Criteriul National

Caravana Polaris – Impreuna pentru un oras curat

Caravana Polaris – Impreuna pentru un oras curat
august 18
09:26 2016

Duminică, 21 august, Polaris M Holding continua tradiţia şi demarează cea de-a şaptea ediţie a „Caravanei Polaris”, eveniment ce îşi doreşte să atragă atenţia cetăţenilor şi turiştilor asupra menţinerii curăţeniei oraşului Constanţa. Evenimentul se va desfăşura în Portul Tomis, începând cu ora 19:00.

Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă creşterea gradului de conştientizare a importanţei menţinerii curăţeniei oraşului şi plajelor, atenţia axându-se asupra fenomenului aruncării ambalajelor pe stradă.

„Caravana Polaris” va fi formată dintr-o echipa de tineri. Aceştia se vor plimba prin Portul Tomis şi îi vor încuraja pe constănţeni şi turişti să adopte un comportament ecologic faţă de mediul în care îşi desfăşoară activitatea. Promoterii vor împărţi cetăţenilor şi turiştilor obiecte promoţionale pentru curăţenie din partea companiei Polaris.

„ Ne dorim să formăm un parteneriat împreună cu cetăţenii deoarece numai împreună putem menţine curăţenia oraşului. Nu este suficient numai să facem curăţenie, trebuie să o şi păstrăm. O atitudine lipsită de civism are efecte grave asupra mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei. Printr-un simplu gest, de a arunca un ambalaj la coşul de gunoi putem face diferenţa între un mediu curat şi sănătos şi un mediu murdar”, au declarat reprezentanţii Polaris.

De-a lungul timpului, Polaris M Holding a sprijinit toate acţiunile organizaţiilor neguvernamentale de curăţare a zonelor în care compania nu are obligativitate contractuală. Pe lângă aceste acţiuni, Polaris a demarat o serie de activităţi care au vizat menţinerea curăţeniei oraşului. Printre acestea menţionăm efectuarea de acţiuni de ecologizare, montarea de plăcute cu mesaje educative şi de responsabilizare a cetăţeanului pe tema menţinerii curăţeniei oraşului şi a colectării selective a deşeurilor, precum şi suplimentarea coşuleţelor stradale.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo