Criteriul National

Când să ceri ajutorul unui service pentru mașina ta de spălat LG

Când să ceri ajutorul unui service pentru mașina ta de spălat LG
septembrie 21
17:21 2021

Washer character adjustable wrench isolated on white background

Folosind corect o mașină de spălat LG, poți preveni mare parte dintre problemele frecvente ce apar acestea. Ignorarea unor aspecte ce tin de îngrijire și întreținerea ei pot duce la probleme serioase pentru care se cere să apelezi la serviciu de reparații mașini de spălat LG sau chiar să o înlocuiești.

Alteori, chemarea service-ului e necesară deoarece durata de viață a unor componente a trecut, iar ele trebuie înlocuite.

 

Cum să eviți majoritatea problemelor frecvente ale mașinii de spălat

 

  • Echilibrarea pe picioare a mașinii de spălat

Podeaua pe care ai plasată mașina poate să fie puțin înclinată. De aceea, mașina ta de spălat LG are picioare reglabile pe înălțime. Dacă ignori acest aspect și mașina de spălat nu stă ferm și nivelat pe picioare, în timp se produc dezechilibre ale altor componente interioare și defecțiuni pentru care vei avea nevoie, cu siguranță, de servicii de reparații mașini de spălat LG.

 

  • Încărcătură echilibrată

Unele materiale absorb multa apa, cum este bumbacul, și se vor îngreuna la spălare. Dacă le plasezi într-o parte a tamburului și în acelaltă parte pui rufe din materiale mai ușoare, care nu absorb la fel de multă apă, tamburul se va dezechilibra, mașina va scoate zgomot, va tremura, mai ales dacă nu este nici echilibrată pe picioare.

De asemenea, evită supraîncărcarea mașinii de spălat. Respectă cantitatea pentru care a fost proiectată să funcționeze la cel mai mare nivel de performanță.

 

  • Elimină frecvent resturile de apă

Amintește-ți să cureți periodic filtrul din partea de jos a mașinii LG, furtunele de alimentare și de evacuare a apei. În plus, curăță marginile cuvei. Dacă nu vei face asta, în timp mașina va acumula bacterii și mucegai, drept urmare rufele vor mirosi urât după spălare.

 

Când trebuie să apelezi la service mașina de spălat LG

  • Nivel ridicat de zgomot la stoarcere

Poate fi cauzat de rulmenții care trebuie înlocuiți. Aceștia au o durată de viață de maxim 7 ani, apoi mașina de spălat are nevoie de unii noi. De obicei, semne de uzură apar după 4-5 ani de utilizare.

Lucrarea de înlocuire a rulmenților este complexă, mai ales dacă rulmenții sunt încapsulați precum la noile modele de mașini de spălat. Pentru schimbarea lor este nevoie chiar de dezasambalrea completă a mașinii!

 

  • Mașina nu se alimentează cu apă, nu evacuează apă sau nu o încălzește

Dacă nu se alimentează cu apă, de cele mai multe ori problema poate fi electrovalva sau rezistența de încălzire. Dacă apa nu este evacuată normal sau deloc, problema vine de la filtre înfundate sau pompe uzate, ale căror durată de viață este de 3-5 ani. După acest interval, este nevoie să apelezi la firmă de reparații mașini de spălat LG, deoarece rezistența și pompele se înlocuiesc de către service.

Dacă mașina nu încălzește apa, din nou problema este rezistența. Cum poți ști dacă se încălzește? Verifică geamul hubloului la aproximativ 20 de minute după începerea programului – trebuie să fie cald.

 

details closeup shot of electric heater from washing machine

  • Mașina nu rotește tamburul

Înainte să ajungi în această situație neplăcută și să ai nevoie de service mașini de spălat LG, examinează de fiecare dată cantitatea de rufe pe care o introduci la spălat. Dacă observi că se învârte greu cuva, înseamnă că sunt mult prea multe rufe. Unele mașini de spălat au opțiunea de a pune pauză ciclului de spălare și a deschide ușa pentru a scoate căteva rufe (opțiune disponibilă la început de ciclu).

Cu cât vei supraîncărca mașina de rufe, cu atât mai mult va exista riscul de alte defecțiuni mai grave, precum situația când tamburul nu se rotește deloc.

În acest caz, ori cureaua de transmisie este ruptă (dacă se aude motorul funcționând), ori motorul s-a defectat (dacă nu se aude). Scoate mașina din priză și scurge manual apa din interior prin filtru. Scoate apoi rufele. Poți sări peste acești pași, doar scoate mașina din priză și cheamă service mașini de spălat LG. Tehnicienii se vor ocupa de restul. Echipe precum Prosper Service pot ajunge în maxim 2 ore la domiciuliul tău în București și Ilfov, din momentul discuției la telefon.

Uneori însă, problema poate fi și un corp străin prins între orificiile cuvei.

 

  • Probleme ale display-ului / sistemului de comanda

Căderile de tensiune frecvente sunt unul din factorii care pot defecta sistemul de comandă al mașinii de spălat. Acesta poate arăta erori sau poate comanda cicluri interminabile de spălare. Din păcate, înlocuirea lui este necesară, iar acesta este una dintre cele mai costisitoare dintre piese de schimb mașini de spălat LG.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul