Criteriul National

Când este indicat să apelezi la consiliere psihologică

Când este indicat să apelezi la consiliere psihologică
februarie 22
12:12 2018

Din fericire, în România ultimilor ani, mersul la psiholog nu mai este un subiect atât de tabu cum era odată, tot mai mulți oameni înțelegând că nu trebuie să ai boli psihice ca să ai nevoie de consiliere psihologică. De fapt, situațiile în care ar trebui să apelezi la un psiholog sunt mai multe decât ai crede iar motivele se numără printre cele mai comune, putând fi, de fapt, orice ne afectează.

Tuturor ni se poate întâmpla să ne simțim depășiți de situație în foarte multe cazuri, iar majoritatea dintre ele pot presupune nevoia de consiliere psihologică. De exemplu:

 Primirea unui diagnostic grav

Problemele grave de sănătate se numără printre cele mai grele lupte pe care unii oameni sunt nevoiți să le ducă, iar pentru a reuși să le câștige este nevoie, fără doar și poate, de un psihic extrem de puternic și stabil. Ceea ce, evident, atunci când te confrunți cu o astfel de neplăcere, este greu să mai ai.

Primirea unui diagnostic cu o boală grea este o situație care atrage, după sine, numeroase frici, slăbiciuni, momente în care simți că vrei să renunți la luptă sau în care simți că nimeni nu te înțelege ș.a.m.d.

De aceea, apelarea la un psiholog cu care să discuți toate aceste temeri și care să te ajute să depășești cu bine un astfel de moment poate fi cea mai bună decizie pe care o poți lua.

Pierderea unei persoane dragi

Decesul unei persoane apropiate lasă un gol în sufletul oricui. Aceste goluri sunt, de fapt, traume peste care unii oameni trec mai ușor, alții mai greu sau chiar deloc. Iar asta pentru că oamenii sunt diferiți, fiecare având propriul sistem de auto-apărare împotriva energiilor negative și propriile resurse emoționale care ne ajută să ne re-echilibrăm după trăirea unei astfel de tragedii.

Totuși, cei care trec mai greu peste neplăcutul moment au șanse destul de mari să dezvolte chiar o depresie, astfel că ajutorul unui psiholog ar putea fi deosebit de important pentru a reuși să se re-adapteze la realitățile cotidiene.

Ai anumite complexe

Indiferent de motiv, dacă nu te simți bine în propria piele și ajungi să te lași influențat în exces de cei din jur și de șabloanele impuse de societate, consilierea psihologică sau, după caz, psihoterapia, s-ar putea să fie singurele șanse de a evita stările de anxietate și izolare care ar putea apărea, la un moment dat, din cauza complexelor pe care le ai.

Așadar, apelează fără nicio temere la un psiholog și dă-ți șansa de a-ți recâștiga încrederea în propria persoană și de a-ți descoperi forțe și calități pe care, cel mai probabil, nici nu le-ai observat, dezvoltându-te ca individ într-un mod mai sănătos.

Psiholog la domiciliu

Indiferent de problema pentru care vrei să apelezi la consiliere psihologică, ai toate motivele să o faci cu încredere, pentru că este, probabil, singura șansă de a-ți cunoaște mai bine propria persoană, de a-ți înțelege propriile trăiri, de a depăși situațiile dificile și de a deveni un om mai liniștit și mai fericit.

Iar partea cea mai bună este că, în ziua de astăzi, nici nu este atât de greu să beneficiezi de consiliere. În București, de exemplu, sunt o mulțime de psihologi care își desfășoară activitatea inclusiv la domiciliul pacientului. În privința costurilor, prețul unei ședințe pornește de la 50 lei și poate depăși 100 lei.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu