Criteriul National

Când este indicat să apelezi la consiliere psihologică

Când este indicat să apelezi la consiliere psihologică
februarie 22
12:12 2018

Din fericire, în România ultimilor ani, mersul la psiholog nu mai este un subiect atât de tabu cum era odată, tot mai mulți oameni înțelegând că nu trebuie să ai boli psihice ca să ai nevoie de consiliere psihologică. De fapt, situațiile în care ar trebui să apelezi la un psiholog sunt mai multe decât ai crede iar motivele se numără printre cele mai comune, putând fi, de fapt, orice ne afectează.

Tuturor ni se poate întâmpla să ne simțim depășiți de situație în foarte multe cazuri, iar majoritatea dintre ele pot presupune nevoia de consiliere psihologică. De exemplu:

 Primirea unui diagnostic grav

Problemele grave de sănătate se numără printre cele mai grele lupte pe care unii oameni sunt nevoiți să le ducă, iar pentru a reuși să le câștige este nevoie, fără doar și poate, de un psihic extrem de puternic și stabil. Ceea ce, evident, atunci când te confrunți cu o astfel de neplăcere, este greu să mai ai.

Primirea unui diagnostic cu o boală grea este o situație care atrage, după sine, numeroase frici, slăbiciuni, momente în care simți că vrei să renunți la luptă sau în care simți că nimeni nu te înțelege ș.a.m.d.

De aceea, apelarea la un psiholog cu care să discuți toate aceste temeri și care să te ajute să depășești cu bine un astfel de moment poate fi cea mai bună decizie pe care o poți lua.

Pierderea unei persoane dragi

Decesul unei persoane apropiate lasă un gol în sufletul oricui. Aceste goluri sunt, de fapt, traume peste care unii oameni trec mai ușor, alții mai greu sau chiar deloc. Iar asta pentru că oamenii sunt diferiți, fiecare având propriul sistem de auto-apărare împotriva energiilor negative și propriile resurse emoționale care ne ajută să ne re-echilibrăm după trăirea unei astfel de tragedii.

Totuși, cei care trec mai greu peste neplăcutul moment au șanse destul de mari să dezvolte chiar o depresie, astfel că ajutorul unui psiholog ar putea fi deosebit de important pentru a reuși să se re-adapteze la realitățile cotidiene.

Ai anumite complexe

Indiferent de motiv, dacă nu te simți bine în propria piele și ajungi să te lași influențat în exces de cei din jur și de șabloanele impuse de societate, consilierea psihologică sau, după caz, psihoterapia, s-ar putea să fie singurele șanse de a evita stările de anxietate și izolare care ar putea apărea, la un moment dat, din cauza complexelor pe care le ai.

Așadar, apelează fără nicio temere la un psiholog și dă-ți șansa de a-ți recâștiga încrederea în propria persoană și de a-ți descoperi forțe și calități pe care, cel mai probabil, nici nu le-ai observat, dezvoltându-te ca individ într-un mod mai sănătos.

Psiholog la domiciliu

Indiferent de problema pentru care vrei să apelezi la consiliere psihologică, ai toate motivele să o faci cu încredere, pentru că este, probabil, singura șansă de a-ți cunoaște mai bine propria persoană, de a-ți înțelege propriile trăiri, de a depăși situațiile dificile și de a deveni un om mai liniștit și mai fericit.

Iar partea cea mai bună este că, în ziua de astăzi, nici nu este atât de greu să beneficiezi de consiliere. În București, de exemplu, sunt o mulțime de psihologi care își desfășoară activitatea inclusiv la domiciliul pacientului. În privința costurilor, prețul unei ședințe pornește de la 50 lei și poate depăși 100 lei.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro