Criteriul National

Cand ar trebui sa apelam la un medic specialist in psihiatrie pediatrica?

Cand ar trebui sa apelam la un medic specialist in psihiatrie pediatrica?
aprilie 27
11:58 2020

Parintii sunt primele persoane care observa tulburari emotionale si / sau comportamentale la copiii lor. Desi acest lucru poate fi destul de nelinistitor, este important ca fiecare parinte care observa ceva neobisnuit in comportamentul micutilor lor sa discute cu ei intr-un mod calm si bland, intrebandu-i ce ii nelinisteste sau ii supara. Deschiderea usii catre comunicare ii poate ajuta pe copii sa-si exprime sentimentele intr-un mediu sigur, cald, plin de dragoste si de incredere.

Este adevarat ca poate fi greu sa decizi daca si cand sa soliciti un tratament profesional pentru copilul tau, dar daca el are o afectiune severa sau cronica, este important sa ia legatura cu un specialist in psihiatrie pediatrica.

Ce este psihiatrul pentru copii?

Psihiatrul pentru copii este un medic autorizat care a incheiat cu succes Facultatea de Medicina si rezidentiatul in Psihiatrie Pediatrica. Ca parte a cerintelor rezidentiatului, psihiatrul pentru copii trebuie sa dobandeasca toate autorizatiile de stat si examenele de certificare in zona sa de specialitate.

Odata ce psihiatrul pediatric este autorizat, i se acorda permisiunea de a consilia si de a prescrie medicamente copiilor (tuturor persoanelor sub 18 ani). De asemenea, i se permite sa faca teste de laborator si sa conduca studii de diagnostic. Mai mult, daca un copil este un pericol pentru el insusi si/ sau altii, psihiatrul pediatric il poate interna la spital pentru ingrijire.

In urmatoarele randuri vei gasi principalele semne care pot indica faptul ca evaluarea psihiatrica poate fi necesara pentru copilul tau:

- o scadere semnificativa a performantelor scolare;

- frica excesiva si anxietatea (refuzul de a merge la scoala, de a participa la activitati adecvate varstei si / sau de a merge la culcare);

- plangeri recurente de dureri fizice;

- hiperactivitate (nevoia de a se misca in mod constant);

- vise “rele” frecvente (cosmaruri);

- tumulte de temperament imprevizibile;

- idei suicidale;

- promiscuitate (comportament sexualizat);

- depresie (modificari cronice de dispozitie, atitudine negativa, lipsa poftei de mancare, insomnie si ganduri de sinucidere si moarte);

- abuz / dependenta de alcool si/ sau de droguri;

- comportamente autodistructive;

- episoade de furie si/ sau comportamente agresive regulate;

- ostilitate fata de autoritati, jafuri si / sau vandalism.

De ce ar trebui sa imi duc copilul la un psihiatru pentru copii?

Exista o varietate de motive pentru care ar trebui sa iti duci copilul la un consult de psihiatrie pediatrica. De exemplu, daca banuiesti ca sufera de o tulburare psihologica, precum tulburarile de anxietate, depresia clinica, tulburarile obsesive si compulsive, tulburarile de alimentatie, depresia maniacala, etc. In plus, in cazul in care copilul tau se confrunta cu un nivel ridicat de stres acasa sau la scoala, psihiatrul pentru copii il poate ajuta sa-si rezolve problemele si sa se linisteasca.

Psihiatrul pentru copii poate ajuta la imbunatatirea vietii copilului tau stimulandu-l sa faca fata mai bine provocarilor, conflictelor si situatiilor confuze.

Care sunt avantajele de a-mi duce copilul la un psihiatru pentru copii?

Stresul emotional al copilului tau poate fi cat se poate de real. Chiar daca nu esti sigur ca el doar “actioneaza” si “cauta atentie” sau are intr-adevar parte de o suferinta psihologica, este important sa consulti un psihiatru pentru copii daca observi o schimbare semnificativa in starea sa de spirit, in atitudine si /sau in comportament. Este posibil sa existe un dezechilibru chimic la nivelul creierului copilului, care trebuie corectat. Daca este cazul, o combinatie de medicamente si psihoterapie poate imbunatati calitatea vietii copilului tau.

Este important sa intelegi ca nu este nicio rusine sa iti duci copilul la un specialist in psihiatrie pediatrica. Psihiatrul pentru copii este instruit sa trateze problemele care afecteaza procesul de gandire al copilului si / sau sanatatea sa mintala. Majoritatea afectiunilor mintale pot fi tratate cu succes cu terapie si medicamente.

Desi copilul ar putea avea retineri din cauza fricii sale de sectia de psihiatrie, este important sa il faci sa inteleaga ca majoritatea tulburarilor psihologice si problemelor emotionale sunt tratate cu succes in ambulatoriu. Copiii sunt internati la spital doar atunci cand sunt un pericol pentru ei si / sau pentru altii.

Este adevarat ca psihiatrii pot prescrie o varietate de medicamente psihotrope (cum ar fi cele anti-anxietate si anti-depresie), dar este adevarat, de asemenea, ca de multe ori aceste medicamente pot regla starea de spirit a copilului, ii pot imbunatati comportamentul si ii vor reduce stresul. Copilul poate avea reactii adverse usoare la inceput, dar in timp acestea se vor diminua, iar copilul se va simti mult mai bine.

De retinut, de asemenea, ca fisele medicale ale copilului tau sunt confidentiale. Informatiile private ale copilului nu pot fi facute publice.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul