Criteriul National

Canto, termenul care ajuta la dezvoltarea expresivitatii si creativitatii juvenile

Canto, termenul care ajuta la dezvoltarea expresivitatii si creativitatii juvenile
martie 08
17:21 2018

Inca de la varste fragede exista copii inzestrati cu talent  spre anumite domenii artistice, cum ar fi cele muzicale, iar daca abilitatile sunt dezvoltate progresiv, acestea pot incununa o cariera de succes ulterior, un exemplu concret fiind cazul Cleopatrei Stratan, care a inceput sa cante in jurul varstei de 3 anisori.

Insa, in egala masura exista cursuri de canto care pot ajuta la dezvoltarea dictiei, la deprinderea vocii umane sau alte beneficii pentru micuti deosebit de importante care trebuie acumulate in jurul varste de 3-5 ani.

Metodele de lucru abordate de profesionisti recomanda parintilor sa inscrie copiii la aceste cursuri

In prezent conceptul de canto a fost dezvoltat in cel mai minutios detaliu, fiecare curs incepand in jurul unor exercitii de respiratie, miscari fine ale aparatului fono-articulator,  continuand cu pronuntarea atenta a vocalelor, semivocalelor si consoanelor, iar mai apoi tinandu-se cont de naturaletea exprimarii, dar si de exersarea unor cantecele cu o implicare de la simplu la complex.

Atingerea potentialului maxim al micutului, principalul obiectiv

In orice interpretare muzicala  este foarte important atat limbajul corpului cat si tehnica vocala, care poate fi adaptata functie de fiecare profil in parte dar si prin exercitiu.

Profesorii nostri isi propun sa formeze atitudini corecte la nivel corporal la toti micutii, pentru ca acestia sa se exprime spontan, cu sunete cat se poate de naturale, dar in egala masura si sa-si infranga emotiile care pot aparea ca urmare a unor spectacole in jurul unei scene care pot influenta frecvent comportamentul lor in acest caz.

Alegerea unui instrument, conditia de initiere in muzica a tuturor copiilor

Pentru a dezvolta auzul muzical, a spori interesul si curiozitatea, dar in egala masura si pentru a obisnui urechea cu cele mai fine vibratii sonore este necesar sa inscrieti copilul la cursuri de pian, care fara doar si poate il vor incanta si il vor provoca sa-si doreasca sa stie mai mult sau sa exerseze potrivit.

In prima instanta, expertii nostri vor analiza potentialul muzical al fiecarui copil in parte, iar in functie de acest lucru se va stabili de comun acord frecventa la care trebuie acesta sa revina la cursuri dar si durata de efectuare a acestora.

Studiile au aratat ca un profesor individual poate ajuta un copil la maximizarea potentialului sau cognitiv,  situatie in care acesta va putea sa-si rezolve mai rapid orice sarcina, indiferent ca aceasta este la scoala sau acasa.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu