Criteriul National

Care este hrana perfecta pentru catelul tau?

Care este hrana perfecta pentru catelul tau?
ianuarie 07
08:49 2019

De cele mai multe ori, cainele este un membru veritabil al familiei si merita tot ceea ce este mai bun. Tocmai de aceea, atunci cand vine vorba despre hrana pentru caini este bine sa se tina cont de mai multe reguli. Fiecare specie are nevoi personalizate de alimentatie si fiecare catel in parte poate avea nevoie de anumite vitamine si minerale. Tocmai de aceea, alegerea hranei si a eventualelor suplimente nutritive este extrem de impotanta.

Din fericire exista foarte multe optiuni si o serie de reguli de care poate sa tina cont orice proprietar de patruped.

Care sunt criteriile care pot decide tipul de hrana consumata de caine?

In primul rand trebuie sa se tina cont de varsta. Nevoile cainilor adulti sunt diferite de nevoile elor de pana intr-un an si de asemenea sunt diferite de nevoile cainilor batrani. Pe piata hrana este diferentiata in functie de varsta, fiind impartita in hrana de tip lapte de substitute, destinata cateilor de pana la 6 saptamani, hrana starter, junior, adult si senior.

Evident, conteaza foarte mult si rasa si gabaritul catelului. In functie de greutatea pe care o are se poate decide cantitatea de mancare pe care urmeaza sa o manance si n functie de rasa se poate decide compozitia. Anumite rase au predispozitia de a dezvolta diverse probleme medicale, iar o alimentatie care contine vitamine si minerale in functie de nevoia data de aceste probleme, poate prelungi foarte mult viata patrupedului

Calitatea mancarii este si ea foarte importanta si majoritatea proprietarilor de caini aleg mancare de foarte buna calitate, in ciuda faptului ca este ceva mai costisitoare. Pe piata exista hrana economic, premium si super-premium. Cea mai proprietara varianta este hrana premium, care are un pret echilibrat si contine numeroase elemente esentiale in alimentatia corecta.

Mai conteaza si brandul si tipul mancarii. Se poate opta atat pentru hrana umeda, cat si pentru hrana uscata. De regula, hrana uscata este mai rezistenta in timp, mai ieftina si poate ingloba mai multe elemente nutritive. Totusi, hrana umeda pare a fi mai apreciata de catre catei.

Alegerea hranei este extrem de importanta in procesul de dezvoltare a unui caine si poate contribui in mod decisiv la sanatatea acestuia, exact asa cum o face si hrana oamenilor. Tocmai de aceea este bine sa nu te zgarcesti si sa alegi cele mai bune alimente pentru patrupedul tau.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu