Criteriul National

Cand este momentul prielnic sa negociezi pretul unei masini second hand?

Cand este momentul prielnic sa negociezi pretul unei masini second hand?
noiembrie 23
10:20 2017

A venit momentul sa iti cumperi o masina, esti la prima experienta de acest fel sau iti doresti sa o schimbi pe cea actuala, care dupa mai multi ani de utilizare nu mai corespunde cerintelor tale, atunci este cazul sa cumpanesti cat mai bine si sa stii exact ce iti doresti atunci cand decizi sa faci aceasta investitie importanta, cu efecte pe termen lung. Iar prudenta si documentarea detaliata in prealabil sunt  valabile si atunci cand este vorba despre cumpararea unui autovehicul nou, pentru care sa devii primul proprietar, dar mai cu seama cand decidem sa achizitionam o masina second hand. Asta pentru ca, in multe situatii, cumpararea unui autovehicul rulat poate reprezenta o adevarata loterie pentru cumparatori, cand marfa prezentata extrem de pozitiv de vanzator poate ascunde grave probleme, care au fost retusate superficial si isi vor arata efectele nefaste imediat dupa cumparare, cand va fi prea tarziu sa mai fie schimbata situatia.

De aceea, este recomandat sa ne indreptam atentia catre comercianti si distribuitori auto responsabili, care, de exemplu, isi procura masinile second hand supuse vanzarii prin intermediul licitatiilor auto, masini care provin din surse verificabile, respectiv detinatori de flote, agentii de leasing, companii de inchirieri auto. Sunt licitate o mare varietate de tipuri de masini, precum modele Renault second hand, BMV, Audi, Citroen, Fiat, Ford, SUV-uri second hand, Mercedes, Skoda, Toyota, Volvo, Volkswagen, Nissan etc, avand astfel posibilitatea sa gasesti ce ti se potriveste in conditii de siguranta. Pentru ca este vorba despre masini care au trecut prin verificari amanuntite si detin descrieri specifice si rapoarte cu privire la cazurile in care au suferit diverse deteriorari.

Odata ales in acest mod autoturismul pe care intentionezi sa-l cumperi, chiar daca vei avea garantia verificarilor efectuae deja, este recomandat un test –drive, care iti va putea spune mai multe despre o serie de aspecte pe care le poti sesiza si singur, ca nespecialist. Vei putea astfel observa cum „toarce” motorul, ce zgomote sesizezi, eventuale vibratii la volan, cum raspund franele, cum functioneaza luminile din bord si cat de confortabil este interiorul masinii. Dar nu este suficient doar acest test, ci trebuie sa ajungi cu masina la un service, pentru a face o serie de verificari de baza, respectiv cea privind partea electrica, cea mecanica, functiile motorului, structura de siguranta a autoturismului.

In baza rezultatelor acestor verificari de la service, in functie de problemele depistate, care cu siguranta vor insemna noi cheltuieli pentru remediera lor, vei fi in masura sa soliciti vanzatorului o negociere a ofertei initiale, deci un pret mai corect si mai convenabil pentru tine.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro