Criteriul National

Care sunt avantajele de care ai parte cand folosesti laptele praf drept hrana pentru bebelusul tau?

Care sunt avantajele de care ai parte cand folosesti laptele praf drept hrana pentru bebelusul tau?
august 16
11:33 2019

Atunci cand sunt mici, copiii trebuie hraniti foarte des, iar parintii trebuie sa fie atenti sa le ofere micutilor doar mancare de calitate, care sa contina nutrientii potriviti pentru o dezvoltare corespunzatoare.

In situatiile in care mamele nu pot sa-si alapteze bebelusii, este recomandat sa apeleze la varianta cu lapte praf. In ciuda faptului ca unii oameni considera ca aceasta optiune nu este una viabila, in randurile urmatoare, proaspetii parinti pot descoperi care sunt avantajele de care ar putea avea astfel parte.

Mensurabilitate

Pentru inceput, laptele praf este potrivit pentru cei mici, intrucat cantitatea care le este oferita poate fi masurata foarte usor, in comparatie cu laptele matern. Atunci cand bebelusii sug de la san, nimeni nu poate vedea care este cantitatea cu care se hranesc, insa, in situatiile in care parintii folosesc laptele praf, ei pot avea grija sa le ofere celor mici exact portiile suficiente.

Cantitatea ideala de nutrienti fortificati

Un alt avantaj al utilizarii laptelui praf este acela ca el contine un nivel ridicat de fier, calciu, dar si de vitamine, cu ajutorul carora bebelusii se pot dezvolta in parametri normali. Daca laptele matern depinde foarte mult de alimentatia pe care o au mamele, in cazul celui praf, cantitatea de nutrienti este automat asigurata pentu bebelusi.

Comoditate

Daca alaptarea la san este dificila si usor stanjenitoare pentru proaspetele mamici atunci cand se afla in public, utilizarea laptelui praf reprezinta o solutie foarte buna pentru ca parintii sa isi poata alapta bebelusii oriunde si oricand.

Mai mult, laptele praf este perfect pentru zilele in care mamicile pleaca sa se relaxeze cateva ore si ii lasa pe cei mici in grija bunicilor sau in grija tatilor. In plus, bebelusii se ataseaza mai mult de persoane noi atunci cand sunt hranite de acestea.

Numarul de mese pe zi

Bebelusii care sunt hraniti cu lapte matern cer foarte mult de mancare, iar mamelor le poate fi greu sa refuze. Utilizand, insa, laptele praf, parintii pot controla mai bine numarul de mese pentru cei mici, in fiecare zi, pentru ca acesta contine mai multi nutrienti decat laptele matern. In plus, laptele praf se digera mai incet decat cel matern, ceea ce inseamna ca senzatia de satietate este mai indelungata.

Simplu de pregatit

Un alt avantaj al utilizarii laptelui praf este acela ca el se poate pregati foarte usor, iar bebelusii pot fi hraniti atat de catre mame, cat si de catre tati, bunici sau alte persoane care au grija de ei. Specialistii recomanda ca pentru pregatirea laptelui sa se foloseasca apa rece (de la robinet sau din comert), dar numai dupa ce biberonul a fost foarte bine spalat si sterilizat.

Dupa ce cutia de lapte a fost deschisa, ea trebuie pastrata neaparat la frigider, la o temperatura scazuta, si trebuie consumata in cel mult 48 de ore, pentru ca altfel isi pierde din proprietati.

Lista avantajelor folosirii laptelui praf este mult mai lunga, insa cele mentionate anterior sunt principalele aspecte pe care parintii trebuie sa le ia in considerare. Astfel, mamelor si tatilor le este mult mai usor sa-si hranesca bebelusii, iar cei mici vor primi toti nutrientii de care au nevoie pentru a se dezvolta frumos si sanatos.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei