Criteriul National

Când se va termina oare circul acesta ieftin?…

Când se va termina oare circul acesta ieftin?…
iunie 02
10:19 2017

ff

 

facebook este un fenomen ce nu poate fi ignorat, acest lucru este clar, o parte foarte importanta a interactiuni sociale s-a mutat onlie, iar cei care raman „pe dinafara” risca sa nu inteleaga felul in care societatea se schimba. Fara indoiala, acest fenomen are repercusiuni benefice inlesnind comunicarea dar are si repercusiuni mai putin benefice. In Cta -Romania, unde am petrecut ultimii trei ani am cunoscut multe persoane, fiecare cu povestea lui, dar foarte multi insa cu probleme personale, in special de relatie in familie sau in societate. Am cunoscut asadar chiar adevarate tragedii, oameni care au picat grav cu moralul (cum si eu am mai patit) dar pe fb ii vezi zambind cu ochelari de soare in excursia din vest unde si-au cheltuit toate economiile poate. Adica multe persoane au o viata foarte grea, dar prind momentul unui ambient cu a carui valoare nu au nici o legatura, se fotografiaza avand anturat acel ambient, reusesc un zambet de o fractiune de secunda, se lauda pe internet cu „isprava” si apoi se scufunda in tristete cateva lui. Eu nu spun ca lumea ar trebui sa planga in poze, dar si prea multa fatarnicie nu stiu daca isi are rostul. Nu gasesc poate cuvintele potrivite sa explic ceva simplu pana la urma…

Multi oameni vor sa-si ascunda tristetea, complexele, nemultumirile avand impresia ca daca-i mint pe altii cu poze sclipitoare, poate vor crede si ei insisi minciuna. Aceasta masura nu este decat o metoda contagioasa de a raspandi tristetea si nemultumirea. Petru ca a rani pe cineva, este mai simplu decat a intelege fenomenul si propria conditie. Vad baieti si fete care proaspat despartiti isi fac poza repede in brate cu primul/prima dispusa ca sa-l raneasca pe fostul/fosta, sau multi barbati pozeaza in macho cand ei au copii acasa, multe fete isi inrosesc boticul si poarta decolteu pe fb ca poate asa il face gelos pe partener, sau ii oftica pe altii ca ce mare bunaciune este dansa. Foarte multa lume se lauda cu plimbari in vest, iar cand vin in tara lor scuipa sau arunca hartii pe jos… cate si mai cate probleme si ma intreb oare cand o sa se termine tampenia asta, sau pana unde o sa se ajunga. Daca asemenea schimbari in societate se produc in timpul aceleias generatie, sau la granita a doua generatii, ma intreb cum se va schimba societatea odata cu noi generatii datorita acestei invazii tehnologice digitale pentru ca am cunoscut oameni cu educatie, varsta a II-a, a III-a care plateau un salariu pe vremea comunismului pentru un album de pictura iar in prezent forteaza colonul cu mancare in exces si sunt fermecati de emisiuni ca „vocea romaniei” sau casca gura online.

Pozele cu tenta sexuala este clar ca au invadat de asemena reteau fb, este clar ca majoritatea are mancarici prin gaurici, asa ca fb este formula pentru o aventura rapida, sau doar pentru a exprima o tentatie. Vestul a fost pregatit pentru aceasta invazie tehnologica cred eu, sistemul de educatie este exceptional din foarte mult puncte de vedere, in Romania din pacate repercusiunile sunt dintre cele mai triste. Este adevarat ca pentru mine fb este o arma buna in activitatea ong-istica, adica incerc sa prepar un antivenin din venin, dar as fi preferat ca lucrurile sa fie in ordine aici si eu sa ma ocupt de cu totul alte treburi…

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo