Criteriul National

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să pondereze pe toți partenerii europeni și euro-atlantici

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să pondereze pe toți partenerii europeni și euro-atlantici
mai 28
16:18 2017

688758726

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa „trebuie să-și ia soarta în propriile mâini”. Această situație a fost generată,pe fondul unor neînțelegeri și animozități ce au vizat relațiile externe la care se adaugă iminenta ieșire a UK din UE cât și felul autoritar al președintelui american Donald Trump.

Vizibil afectată și recent întoarsă de la summit-ul G7 care s-a încheiat fără o înțelegere între SUA și celelalte șase țări în ceea ce privește respectarea acordurilor din 2015 (de la Paris)privind schimbările climatice, Angela Merkel a expus aceste idei.

„Vremurile în care ne-am putut baza complet de ceilalți sunt pe sfârșite. Am experimentat asta în ultimele zile”, a declarat în cadrul unui miting electoral din München, citată de AFP.

În timp ce Germania și Europa se străduieşte să rămână în relații bune cu SUA și cu Marea Britanie, Angela Merkel e de părere că ” trebuie să luptăm pentru propriul destin”.

De asemenea a reiterat ideea că este nevoie să se pună mai mult accentul „pe relațiile calde dintre Berlin și noul președinte francez- Emmanuel Macron”- a mai afirmat domnia sa.

images

Reamintesc faptul că președinția franceză a refuzat să vorbească despre un „eșec” în cadrul acestui summit. Diplomaţii din staff-ul francez recunosc că discuțiile nu s-au soldat cu consens si „nu ar fi o formulare ideală”.
Acordul de la Paris care a fost încheiat în noiembrie 2015 vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade Celsius comparativ cu nivelurile preindustriale.

Ca și consecință directă, SUA ar putea ieși din acest acord negociat cu dificultate sau ar putea ramane, dar au anunțat o revizuire în scădere a obiectivelor lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

g7-teatro-greco-535x300

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo