Criteriul National

Capsule de cafea: merita pretul platit pe ele?

Capsule de cafea: merita pretul platit pe ele?
martie 15
20:32 2022

Desi gasesti acum online multe sortimente de cafea boabe promotie, trebuie sa recunoastem ca novatoarele capsule de cafea au luat cu asalt piata mondiala si devin din ce in ce mai populare si in Romania. Aparatele ce functioneaza cu capsule cafea sunt tot mai accesibile ca pret si tentante ca usurinta in utilizare. Cafeaua este gata la apasarea unui simplu buton, nu este nevoie sa o macini si nici sa manevrezi cu dificultate dispozitivul. 

Capsulele de cafea. Cum functioneaza?

Un aparat de cafea cu capsule functioneaza in mod similar cu un espressor: apa incalzita la temperatura potrivita este injectata sub presiune ridicata intr-o capsula umpluta cu cafea macinata. 

De ce merita sa alegi sa folosesti capsule cafea? Imbogatita cu esenta de cafea, este apoi filtrata (de obicei printr-un filtru de hartie pe fundul capsulei) si curge prin orificiile inguste de la fund in ceasca. Folosirea apei la temperatura adecvata, apropiata de 100 de grade Celsius si presiunea mare, permite cafelei sa elibereze puterea aromei. Multe variante de cafea neagra, precum si cea cu adaos de lapte, sunt disponibile in prezent pe piata sub forma de capsule. Asadar, chiar ai de unde alege.

Este intr-adevar la fel de usor de folosit un aparat cu capsule de cafea precum espressorul?

Desi inclusiv aparatul de cafea cu capsule foloseste principiul unui espressor profesional, cele doua moduri de preparare a cafelei sunt separate de un element important: capsulele in sine. 

Pentru un espressor folosim cafea macinata chiar inainte de preparare, iar daca apelam la serviciile unui furnizor bun: cumparata in prealabil proaspat prajita. Datorita faptului ca procesul de la prajire pana la prepararea cafelei este scurt, boabele pastreaza multa aroma, iar cafeaua preparata cu ele este profunda si interesanta ca gust.

Aparatul de cafea pentru capsule foloseste cafea ambalata in mici recipiente vidate, cu un continut perfect dozat.

Capsulele de cafea

Capsulele au acest avantaj: cafeaua este deja macinata si ambalata in vid. Poate dura pana la un an din momentul in care cafeaua este macinata in capsula si pana la prepararea ei, dar si peste luni intregi, cand le vom folosi, vom obtine o cafea perfecta. Din punct de vedere al gustului, o astfel de cafea poate oferi mai multa placere decat o cafea obisnuita, macinata, cumparata dintr-un supermarket. 

Aparat de cafea ieftin, capsule scumpe, merita sau nu?

Suntem incurajati sa cumparam un aparat de cafea cu capsule prin designul si pretul competitiv (multe dintre ele nu depasesc 200-300 de lei). Sunt simple, dar elegante. In comparatie cu espressorul, este mult mai ieftin si fiabil. 

Problema apare atunci cand incepem sa folosim o astfel de echipament: costul unei capsule este destul de mare, iar multi producatorii se asigura ca numai capsulele din productia lor sunt potrivite pentru un anume dispozitiv, motiv pentru care detin monopolul asupra unui anumit produs sau client.

Daca nu va puteti imagina o zi fara un latte sau cappuccino sau o alta varianta de cafea, nota de plata poate fi un pic cam mare.

Pretul ridicat nu este insa cea mai serioasa plangere impotriva capsulelor. Acestea sunt mici, dragute, colorate si convenabile pana cand sunt folosite. Dupa ce cafeaua este preparata, recipientele ajung la cos si nu mai poti face mare lucru cu ele. Majoritatea capsulelor sunt facute dintr-un amestec de plastic si aluminiu, deci nu sunt doar biodegradabile si nereciclabile. Din fericire acum incep sa apara si capsule cafea eco-friendly sau chiar refolosibile.

In sfarsit, unii se intreaba daca sunt sanatoase cafelele preparate astfel. E drept ca in timpul ambalarii sub vid a capsulelor se elibereaza furan. Din fericire, acest compus este prezent in cantitati atat de redus incat ar trebui sa bei 10-12 cesti de cafea pe zi pentru a depasi limitele corespunzatoare. Daca vrei sa fii complet linistit in privinta sanatatii tale, asteapta 2-3 minute inainte de a bea cafeaua preparata la aparatul cu capsule, pentru ca furanul se va evapora in acest timp.

Capsulele de cafea sunt convenabile si rapid de preparat. Dupa cum am mentionat deja, parerile despre acesta sunt majoritar pozitive, dar amintiti-va, totusi, ca nu se pot compara cu o cafea boabe buna, macinata chiar inainte de preparare. 

Gasesti pe cafea-premium.ro atat cafea capsule, cat si cafea boabe de calitate superioara la pret promotional. Comanda ce iti place chiar azi!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul