Criteriul National

Canto, termenul care ajuta la dezvoltarea expresivitatii si creativitatii juvenile

Canto, termenul care ajuta la dezvoltarea expresivitatii si creativitatii juvenile
martie 08
17:21 2018

Inca de la varste fragede exista copii inzestrati cu talent  spre anumite domenii artistice, cum ar fi cele muzicale, iar daca abilitatile sunt dezvoltate progresiv, acestea pot incununa o cariera de succes ulterior, un exemplu concret fiind cazul Cleopatrei Stratan, care a inceput sa cante in jurul varstei de 3 anisori.

Insa, in egala masura exista cursuri de canto care pot ajuta la dezvoltarea dictiei, la deprinderea vocii umane sau alte beneficii pentru micuti deosebit de importante care trebuie acumulate in jurul varste de 3-5 ani.

Metodele de lucru abordate de profesionisti recomanda parintilor sa inscrie copiii la aceste cursuri

In prezent conceptul de canto a fost dezvoltat in cel mai minutios detaliu, fiecare curs incepand in jurul unor exercitii de respiratie, miscari fine ale aparatului fono-articulator,  continuand cu pronuntarea atenta a vocalelor, semivocalelor si consoanelor, iar mai apoi tinandu-se cont de naturaletea exprimarii, dar si de exersarea unor cantecele cu o implicare de la simplu la complex.

Atingerea potentialului maxim al micutului, principalul obiectiv

In orice interpretare muzicala  este foarte important atat limbajul corpului cat si tehnica vocala, care poate fi adaptata functie de fiecare profil in parte dar si prin exercitiu.

Profesorii nostri isi propun sa formeze atitudini corecte la nivel corporal la toti micutii, pentru ca acestia sa se exprime spontan, cu sunete cat se poate de naturale, dar in egala masura si sa-si infranga emotiile care pot aparea ca urmare a unor spectacole in jurul unei scene care pot influenta frecvent comportamentul lor in acest caz.

Alegerea unui instrument, conditia de initiere in muzica a tuturor copiilor

Pentru a dezvolta auzul muzical, a spori interesul si curiozitatea, dar in egala masura si pentru a obisnui urechea cu cele mai fine vibratii sonore este necesar sa inscrieti copilul la cursuri de pian, care fara doar si poate il vor incanta si il vor provoca sa-si doreasca sa stie mai mult sau sa exerseze potrivit.

In prima instanta, expertii nostri vor analiza potentialul muzical al fiecarui copil in parte, iar in functie de acest lucru se va stabili de comun acord frecventa la care trebuie acesta sa revina la cursuri dar si durata de efectuare a acestora.

Studiile au aratat ca un profesor individual poate ajuta un copil la maximizarea potentialului sau cognitiv,  situatie in care acesta va putea sa-si rezolve mai rapid orice sarcina, indiferent ca aceasta este la scoala sau acasa.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu