Criteriul National

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să pondereze pe toți partenerii europeni și euro-atlantici

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să pondereze pe toți partenerii europeni și euro-atlantici
mai 28
16:18 2017

688758726

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa „trebuie să-și ia soarta în propriile mâini”. Această situație a fost generată,pe fondul unor neînțelegeri și animozități ce au vizat relațiile externe la care se adaugă iminenta ieșire a UK din UE cât și felul autoritar al președintelui american Donald Trump.

Vizibil afectată și recent întoarsă de la summit-ul G7 care s-a încheiat fără o înțelegere între SUA și celelalte șase țări în ceea ce privește respectarea acordurilor din 2015 (de la Paris)privind schimbările climatice, Angela Merkel a expus aceste idei.

„Vremurile în care ne-am putut baza complet de ceilalți sunt pe sfârșite. Am experimentat asta în ultimele zile”, a declarat în cadrul unui miting electoral din München, citată de AFP.

În timp ce Germania și Europa se străduieşte să rămână în relații bune cu SUA și cu Marea Britanie, Angela Merkel e de părere că ” trebuie să luptăm pentru propriul destin”.

De asemenea a reiterat ideea că este nevoie să se pună mai mult accentul „pe relațiile calde dintre Berlin și noul președinte francez- Emmanuel Macron”- a mai afirmat domnia sa.

images

Reamintesc faptul că președinția franceză a refuzat să vorbească despre un „eșec” în cadrul acestui summit. Diplomaţii din staff-ul francez recunosc că discuțiile nu s-au soldat cu consens si „nu ar fi o formulare ideală”.
Acordul de la Paris care a fost încheiat în noiembrie 2015 vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade Celsius comparativ cu nivelurile preindustriale.

Ca și consecință directă, SUA ar putea ieși din acest acord negociat cu dificultate sau ar putea ramane, dar au anunțat o revizuire în scădere a obiectivelor lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

g7-teatro-greco-535x300

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo