Criteriul National

Care sunt actele de care avem nevoie la angajare

Care sunt actele de care avem nevoie la angajare
iulie 25
14:13 2017

Cozi interminabile la ghisee, sau in fata unor cabinete, drumuri nesfarsite de la o institutie la alta, ore si zile pierdute fara prea multe rezultate. Sunt elementele care ilustreaza birocratia cu care ne confruntam in fiecare zi pentru a obtine un act, pentru a primi o viza sau o simpla stampila.

Una dintre situatiile in care trebuie sa realizam un intreg dosar cu diverse acte este angajarea. Pentru a va ajuta sa nu pierdeti prea mult timp intreband de la o institutie la alta, va prezentam lista actelor de care aveti nevoie la angajare, incepand cu cele de medicina muncii si pana la simplu cv.

Potrivit legii, fiecare angajator are obligatia de a-i intocmi fiecarui nou angajat un dosar personal care sa contina documentele de angajare. Acesta se va pastra la departamentul de HR al companiei, pentru ca poate fi oricand cerut de Inspectia Muncii. Unele acte pentru angajare sunt obligatorii, in timp ce altele sunt cerute numai de catre unii angajatori, in functie de politica fiecarei companii in parte.

  1. Cv-ul va contine toate datele personale, alaturi de aptitudini pe care le poti dovedi cu atestate: permis auto, specializari in anumite domenii obtinute pe baza sustinerii de cursuri etc. In plus, cv-ul, va fi insotit de actele de studii (bacalaureat, licenta, master, doctorat, atestate etc);
  2. Documente de stare civila. Este vorba despre certificat de casatorie, daca este cazul, si despre certificatul de nastere al copiilor (pentru deducere personala);
  3. Cazierul judiciar este un document facultativ la angajare, care este cerut doar de unii angajatori. Acest document poate fi obtinut de la sectia de politie;
  4. Nota de lichidare este un act necesar celor care au mai avut un alt loc de munca. Uneori, anumiti angajatori ar putea solicita inclusiv o scrisoare de recomandare de la fostul loc de munca;
  5. Fisa medicala de angajare  este un act obligatoriu la angajare, atat pentru cei care au un contract pe perioada nedeterminata, cat si pentru cei care au contracte pe perioade determinate. Acest document se obtine de la cabinetele medicale specializate pe medicina muncii, unde se face un examen medical general la angajare, ale carui rezultate vor fi trecute in fisa personala a angajatului. Mai mult decat atat, la angajare, ti se pot solicita si examene medicale in functie de profesie (de exemplu, se poate solicita un examen oftalmologic in cazul celor care au o profesie in IT).
  6. Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza;
  7. Contractul individual de munca;
  8. Fisa postului

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo