Criteriul National

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii
decembrie 06
13:35 2018

Artificiile sunt cele mai cunoscute si utilizate articole pirotehnice din lume, din cel putin doua motive. In primul rand, acestea produc efecte vizuale extrem de spectaculoase, insotite si de efecte acustice puternice. In al doilea rand, pe tot Globul, aceste materiale pirotehnice sunt sinonime cu bucuria, sarbatoarea, libertatea si un nou inceput. Din acest motiv, ele sunt folosite din Danemarca pana in Africa de Sud si din SUA pana in Australia, cu ocazia Revelionului, sarbatorilor nationale si marilor concerte din piete.

In ultimele zeci de ani, tot mai multe modele de artificii, de diverse culori, marimi si forme, au devenit accesibile publicului larg, ajutand la cresterea popularitatii acestora. In plus, deoarece nu explodeaza la nivelul solului precum petardele si lumineaza cerul in zeci de culori intense, acestea sunt preferate de toate categoriile de varsta, de la copii pana la bunici. Avand in vedere ca Anul Nou se apropie cu pasi repezi, daca si tu esti pasionat de artificii, trebuie sa stii ca este recomandat sa le achizitionezi de la un furnizor profesionist.

Ekopiro, magazin online de articole pirotehnice, iti ofera o gama larga de produse autorizate, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international si insotite de instructiuni de utilizare si masuri de siguranta. Magazinul, care a cunoscut succesul in tari precum Polonia, Cehia si Slovacia, pune la dispozitia publicului din Romania urmatoarele doua mari tipuri de artificii:

1. Bombite de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mici, avand de asemenea si efecte luminoase si auditive mai reduse. Bombitele provin de la producatori precum Dum Bum, Cirkoblitz, Hammer si Signature. Ele produc pe cer efecte uimitoare precum crizanteme mari argintii, coroane de brocart, coame aurii, stelute albastre, flori rosii si verzi si fantani arteziene. Acestea fac parte din categoriile F2 si F3, putand fi detonate de persoane cu varste de peste 18 ani, respectiv 21 de ani.

Atentie! Aceste artificii trebuie detonate exclusiv in spatii deschise si doar dupa ce au fost asezate pe o suprafata plana, niciodata din mana. In cazul in care explozia nu s-a produs, asteapta 15 minute, dupa care stropeste produsele cu apa inainte de a le manevra. Persoanele foarte obosite sau aflate sub influenta alcoolului ori a altor substante nocive nu trebuie lasate sa detoneze aceste articole pirotehnice.

2. Baterii de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mari si produc pe cer efecte colosale de lumini, forme si umbre multicolore. Bateriile provin de la producatori precum Photon, Signature, Athena, Castor, Theia si Taurus. Ele „deseneaza” pe cer stroboscoape, perle, crizanteme, pestisori, coroane de brocart si multe alte forme, insotite de pocnituri spectaculoase. In plus, bateriile sunt dotate cu tunuri drepte (verticale) sau inclinate, crescand astfel nivelul de atractivitate a show-urilor pirotehnice.

Atentie! Aceste artificii trebuie manevrate numai de persoane adulte, responsabile, in spatii deschise, nu printre masini sau blocuri. Nu folosi niciodata bateriile in conditii meteorologice nefaste, cum ar fi vantul puternic, si nu te uita niciodata printr-un tub pentru a verifica prezenta materialului pirotehnic! Totodata, nu lasa copiii si animalele de companie sa se apropie de locul detonarii si ai grija sa ai mereu la indemana un extinctor sau macar un recipient cu apa.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei