Criteriul National

Cardurile de sănătate nefolositoare într-un sistem deplorabil

Cardurile de sănătate nefolositoare într-un sistem deplorabil
mai 05
07:05 2015

Ieri a fost prima zi de utilizare a cardurilor naționale de sănătate, dar se pare că sistemul a dat eroare. Niciun medic de familie constănțean nu a putut utiliza cardurile, deoarece mult anunțatul sistem de citire pentru acestea, a funcționat doar 5 minute, până să fie implementat pe platforma Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

După ce că au avut de furcă cu distribuirea faimoaselor carduri, menite să ușureze munca întregului sistem medical, medicii de familie s-au văzut neputincioși  și în fața unui sistem aflat în moarte clinică. În loc să poată activa cu suscces cardurile, aceștia au ridicat din umeri atunci când au văzut eroarea din sistem și au eliberat în continuare bilete de trimitere și rețete după vechile proceduri. „Am încercat iniţializarea cardurilor încă de la primele ore ale dimineţii, înainte de ora oficială la care a fost implementat. Din păcate, sistemul a funcţionat doar 5 minute!”, precizează un cadru medical. Salvarea a venit pentru pacienții care nu au putut beneficia de carduri, tot din partea sistemului, care permite încă, achiziționarea de medicamente sau de servicii medicale și după vechiul tipic. „Cardurile primite de pacienţi nu au putut fi activate! Am fost nevoiţi să utilizăm tot dovada de asigurat şi biletul de trimitere de la medicul de familie pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii decontate, însă acea teorie conform căreia serviciile pot fi urcate în sistem după 72 de ore, pentru a fi decontate de Casă, este falsă. Acest lucru nu se poate întâmpla decât o dată cu utilizarea cardului, acesta fiind semnătura asiguratului, iar noi nu ne putem permite să punem pacienţii pe drumuri! De altfel, bolnavii dau vina pe medici pentru problemele din sistem şi spun că se vor întoarce în cabinetele medicale să ne ceară socoteală pentru reţetele nevalidate! Solicităm în mod expres reprezentanţilor CNAS să amâne cu cel puţin o lună sau două implementarea acestui sistem”, susţin medicii constănţeni.

Până se resuscitează sistemul, tot pacienții sunt cei care trebuie să bată drumurile cabinetelor medicale pentru a putea beneficia de compensațiile la care au dreptul legal.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro