Criteriul National

Care este cea mai buna optiune pentru a calatori in Italia?

Care este cea mai buna optiune pentru a calatori in Italia?
iulie 11
12:21 2020

Vrei sa calatoresti in Italia? Cu siguranta iti doresti sa o faci cat mai ieftin, cat mai confortabil si in deplina siguranta. Exista foarte multe companii de transport care ofera  curse Italia, fie cu autobuze si microbuze, fie cu avionul sau chiar cu masini mici, sub forma de transport privat. Atunci cand alegi cursa potrivita pentru tine trebuie sa o alegi in functie de o serie de criterii.

Ce criterii trebuie sa ai in vedere atunci cand pleci in Italia?

1. Costul. Ai putea crede ca transportul cu avionul este cel mai ieftin. Exista companii care ofera bilete cu doar cativa euro, iar faptul ca ajungi in doar doua ore la destinatie este foarte tentant. Totusi, trebuie sa iei in calcul si costul bagajelor si al diverselor optiuni suplimentare. De multe ori, costul poate sa fie mult mai mic daca alegi sa mergi cu autocarul, deoarece poti cara cantitati foarte mari de bagaje. Optiunea automobilului propriu poate fi, de asemenea, foarte atractiva.

2. Timpul. Cat de repede vrei sa ajungi la destinatie? Daca vrei sa ajungi in cel mai scurt timp, avionul este, fara doar si poate, cea mai buna optiune.

3. Scopul. Calatoresti in scop turistic sau pur si simplu vrei sa ajungi la locul de munca. Daca esti turist, s-ar putea sa iti placa sa calatoresti cu trenul. Este lent, insa este cat se poate de confortabil si iti permite sa vezi o multime de lucruri pe traseu. Daca scopul este unul practic, autocarul si avionul sunt cele mai potrivite.

4. Bagajele. Cate bagaje ai cu tine? Daca ai foarte multe bagaje, o masina inchiriata ( fie ca o conduci tu, fie ca o conduce un sofer angajat) sau autocarul sunt cele mai bune optiuni, deoarece iti permit sa cari geamantane foarte mari. Daca nu ai bagaje, avionul sau trenul sunt cele mai atractive solutii.

5. Siguranta. Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de gradul de siguranta pe care ti-l ofera metoda de transport. Multi se feresc de avioane, insa calatoria aeriana este cea mai sigura solutie, urmata de calatoria cu trenul. Daca alegi o firma corecta de transport rutier, calatoria cu autocarul poate sa fie la fel de sigura si de confortabila.

Ceea ce este cert este faptul ca ai o multime de optiuni. Trebuie doar sa o alegi pe cea potrivita tie.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul