Criteriul National

Când se va termina oare circul acesta ieftin?…

Când se va termina oare circul acesta ieftin?…
iunie 02
10:19 2017

ff

 

facebook este un fenomen ce nu poate fi ignorat, acest lucru este clar, o parte foarte importanta a interactiuni sociale s-a mutat onlie, iar cei care raman „pe dinafara” risca sa nu inteleaga felul in care societatea se schimba. Fara indoiala, acest fenomen are repercusiuni benefice inlesnind comunicarea dar are si repercusiuni mai putin benefice. In Cta -Romania, unde am petrecut ultimii trei ani am cunoscut multe persoane, fiecare cu povestea lui, dar foarte multi insa cu probleme personale, in special de relatie in familie sau in societate. Am cunoscut asadar chiar adevarate tragedii, oameni care au picat grav cu moralul (cum si eu am mai patit) dar pe fb ii vezi zambind cu ochelari de soare in excursia din vest unde si-au cheltuit toate economiile poate. Adica multe persoane au o viata foarte grea, dar prind momentul unui ambient cu a carui valoare nu au nici o legatura, se fotografiaza avand anturat acel ambient, reusesc un zambet de o fractiune de secunda, se lauda pe internet cu „isprava” si apoi se scufunda in tristete cateva lui. Eu nu spun ca lumea ar trebui sa planga in poze, dar si prea multa fatarnicie nu stiu daca isi are rostul. Nu gasesc poate cuvintele potrivite sa explic ceva simplu pana la urma…

Multi oameni vor sa-si ascunda tristetea, complexele, nemultumirile avand impresia ca daca-i mint pe altii cu poze sclipitoare, poate vor crede si ei insisi minciuna. Aceasta masura nu este decat o metoda contagioasa de a raspandi tristetea si nemultumirea. Petru ca a rani pe cineva, este mai simplu decat a intelege fenomenul si propria conditie. Vad baieti si fete care proaspat despartiti isi fac poza repede in brate cu primul/prima dispusa ca sa-l raneasca pe fostul/fosta, sau multi barbati pozeaza in macho cand ei au copii acasa, multe fete isi inrosesc boticul si poarta decolteu pe fb ca poate asa il face gelos pe partener, sau ii oftica pe altii ca ce mare bunaciune este dansa. Foarte multa lume se lauda cu plimbari in vest, iar cand vin in tara lor scuipa sau arunca hartii pe jos… cate si mai cate probleme si ma intreb oare cand o sa se termine tampenia asta, sau pana unde o sa se ajunga. Daca asemenea schimbari in societate se produc in timpul aceleias generatie, sau la granita a doua generatii, ma intreb cum se va schimba societatea odata cu noi generatii datorita acestei invazii tehnologice digitale pentru ca am cunoscut oameni cu educatie, varsta a II-a, a III-a care plateau un salariu pe vremea comunismului pentru un album de pictura iar in prezent forteaza colonul cu mancare in exces si sunt fermecati de emisiuni ca „vocea romaniei” sau casca gura online.

Pozele cu tenta sexuala este clar ca au invadat de asemena reteau fb, este clar ca majoritatea are mancarici prin gaurici, asa ca fb este formula pentru o aventura rapida, sau doar pentru a exprima o tentatie. Vestul a fost pregatit pentru aceasta invazie tehnologica cred eu, sistemul de educatie este exceptional din foarte mult puncte de vedere, in Romania din pacate repercusiunile sunt dintre cele mai triste. Este adevarat ca pentru mine fb este o arma buna in activitatea ong-istica, adica incerc sa prepar un antivenin din venin, dar as fi preferat ca lucrurile sa fie in ordine aici si eu sa ma ocupt de cu totul alte treburi…

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo