Criteriul National

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii
decembrie 06
13:35 2018

Artificiile sunt cele mai cunoscute si utilizate articole pirotehnice din lume, din cel putin doua motive. In primul rand, acestea produc efecte vizuale extrem de spectaculoase, insotite si de efecte acustice puternice. In al doilea rand, pe tot Globul, aceste materiale pirotehnice sunt sinonime cu bucuria, sarbatoarea, libertatea si un nou inceput. Din acest motiv, ele sunt folosite din Danemarca pana in Africa de Sud si din SUA pana in Australia, cu ocazia Revelionului, sarbatorilor nationale si marilor concerte din piete.

In ultimele zeci de ani, tot mai multe modele de artificii, de diverse culori, marimi si forme, au devenit accesibile publicului larg, ajutand la cresterea popularitatii acestora. In plus, deoarece nu explodeaza la nivelul solului precum petardele si lumineaza cerul in zeci de culori intense, acestea sunt preferate de toate categoriile de varsta, de la copii pana la bunici. Avand in vedere ca Anul Nou se apropie cu pasi repezi, daca si tu esti pasionat de artificii, trebuie sa stii ca este recomandat sa le achizitionezi de la un furnizor profesionist.

Ekopiro, magazin online de articole pirotehnice, iti ofera o gama larga de produse autorizate, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international si insotite de instructiuni de utilizare si masuri de siguranta. Magazinul, care a cunoscut succesul in tari precum Polonia, Cehia si Slovacia, pune la dispozitia publicului din Romania urmatoarele doua mari tipuri de artificii:

1. Bombite de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mici, avand de asemenea si efecte luminoase si auditive mai reduse. Bombitele provin de la producatori precum Dum Bum, Cirkoblitz, Hammer si Signature. Ele produc pe cer efecte uimitoare precum crizanteme mari argintii, coroane de brocart, coame aurii, stelute albastre, flori rosii si verzi si fantani arteziene. Acestea fac parte din categoriile F2 si F3, putand fi detonate de persoane cu varste de peste 18 ani, respectiv 21 de ani.

Atentie! Aceste artificii trebuie detonate exclusiv in spatii deschise si doar dupa ce au fost asezate pe o suprafata plana, niciodata din mana. In cazul in care explozia nu s-a produs, asteapta 15 minute, dupa care stropeste produsele cu apa inainte de a le manevra. Persoanele foarte obosite sau aflate sub influenta alcoolului ori a altor substante nocive nu trebuie lasate sa detoneze aceste articole pirotehnice.

2. Baterii de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mari si produc pe cer efecte colosale de lumini, forme si umbre multicolore. Bateriile provin de la producatori precum Photon, Signature, Athena, Castor, Theia si Taurus. Ele „deseneaza” pe cer stroboscoape, perle, crizanteme, pestisori, coroane de brocart si multe alte forme, insotite de pocnituri spectaculoase. In plus, bateriile sunt dotate cu tunuri drepte (verticale) sau inclinate, crescand astfel nivelul de atractivitate a show-urilor pirotehnice.

Atentie! Aceste artificii trebuie manevrate numai de persoane adulte, responsabile, in spatii deschise, nu printre masini sau blocuri. Nu folosi niciodata bateriile in conditii meteorologice nefaste, cum ar fi vantul puternic, si nu te uita niciodata printr-un tub pentru a verifica prezenta materialului pirotehnic! Totodata, nu lasa copiii si animalele de companie sa se apropie de locul detonarii si ai grija sa ai mereu la indemana un extinctor sau macar un recipient cu apa.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu