Criteriul National

Cand trebuie sa-mi duc copilul pentru prima data la dentist?

Cand trebuie sa-mi duc copilul pentru prima data la dentist?
decembrie 20
17:47 2017

O vizita la dentist sau o plimbare in parc? Pentru cei mici alegerea este clara. Pentru multi parinti vizita la medicul stomatolog nu se afla pe lista. Din momentul in care copilul se naste incep si intalnirile regulate cu medicul pediatru, insa multi parinti sunt usor confuzi legat de mersul la dentist si ingrijirea danturii celui mic. Inevitabil apare si intrebarea cand sa aiba loc prima vizita in cabinetul stomatologic. Afla detalii din randurile de mai jos.

Alegerea dentistului

O vizita la medicul stomatolog poate fi un lucru infricosator pentru copii. Pot contribui la acest aspect ustensilele, zgomotul ciudat al aparatului, masca doctorului, mirosul specific al clinicii dentare. Alegerea dentistului ar putea parea simpla, sa il duci la medicul stomatolog la care mergi chiar tu de ani de zile. Acest lucru nu este corect. Asa cum mergi cu cel mic la un medic pediatru, tocmai pentru ca cei mici au corpul diferit de al nostru, la fel este si in cazul dintilor.

Este necesar sa optezi pentru un medic stomatolog pedodont care s-a specializat in ingrijirea dintilor copiilor si adolescentilor. Ei sunt asadar formati pentru a raspunde nevoilor speciale ale acestor grupe de varsta. Totodata, au o pregatire speciala pentru a ii face pe cei mici sa se simta in largul lor, iar un departament de stomatologie pediatrica are sali deosebite, amenajate pentru a fi agreate de cei mici (cu desene pe pereti si jucarii).

La ce varsta este bine sa il duc pe cel mic la dentist?

Odata ce au aparut dintii de lapte copilul poate fi consultat de un medic stomatolog pedodont. Se recomanda ca pana la varsta de 2 ani sa fie facuta cel putin o vizita cu cel mic la stomatolog. Tratamentele preventive existente astazi sunt mult avansate, in plus sfaturile primite despre ingrijirea dintilor celui mic, modul de periaj, dar si regimul alimentar adecvat sunt de asemenea informatii utile. In primii ani periajul va fi atent realizat de catre parinti, potrivit sfaturilor primite, iar pana la varsta de 7 ani copilul este bine sa fie supravegheat in timp ce se spala pe dinti, astfel incat periajul sa fie facut corect.

Primele vizite ale celui mic la dentist sunt in general legate de obisnuirea copilului cu dentistul si de educarea parintilor despre cum sa ingrijeasca dintii bebelusului.

Intre 6 si 12 ani copiii pierd dintii de lapte care sunt inlocuiti cu cei permanenti. Molarii sunt cei mai predispusi la carii și se recomandă sigilarea acestora imediat după erupție.

De asemenea, la varsta de 7 ani se va recomanda si o evaluare ortodontica. Medicul ortodont analizeaza in detaliu inclusiv maxilarul care trebuie sa fie suficient de mare, pregatit pentru a primi dintii permanenti. In caz contrar, dintii definitivi vor erupe intr-o malpozitie. Identificarea problemelor din timp va conduce mai tarziu la un zambet frumos.

Desigur, se va tine cont de principiile de baza precum periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si controale regulate la stomatolog.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu