Criteriul National

Care este rolul motoarelor desfumare?

septembrie 29
20:00 2018

Fiecare cladire ar trebui sa fie dotata in asa fel incat sa ofere toate conditiile pentru a proteja si salva vietile persoanelor de acolo in cazul unui incendiu, iar acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unor motoare desfumare ce pot fi achizitionate de pe motoaredesfumare.ro. Acestea au rolul de a asigura o ventilatie naturala, iar gama de produse acopera absolut toate sistemele de tamplarie.

Ce este desfumarea?

    Desfumarea , mai exact evacuarea fumului si a gazelor, este acel proces prin care se extrag din acele zone inchise si incendiate, o parte din fumul sau gazele emise si se asigura conditii optime de evacuare a persoanelor aflate inauntru, dar si de eliminarea fumului din acel spatiu. 

  Desfumarea poate fi realizata in doua moduri: 

  • Naturala: se evacueaza fumul si se introduce aer curat, fie direct, fie cu ajutorul unor motoare. Acest lucru poate avea loc fie prin ferestre si usi, fie prin trape pe acoperis sau guri de evacuare a fumului. Modul de intrare a aerului proaspat se realizeaza prin diverse moduri, si anume: prin ferestre de desfumare, prin usi care pot fi desfumate, prin scari deschise sau guri de introducere.
  • Mecanica: se produce doar prin extragerea fumului in mod mecanic si introducerea aerului proaspat are loc fie pe cale mecanica, fie naturala.

        Admisia aerului proaspat este necesar sa fie situat in partea inferioara a incintelor, iar cele pe unde se evacueaza fumul trebuie sa fie situate in partea superioara.

   Beneficiile sunt nenumarate atunci cand exista un motor desfumare care functioneaza continuu, iar in cazul aparitiei unui incendiu, acesta preia comenzi si incepe sa actioneze.

  Aceste motoare  actioneaza astfel incat se deschid automat usile si ferestrele, iar datorita acestui lucru se reuseste introducerea aerului proaspat, evacuarea aerului cald, dar si a persoanelor ramase in locul respectiv.

Cum are loc evacuarea in caz de urgenta?

   In momentul in care la centrala de comanda se primeste semnalul ca a izbucnit un incendiu, motoarele deschid usile automat, fie prin sisteme automate, fie prin sisteme manuale, in cazul usilor batante care sunt prevazute cu manere anti- panica.

  Exista mult mai multe beneficii atunci cand exista sisteme automate, caci in acest fel este asigurata existenta unei cai de evacuare libere, ceea ce inseamna ca oamenii vor putea fi evacuati mult mai repede.

   Cea mai ieftina si facila solutie care poate aduce modificari cladirilor in ceea ce priveste solutia privind securitatea si siguranta in caz de incendiu, este automatizarea usilor. Datorita acestor automatizari, cel mai important lucru este acela ca usile sunt deschise automat, ceea ce genereaza o evacuare a aerului cald din interior. Acest lucru aduce un mare plus in ceea ce priveste cresterea gradului de protectie al tuturor celor aflati in interior, atunci cand izbucneste un incendiu.

  Foarte adesea, aceste motoare desfumare pot fi sincronizate astfel incat usile si ferestrele sau trapele de evacuare a fumului pot fi actionate electric in cazul aparitiei unui incendiu. Pentru a se putea realiza un baleiaj corect, dispozitivele trebuie sa se deschida in mod simultan.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul