Criteriul National

Care este echipamentul recomandat pentru sporturile de iarnă?

Care este echipamentul recomandat pentru sporturile de iarnă?
august 01
11:27 2022

Sporturile de iarnă pot deveni pasiunea ta la orice vârstă. Fie că ești deja experimentat sau ai de gând să spargi gheața anul acesta, ai nevoie de un echipament complet înainte de a porni spre munte. Blugii sau pantalonii de trening nu-și au locul pe snowmobil sau pârtia de schi, la fel și geaca din fâș în cazul în care vrei să urci pe placa de snowboard. 

Care este echipamentul recomandat pentru sporturile de iarnă? Mai jos vei găsi un ghid complet cu sfaturi utile despre ce și cum să alegi în materie de articole vestimentare și accesorii de protecție pentru munte: 

Echipament pentru schi și snowboard

În general, pentru cele două sporturi de iarnă, schiul și snowboardul, sunt recomandate același tip de echipament adică haine termice. Vei avea nevoie de o geacă și de pantaloni călduroși, care să te protejeze de umezeală. Aceste două articole vestimentare sunt confecționate din materiale speciale, impermeabile, și sunt căptușite astfel încât să mențină căldura corpului atunci când te afli pe pârtie. Pe sub geacă ai nevoie de o bluză de corp, care să se muleze perfect pe suprafața pielii și să-ți țină de cald. Nu folosi niciodată haine din bumbac atunci când practici sporturi de iarnă. Această țesătură naturală absoarbe transpirația și menține umezeala la nivelul corpului, motiv pentru care apare senzația de rece. În funcție de cât de frig este afara, poți adăuga și un strat intermediar între bluza de corp și geaca impermeabilă, adică o jachetă polar. De asemenea, din echipamentul tău de schi sau snowboard vor face parte și mănușile, casca de protecție, ochelarii, respectiv clăparii, schiurile sau placa. Cele din urmă le poți închiria și de la centrele de la baza pârtiei. 

Nu uita că e important să te poți mișca în voie pe pârtie, așa că alege mărimea potrivită pentru pantaloni și geacă. Asigură-te că nu-ți vin fixe, însă nici prea largi, căci altfel va pătrunde mai ușor frigul pe sub ele.

Echipament pentru snowmobil

Alege-ți echipamentul preferat de snowmobil pentru iarnă din magazine specializate, care oferă garanția calității. Pentru că te vei expune temperaturilor extrem de scăzute atunci când pleci la o plimbare în mijlocul zăpezilor, vei avea nevoie de haine care să-ți ofere protecție sporită împotriva frigului. Combinezoanele sunt ideale pentru acest tip de sport, însă la fel de bine poți opta și pentru pantaloni și geacă impermeabile, cu aceleași caracteristici ca cele pentru schi, cască și ochelari de protecție. De asemenea, ai grijă să-ți asiguri extremitățile, cu mănuși speciale și bocanci care să-ți protejeze picioarele de frig și umezeală.

Regula celor 3 straturi pentru echipamentul de iarnă

Alegerea echipamentului de iarnă are la bază așa numita regulă a celor 3 straturi. Asta înseamnă că în partea de sus ai nevoie de o bluză de corp (cea care intră în contact direct cu pielea și care trebuie să o mențină uscată), o jachetă polar (pentru perioadele cu temperaturi foarte joase) și o geacă impermeabilă (care menține căldura la nivelul corpului și te protejează de umezeală). Dacă simți că ți-e cald, scoate stratul intermediar. În plus, toate celelalte accesorii sunt menite să-ți aducă un plus de confort. Optează pentru o cagulă sau un guler pentru zona capului și a gâtului, pelerine de ploaie sau ochelari de soare care resping lumina puternică. 

Indiferent de sportul de iarnă pe care-l practici, alege un echipament de calitate, care să-ți ofere protecția de care ai nevoie. Fii responsabil și nu te aventura niciodată pe munte fără hainele și încălțămintea potrivite, căci riști accidentări și probleme de sănătate din cauza frigului.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul