Criteriul National

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii
decembrie 06
13:35 2018

Artificiile sunt cele mai cunoscute si utilizate articole pirotehnice din lume, din cel putin doua motive. In primul rand, acestea produc efecte vizuale extrem de spectaculoase, insotite si de efecte acustice puternice. In al doilea rand, pe tot Globul, aceste materiale pirotehnice sunt sinonime cu bucuria, sarbatoarea, libertatea si un nou inceput. Din acest motiv, ele sunt folosite din Danemarca pana in Africa de Sud si din SUA pana in Australia, cu ocazia Revelionului, sarbatorilor nationale si marilor concerte din piete.

In ultimele zeci de ani, tot mai multe modele de artificii, de diverse culori, marimi si forme, au devenit accesibile publicului larg, ajutand la cresterea popularitatii acestora. In plus, deoarece nu explodeaza la nivelul solului precum petardele si lumineaza cerul in zeci de culori intense, acestea sunt preferate de toate categoriile de varsta, de la copii pana la bunici. Avand in vedere ca Anul Nou se apropie cu pasi repezi, daca si tu esti pasionat de artificii, trebuie sa stii ca este recomandat sa le achizitionezi de la un furnizor profesionist.

Ekopiro, magazin online de articole pirotehnice, iti ofera o gama larga de produse autorizate, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international si insotite de instructiuni de utilizare si masuri de siguranta. Magazinul, care a cunoscut succesul in tari precum Polonia, Cehia si Slovacia, pune la dispozitia publicului din Romania urmatoarele doua mari tipuri de artificii:

1. Bombite de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mici, avand de asemenea si efecte luminoase si auditive mai reduse. Bombitele provin de la producatori precum Dum Bum, Cirkoblitz, Hammer si Signature. Ele produc pe cer efecte uimitoare precum crizanteme mari argintii, coroane de brocart, coame aurii, stelute albastre, flori rosii si verzi si fantani arteziene. Acestea fac parte din categoriile F2 si F3, putand fi detonate de persoane cu varste de peste 18 ani, respectiv 21 de ani.

Atentie! Aceste artificii trebuie detonate exclusiv in spatii deschise si doar dupa ce au fost asezate pe o suprafata plana, niciodata din mana. In cazul in care explozia nu s-a produs, asteapta 15 minute, dupa care stropeste produsele cu apa inainte de a le manevra. Persoanele foarte obosite sau aflate sub influenta alcoolului ori a altor substante nocive nu trebuie lasate sa detoneze aceste articole pirotehnice.

2. Baterii de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mari si produc pe cer efecte colosale de lumini, forme si umbre multicolore. Bateriile provin de la producatori precum Photon, Signature, Athena, Castor, Theia si Taurus. Ele „deseneaza” pe cer stroboscoape, perle, crizanteme, pestisori, coroane de brocart si multe alte forme, insotite de pocnituri spectaculoase. In plus, bateriile sunt dotate cu tunuri drepte (verticale) sau inclinate, crescand astfel nivelul de atractivitate a show-urilor pirotehnice.

Atentie! Aceste artificii trebuie manevrate numai de persoane adulte, responsabile, in spatii deschise, nu printre masini sau blocuri. Nu folosi niciodata bateriile in conditii meteorologice nefaste, cum ar fi vantul puternic, si nu te uita niciodata printr-un tub pentru a verifica prezenta materialului pirotehnic! Totodata, nu lasa copiii si animalele de companie sa se apropie de locul detonarii si ai grija sa ai mereu la indemana un extinctor sau macar un recipient cu apa.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu