Criteriul National

Cand este momentul prielnic sa negociezi pretul unei masini second hand?

Cand este momentul prielnic sa negociezi pretul unei masini second hand?
noiembrie 23
10:20 2017

A venit momentul sa iti cumperi o masina, esti la prima experienta de acest fel sau iti doresti sa o schimbi pe cea actuala, care dupa mai multi ani de utilizare nu mai corespunde cerintelor tale, atunci este cazul sa cumpanesti cat mai bine si sa stii exact ce iti doresti atunci cand decizi sa faci aceasta investitie importanta, cu efecte pe termen lung. Iar prudenta si documentarea detaliata in prealabil sunt  valabile si atunci cand este vorba despre cumpararea unui autovehicul nou, pentru care sa devii primul proprietar, dar mai cu seama cand decidem sa achizitionam o masina second hand. Asta pentru ca, in multe situatii, cumpararea unui autovehicul rulat poate reprezenta o adevarata loterie pentru cumparatori, cand marfa prezentata extrem de pozitiv de vanzator poate ascunde grave probleme, care au fost retusate superficial si isi vor arata efectele nefaste imediat dupa cumparare, cand va fi prea tarziu sa mai fie schimbata situatia.

De aceea, este recomandat sa ne indreptam atentia catre comercianti si distribuitori auto responsabili, care, de exemplu, isi procura masinile second hand supuse vanzarii prin intermediul licitatiilor auto, masini care provin din surse verificabile, respectiv detinatori de flote, agentii de leasing, companii de inchirieri auto. Sunt licitate o mare varietate de tipuri de masini, precum modele Renault second hand, BMV, Audi, Citroen, Fiat, Ford, SUV-uri second hand, Mercedes, Skoda, Toyota, Volvo, Volkswagen, Nissan etc, avand astfel posibilitatea sa gasesti ce ti se potriveste in conditii de siguranta. Pentru ca este vorba despre masini care au trecut prin verificari amanuntite si detin descrieri specifice si rapoarte cu privire la cazurile in care au suferit diverse deteriorari.

Odata ales in acest mod autoturismul pe care intentionezi sa-l cumperi, chiar daca vei avea garantia verificarilor efectuae deja, este recomandat un test –drive, care iti va putea spune mai multe despre o serie de aspecte pe care le poti sesiza si singur, ca nespecialist. Vei putea astfel observa cum „toarce” motorul, ce zgomote sesizezi, eventuale vibratii la volan, cum raspund franele, cum functioneaza luminile din bord si cat de confortabil este interiorul masinii. Dar nu este suficient doar acest test, ci trebuie sa ajungi cu masina la un service, pentru a face o serie de verificari de baza, respectiv cea privind partea electrica, cea mecanica, functiile motorului, structura de siguranta a autoturismului.

In baza rezultatelor acestor verificari de la service, in functie de problemele depistate, care cu siguranta vor insemna noi cheltuieli pentru remediera lor, vei fi in masura sa soliciti vanzatorului o negociere a ofertei initiale, deci un pret mai corect si mai convenabil pentru tine.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo