Criteriul National

Campania umanitară ”Oameni Invizibili”-Constanța-o rază de umanitate şi speranţă!

decembrie 24
22:32 2015

o masa calda

În această perioadă specială a anului, Asociația ”Aura Ion ” și Asociația United Hands România și-au unit forțele și resursele pentru a desfășura două campanii umanitare cu scopul de a aduce tuturor o mică parte din ceea ce înseamnă cu adevărat spiritul Crăciunului.
Unul dintre proiectele comune pentru Constanța se intitulează ”Oameni Invizibili” şi vizează oamenii străzii din Constanța cărora le prinde bine o masă caldă în această perioadă rece a anului.
Pentru ca această campanie să aibă loc, aceste două asociaţii cât şi voluntarii implicaţi au reuşit să aducă în atenţie problema oamenilor străzii.
Campania umanitară, de într-ajutorare a avut în prim plan situaţia tragică a acestor oameni, fără ajutor, fără adăpost şi fără nicio speranţă!

Este inadmisibil ca în mileniul al treilea, atunci când îi întâlnim pe stradă, să nu le acordăm nimic, niciun pic de alinare, niciun pic de atenţie! Totodată, conştiinţa fiecăruia ar trebui formată în asemenea mod astfel că depăşirea anumitor bariere să fie un proces natural.

Într-adevăr, suntem educaţi de către societate şi de anumite convenienţe să privim mai mult la obiecte şi să nu mai preţuim omul. Cu atât mai mult, pe cei ce sunt fără o condiţie materială…De aceea, dincolo de hainele murdare, de aspectul fizic în faţa noastră, a celor ce formăm societatea civilă sunt şi aceste suflete năpăstuite ce aşteaptă ajutorul, aşteaptă o alinare.  
Nu uitati de ei Crăciunul aceasta, de omul invizibil, pe lângă care aţi trecut de atâtea ori până acum.Cu siguranţă că mulţi au rămas impresionaţi de reacţia acestora , dar şi de poveștile lor triste, sfâşietoare.
Voluntarii au reuşit tot ceea ce şi au dorit, adică oferirea unor mese calde, haine calduroase cât într un mod special crearea unei speranţe. Voluntarii au livrat aceste produse beneficiarilor în perioada 6-27 decembrie.
Astfel ei au luat acea atitudine plină de umanitate şi compasiune faţă de cei aflaţi în necazuri şi lipsuri, întingându-le o mână în aceste momente dificile.

În această campanie  intitulată atât de sugestiv, donațiile în bani se pot face în contul de la Banca Transilvania, cu mențiunea ”Constanța” : RO05BTRLRONCRT0298218501
www.auraion.co.uk
www.unitedhands.ro

De asemenea s-a reuşit să se strângă şi să se împartă şi saci de dormit, haine groase,medicamente atât de necesare oricărui om.

Persoana de contact a fost Dana Buda, cu  numărul de telefon 0762.304.627

În concluzie, fiecare a avut ceva de învățat din această experiență,iar promisiunea ce se leagă de viitor este aceea de a mai iniția asemenea proiecte, specifice ajutorării oamenilor străzii.

Menţionăm faptul că au existat o mulţime de persoane fizice şi agenţi economici ce , sub protecţia anonimatului au donat cu bucurie bani, obiecte etc şi în acest fel campania a avut o finalitate.

A fi om al străzii, nu este o alegere! Este o circumstanţă!De aceea, sensibilizaţi şi profund recunoscători pentru această campanie, redacţia ziarului Criteriul Naţional a dorit să scoată în evidenţă faptul că încă mai există umanitate, încă mai există solidaritate!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo