Criteriul National

Cand se impun reparatii la cutia de viteze la camioane si autobuze

Cand se impun reparatii la cutia de viteze la camioane si autobuze
martie 30
10:02 2017

Autocamioanele si autobuzele sunt vehicule de dimensiuni impresionante menite sa transporte diferite tipuri de materiale, marfuri sau persoane. Pentru ca sunt vehicule foarte mari, manevrearea acestora necesita anumite cunostinte si responsabilitate maxima din partea soferului. Cutia de viteze este una dintre componentele esentiale ale autocamioanelor si autobuzelor care asigura functionarea impecabila si in siguranta a dispozitivelor.

Camioanele si autobuzele ce ruleaza pe soselele noastre sunt in general prevazute cu cutie de viteze automata sau cutie de viteze manuala. Aceste componente au rolul de a transmite si degaja puterea in roti, deci sunt componentele care regleaza viteza de rulare a autovehiculelor.

Defectiuni ce pot aparea la o cutie de viteze la camioane

Multe dintre defectiunile care apar la cutiile de viteze sunt cauzate fie de exploatare defectuoasa, fie de proasta intretinere, insa oricare ar fi motivul acestea trebuie reparate, pentru a beneficia de siguranta deplina in timpul functionarii.

  1. La camioanele cu cutie manuala, transmisia poate refuza sa se miste cand este apasata pedala de ambreaj si se actioneaza schimbatorul. Motivul pentru care poate aparea aceasta disfunctiune este nivelul scazut de lichid de transmisie.
  2. Prezenta in cabina a unui miros dulce de ars este un alt semn ca, cutia de viteze are o defectiune. Acest fenomen poate aparea din pricina supra-incalzirii transmisiei.
  3. Blocarea manetei de viteze din pricina lipsei de aer. Este o alta problema des semnalizata de soferii de autocamioane. Aceeasta situatie trebuie tratata cu mare raspundere pentru ca poate pune in pericol viata soferului.
  4. La camioanele cu cutie de viteze automata pot aparea vibratii pronuntate. Acest simptom poate fi din pricina unei defectiuni la convertizorul de cuplu.
  5. Aparitia golurilor de cuplu (patinajelor) poate fi un semn ca, convertizorul de cuplu nu functioneaza eficient.

Aceste defectiuni trebuie remeiate pentru ca autovehiculele – camioane, autobuze – sa poate fi corect si in siguranta exploatate.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro