” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi totale de deşeuri – Clasa a VI-a A – Liceul teoretic „Lucian Blaga” – 600 kg, suplimentar, premiul acordat de sponsorul companiei CCR Reverse Logistics Group, a constat in excursie la Muzeul Satului din Bucuresti;

Potrivit regulamentului campaniei, o clasă este eligibilă pentru câştigarea unui singur trofeu din cele 3, primind premiul la categoria unde a colectat cantitatea mai mare. Prin redistribuire, premiul pentru cea de-a doua categorie a fost acordat clasei ocupând următoarea poziție.

Fiecarui castigator i-a fost inmanata si cate o medalie de „Olimpic al reciclarii”, pentru implicarea in campania de constientizare „Olimpiada deseurilor”.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo