Criteriul National

Cand se schimba uleiul si de ce?

Cand se schimba uleiul si de ce?
octombrie 11
16:36 2021

Cand se schimba uleiul si de ce?

Schimbul de ulei este considerată a fi un proces indispensabil pentru funcționarea normală a vehiculului și durata acestuia. De obicei, în cadrul costurilor normale de întreținere, acest beneficiu este cel puțin echivalent cu 30% din cifra de afaceri a unui mecanic auto. Cu alte cuvinte, majoritatea veniturilor lor, fără îndoială, profiturile lor. Dar este cu adevărat necesar? Pentru ce este? Cel mai important, cât costă schimbarea uleiului? Aceasta este prima parte a raportului nostru de schimb de ulei „nefiltrat”.De exemplu in cluj napoca recomandam cu mare drag schimb ulei Cluj de la Service Auto Cluj OAZA CAR CARE.

Service auto Cluj Oaza Car Care

Calea Dorobanților 18-20, Cluj-Napoca 400000

0774 456 341

https://www.serviceautocluj.ro

DE CE TREBUIE SA FACI SCHIMB ULEI?

La ce folosește uleiul pentru mașini? Schimbul de ulei înseamnă schimbarea uleiului de motor, ceea ce poate îmbunătăți și ungerea. Când circulă în motor, uleiul reduce fricțiunea dintre piesele metalice în mișcare, ceea ce le poate determina degradarea și eventual deteriorarea motorului pe termen lung. Această lubrifiere ajută și la îndepărtarea impurităților din motor, cum ar fi particulele de metal. În cele din urmă, uleiul protejează sistemul de coroziune și oxidare. Este un element indispensabil pentru menținerea motorului în stare bună și durabilitatea acestuia.

De ce se recomandă schimbarea regulată a uleiului?

Cu cât parcurge un vehicul mai mulți kilometri, cu atât este mai mare cantitatea de ulei care își pierde viscozitatea inițială și nivelul de încărcare a particulelor și cu atât se degradează mai mult. Toate acestea, în ciuda utilizării unui filtru de ulei, ar trebui să filtreze impuritățile. Prin urmare, protejarea motorului de oxidare și poluare nu este suficientă. În prezent, se recomandă schimbarea uleiului pentru a reîmprospăta uleiul și pentru a evita riscul funcționării defectuoase.

Cel puțin, acestea sunt cuvintele producătorilor și mecanicilor. Pentru că, în realitate, atâta timp cât mașina este bine echipată, schimbul de ulei este complet opțional. „Imposibil!” Ai spune. Acest lucru este de înțeles. Așa ne-au învățat marca, industria auto și industria lubrifianților

Acesta este un proces care nu a fost niciodată pus la îndoială. Cu toate acestea, datele demonstrează acest lucru. Dacă majoritatea oamenilor înțeleg importanța calității uleiului pentru ungerea motorului, nu înseamnă neapărat schimbarea uleiului … poate fi purificat pur și simplu și reutilizat. Este atat de simplu. În acest caz, schimbarea uleiului este doar un mit minunat.

Uleiul mașinii mele a devenit negru. Este un semn că uleiul trebuie schimbat?

În orice caz, dacă uleiul de motor devine negru, înseamnă că trebuie înlocuit. De fapt, această parte înnegrită a uleiului dovedește că face ceea ce face: răspândește particulele mici de metal create de fricțiunea pieselor și le menține în suspensie, astfel încât să nu se acumuleze. Prin urmare, aceste particule suspendate sunt vinovate pentru înnegrirea uleiului. Faptul că uleiul are această culoare nu îi afectează capacitatea de a lubrifia și proteja motorul. În plus, filtrul de ulei filtrează cele mai mari impurități.

De fapt, capacitatea de retenție a particulelor este limitată, iar uleiul atinge punctul de saturație și trebuie înlocuit sau purificat pentru a continua să fie lubrifiat în cel m

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul