Criteriul National

Cantece de copii – pentru cei mici si cei mari

Cantece de copii – pentru cei mici si cei mari
noiembrie 25
19:28 2015

Va invit sa facem impreuna o calatorie; una care nu presupune griji, nevoi sau eforturi financiare. La vremea de care amintim, cele mentionate anterior parca nici nu existau. Ne traiam viata la maxim si o luam ca atare. Vorbim, evident, despre copilarie si despre bucuriile oferite de aceasta.
Pe masura ce creste in varsta, omul evolueaza. Intradevar, acumulam cunostinte, experiente si lectii de viata ce nu pot fi dobandite in alt mod. Totusi, la vremea respectiva parca nu aveam nevoie de nimic pentru a ne simti bine. Astazi, fara resurse (indiferent de natura acestora) parca nu se mai poate.
Va aduceti aminte de vremurile in care ieseati in curte sau in parcul din spatele blocului si bateati mingea de dimineata si pana seara? De clipele in care, alaturi de primii prieteni, cantati cu foc cantece pentru copii? De emotiile pe care le aveati la serbare, cand fiecare dintre noi devenea pentru cateva momente artist, indiferent ca recita o poezie sau canta?
Raspunsul la aceasta intrebare probabil ca este “da”. In prezent insa, macinati fiind de problemele cotidiene si necesitatile fiecaruia dintre noi, parca nu mai avem timpul necesar la dispozitie pentru a ne aminti cum era atunci. Uneori, insa, e bine sa o facem. O vorba din popor spunea: “nu uita de unde ai plecat!”. Noi n-am uitat si cu siguranta nici voi!
Iarna, in general, este un anotimp aparte prin prisma sarbatorilor si a familiei reunite. Momentele in care sufrageria devine scena, canapeaua din sufragerie se transforma in primul rand la un spectacol aparte, iar membrii familiei spectatorii, sunt de nepretuit. Copiiilor le vine datoria de a pregati un mic recital unde se cantau cantece de iarna pentru copii , se ura sau sorcoveste. La finalul actului artistic, familia aplauda frenetic si ii felicita pe cei mici.
Va multumim pentru ca ne-ati oferit sansa sa reinnviem niste amintiri frumoase. Cu totii suntem constienti de faptul ca frumusetea vietii sta in lucrurile mici, nu neaparat in bani, telefoane de ultima generatie sau masini scumpe. Din punctul nostru de vedere, nu exista nimic mai frumos decat zambetul de pe chipul unui copil si satisfactia pe care acesta o are cand se simte apreciat de cei din jurul sau.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo