Criteriul National

CARE ESTE CEA MAI POTRIVITA VARSTA PENTRU PRIMUL LIFTING FACIAL?

CARE ESTE CEA MAI POTRIVITA VARSTA PENTRU PRIMUL LIFTING FACIAL?
martie 07
12:51 2019

Pana nu de mult, majoritatea oamenilor decideau sa isi faca primul lifting facial in jurul varstei de 60 de ani, insa este aceasta varsta potrivita? Nu este prea tarziu? Se pare ca, cu cat esti mai tanar, cu atat este mai bine sa faci lifting facial deoarece ridurile si pielea lasata pot fi tratate din timp, evitand astfel deteriorarea dincolo de posibilitatea de recuperare.

Parerea doctorilor specialisti in lifting facial este ca varsta cea mai potrivita pentru a face lifting facial difera de la persoana la persoana. Cei mai importanti factori sunt gradul de imbatranire a fetei si preferintele personale ale pacientului. Fiecare om arata semne de imbatranire in ritm diferit in functie de mostenirea genetica, gradul de expunere la soare de-a lungul vietii, statutul de fumator si multi alti factori.

Daca un pacient prezinta tesut facial lasat, el este un candidat pentru lifting facial indiferent de varsta. Unii pacienti asteapta sa-l corecteze pe care chirurgicala in jurul varstei de 40 de ani, in timp ce altii decid sa astepte pana cand schimbarile sunt mai extinse in jurul varstei de 60 de ani sau mai tarziu.

Eligibilitatea pentru lifting facial la varste inaintate depinde in mare masura de starea de sanatate. La nivel mondial, exista pacienti care isi fac lifting facial in jurul varstei de 80 de ani (sau al doilea lifting) deoarece sunt sanatosi si vor sa continue sa arate cat mai bine si sa aiba viata activa. Totusi, daca vrei sa ataci primele semnele de imbatranire faciala, doctorii recomanda consultatia cu un chirurg plastic pentru a evalua optiunile si a primi recomandari specifice pentru a obtine imaginea naturala pe care ti-o doresti. Exista si optiuni non-chirurgicale care ajuta pacientii sa-si mentina prospetimea tenului inainte de a fi pregatiti pentru lifting facial.

Pentru pacientii care asteapta ca semnele de imbratranire faciala sa fie semnificative, sansele pentru cele mai bune rezultate sunt reduse; de aceea, cea mai buna decizie este ca inceperea procedurilor de intinerire faciala sa inceapa cat mai devreme, din urmatoarele motive:

- Schimbarile datorate imbatranirii faciale devin deja vizibile dupa 35 de ani, pentru majoritatea oamenilor. Pe masura ce aceste schimbari se aprofundeaza la varsta de 40 si 50 de ani, liniile faciale cauzate de cutele pielii si pierderea volumului datorata pierderii de grasime creeaza modificari ale pielii ce sunt greu de corectat cu un lifting facial. Cu cat se ia mai devreme decizia de a face o operatie sau a imbunatati volumul prin alte metode, cu atat se va preveni permanentizarea acestor schimbari.

- In general, oamenii cu varsta de 40 si 50 de ani sunt mai sanatosi, cu mai putine probleme medicale decat cei de 60 de ani, ceea ce face ca persoanele mai tinere sa fie candidati mai buni la operatia de lifting facial deoarece si recuperarea se face mai usor.

- Oamenii cu varsta de 40 si 50 de ani sunt, in prezent, mai activi din punct de vedere social iar dezvoltarea cariei atunci cand esti tinar si in forma este foarte importanta, fie ca ne place sau nu. Corectarea imbatranirii faciale la aceasta varsta le permite oamenilor sa se bucure de rezultate de-a lungul anilor intr-o perioada importanta din viata lor.

In urma cu 30 de ani, varsta medie a unui pacient de liftig facial era in jur de 65 de ani. In prezent, varsta medie a coborat spre 50 de ani.

Totusi, nu varsta este cel mai important factor ci faptul ca semnele de imbatranire pot fi corectate prin lifting facial. In prezent, exista multe optiuni ne-chirurgicale ce pot corecta multe semne de imbatranire fara a fi necesara operatia de lifting facial.

Decizia de a face lifting este foarte personala. Este o decizie care ar trebui facuta in timpul consultatiei cu un chirurg plastic cu experienta, asa cu este dl. dr. Dumitru Totir, cu peste 4.000 de operatii estetice si reconstructive efectuate pana in prezent, cu activitate in Clinica MEDLIFE – Spitalul de chirurgie estetica. Discutia este despre posibilitatea de a corecta prin chirurgie schimbarile aduse de imbatranirea faciala, daca se doreste cu adevarat procedura sau daca pacientul destul de sanatos pentru a face procedura. Varsta este un factor secundar in luarea deciziei finale.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei