Criteriul National

Care este diferenta dintre memorii RAM DDR2, DDR3 si DDR4?

Care este diferenta dintre memorii RAM DDR2, DDR3 si DDR4?
noiembrie 11
23:16 2022

RAM, care inseamna Random Access Memory, este o locatie de stocare pe termen scurt pe care computerul dvs o foloseste pentru rularea proceselor. S-ar putea sa nu va ganditi prea mult la RAM in afara de cantitatea acesteia atunci cand cumparati un computer nou.

Important, memoria RAM nu este compatibila inapoi sau inainte. Daca placa de baza este proiectata pentru RAM DDR4, RAM DDR3 pur si simplu nu va functiona in ea. Prin urmare, atunci cand veti vrea sa faceti un upgrade, pentru a mari performanta laptopului dvs, va fi necesar sa stiti ce tip de memorie aveti instalata.

Fiecare generatie de RAM are crestatura intr-o pozitie usor diferita, asa ca este imposibil sa puneti tipul gresit in computer.

Sa ne uitam mai intai la diferentele RAM DDR2 si DDR3. Desi este putin probabil sa gasiti RAM DDR2 in multe locuri astazi (a devenit disponibil inca din 2004), este inca util pentru comparatie.

In timp ce memoria RAM DDR din generatia originala a efectuat doua transferuri de date pe ciclu de ceas, RAM DDR2 poate produce in schimb patru transferuri pe ciclu. DDR3 duce acest lucru si mai departe, deoarece poate produce opt transferuri pentru fiecare ciclu de ceas.

Cand vine vorba de viteza, DDR3 este in mod nesurprinzator mai rapid. O modalitate de a masura viteza RAM este reprezentata de megatransferurile pe secunda sau MT/s. Aceasta se refera la numarul de operatiuni pe care RAM le poate finaliza in fiecare secunda; 1MT/s inseamna un milion de transferuri pe secunda.

In timp ce memoria RAM DDR2 are viteze de transfer de date cuprinse intre 400 si 1.066 MT/s, DDR3 se duce la 800-2.133 MT/s.

Tensiunea este un alt aspect important al generatiilor RAM. RAM DDR2 foloseste 1,8 V, in timp ce DDR3 este mai scazut la 1,5 V. Tensiunea mai scazuta inseamna ca memoria RAM utilizeaza mai putina energie, punand astfel mai putina presiune asupra procesorului.

DDR3 a fost introdus in 2007 si, desi este inca folosit cu unele sisteme mai vechi astazi, DDR4 a devenit standardul, si cel mai mult este utilizata memorie ram laptop ddr4 3200mhz Kingspec.

DDR4 ruleaza la o tensiune si mai mica decat DDR3, la doar 1,2 V. Este, de asemenea, capabil de mai multe operatiuni pe secunda, variind de la 1.600 MT/s pana la 3.200 MT/s.

Mai jos avem si o diferentiere a memoriilor RAM in functie de tensiune si viteza de transfer.

 Care este diferenta dintre memorii RAM DDR2, DDR3 si DDR4

Comentarii

Comentarii

Despre autor

seoagency.ro

seoagency.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul