Criteriul National

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii

Care este diferenta dintre bombite si baterii, doua dintre cele mai apreciate tipuri de artificii
decembrie 06
13:35 2018

Artificiile sunt cele mai cunoscute si utilizate articole pirotehnice din lume, din cel putin doua motive. In primul rand, acestea produc efecte vizuale extrem de spectaculoase, insotite si de efecte acustice puternice. In al doilea rand, pe tot Globul, aceste materiale pirotehnice sunt sinonime cu bucuria, sarbatoarea, libertatea si un nou inceput. Din acest motiv, ele sunt folosite din Danemarca pana in Africa de Sud si din SUA pana in Australia, cu ocazia Revelionului, sarbatorilor nationale si marilor concerte din piete.

In ultimele zeci de ani, tot mai multe modele de artificii, de diverse culori, marimi si forme, au devenit accesibile publicului larg, ajutand la cresterea popularitatii acestora. In plus, deoarece nu explodeaza la nivelul solului precum petardele si lumineaza cerul in zeci de culori intense, acestea sunt preferate de toate categoriile de varsta, de la copii pana la bunici. Avand in vedere ca Anul Nou se apropie cu pasi repezi, daca si tu esti pasionat de artificii, trebuie sa stii ca este recomandat sa le achizitionezi de la un furnizor profesionist.

Ekopiro, magazin online de articole pirotehnice, iti ofera o gama larga de produse autorizate, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international si insotite de instructiuni de utilizare si masuri de siguranta. Magazinul, care a cunoscut succesul in tari precum Polonia, Cehia si Slovacia, pune la dispozitia publicului din Romania urmatoarele doua mari tipuri de artificii:

1. Bombite de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mici, avand de asemenea si efecte luminoase si auditive mai reduse. Bombitele provin de la producatori precum Dum Bum, Cirkoblitz, Hammer si Signature. Ele produc pe cer efecte uimitoare precum crizanteme mari argintii, coroane de brocart, coame aurii, stelute albastre, flori rosii si verzi si fantani arteziene. Acestea fac parte din categoriile F2 si F3, putand fi detonate de persoane cu varste de peste 18 ani, respectiv 21 de ani.

Atentie! Aceste artificii trebuie detonate exclusiv in spatii deschise si doar dupa ce au fost asezate pe o suprafata plana, niciodata din mana. In cazul in care explozia nu s-a produs, asteapta 15 minute, dupa care stropeste produsele cu apa inainte de a le manevra. Persoanele foarte obosite sau aflate sub influenta alcoolului ori a altor substante nocive nu trebuie lasate sa detoneze aceste articole pirotehnice.

2. Baterii de artificii

Aceste produse au dimensiuni mai mari si produc pe cer efecte colosale de lumini, forme si umbre multicolore. Bateriile provin de la producatori precum Photon, Signature, Athena, Castor, Theia si Taurus. Ele „deseneaza” pe cer stroboscoape, perle, crizanteme, pestisori, coroane de brocart si multe alte forme, insotite de pocnituri spectaculoase. In plus, bateriile sunt dotate cu tunuri drepte (verticale) sau inclinate, crescand astfel nivelul de atractivitate a show-urilor pirotehnice.

Atentie! Aceste artificii trebuie manevrate numai de persoane adulte, responsabile, in spatii deschise, nu printre masini sau blocuri. Nu folosi niciodata bateriile in conditii meteorologice nefaste, cum ar fi vantul puternic, si nu te uita niciodata printr-un tub pentru a verifica prezenta materialului pirotehnic! Totodata, nu lasa copiii si animalele de companie sa se apropie de locul detonarii si ai grija sa ai mereu la indemana un extinctor sau macar un recipient cu apa.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei