Criteriul National

Cantece de copii – pentru cei mici si cei mari

Cantece de copii – pentru cei mici si cei mari
noiembrie 25
19:28 2015

Va invit sa facem impreuna o calatorie; una care nu presupune griji, nevoi sau eforturi financiare. La vremea de care amintim, cele mentionate anterior parca nici nu existau. Ne traiam viata la maxim si o luam ca atare. Vorbim, evident, despre copilarie si despre bucuriile oferite de aceasta.
Pe masura ce creste in varsta, omul evolueaza. Intradevar, acumulam cunostinte, experiente si lectii de viata ce nu pot fi dobandite in alt mod. Totusi, la vremea respectiva parca nu aveam nevoie de nimic pentru a ne simti bine. Astazi, fara resurse (indiferent de natura acestora) parca nu se mai poate.
Va aduceti aminte de vremurile in care ieseati in curte sau in parcul din spatele blocului si bateati mingea de dimineata si pana seara? De clipele in care, alaturi de primii prieteni, cantati cu foc cantece pentru copii? De emotiile pe care le aveati la serbare, cand fiecare dintre noi devenea pentru cateva momente artist, indiferent ca recita o poezie sau canta?
Raspunsul la aceasta intrebare probabil ca este “da”. In prezent insa, macinati fiind de problemele cotidiene si necesitatile fiecaruia dintre noi, parca nu mai avem timpul necesar la dispozitie pentru a ne aminti cum era atunci. Uneori, insa, e bine sa o facem. O vorba din popor spunea: “nu uita de unde ai plecat!”. Noi n-am uitat si cu siguranta nici voi!
Iarna, in general, este un anotimp aparte prin prisma sarbatorilor si a familiei reunite. Momentele in care sufrageria devine scena, canapeaua din sufragerie se transforma in primul rand la un spectacol aparte, iar membrii familiei spectatorii, sunt de nepretuit. Copiiilor le vine datoria de a pregati un mic recital unde se cantau cantece de iarna pentru copii , se ura sau sorcoveste. La finalul actului artistic, familia aplauda frenetic si ii felicita pe cei mici.
Va multumim pentru ca ne-ati oferit sansa sa reinnviem niste amintiri frumoase. Cu totii suntem constienti de faptul ca frumusetea vietii sta in lucrurile mici, nu neaparat in bani, telefoane de ultima generatie sau masini scumpe. Din punctul nostru de vedere, nu exista nimic mai frumos decat zambetul de pe chipul unui copil si satisfactia pe care acesta o are cand se simte apreciat de cei din jurul sau.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo