Criteriul National

Care sunt avantajele principale ale aplicarii corecte a unui plan SSM?

Care sunt avantajele principale ale aplicarii corecte a unui plan SSM?
martie 08
10:30 2018

Dincolo de preocuparile constante legate de indeplinirea obiectivelor stabilite care tin de atingerea succesului in afacere, oricare angajator, indiferent de domeniul de activitate, trebuie sa constientizeze ca cea mai pretioasa resursa a respectivei firme este de fapt fiecare dintre angajatorii sai. Iar de bunastarea acestora, fizica, psihica si sociala depinde bunul mers al afacerii, de aceea aplicarea corecta a unui plan adecvat de servicii SSM, respectiv de securitate si sanatate in munca, vezi detalii pe Avalia, este esentiala in acest sens.

In general, alaturi de aspectele particulare care tin de specificul domeniilor de activitate, serviciile de securitate si sanatate in munca au in vedere o serie de evaluari ale riscurilor profesionale de la locul de munca, analizarea acestora, identificarea masurilor care sa elimine situatiile periculoase care pot sa apara, atat la nivel colectiv, cat si individual, controale constante,  masuri de preventie din punct de vedere tehnic, organizatoric si administrativ, alaturi de programe de informare si instruire pentru  angajati, printr-o participare activa a acestora si a angajatorilor. Iar toate aceste etape trebuie realizate riguros, temeinic si in niciun caz sa nu aiba doar un caracter formal, doar de completare a unor fise speciale, care nu vor putea pune pe nimeni la adapost de riscuri la locul de munca.

Procedand corect, avanatajele sunt certe atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Astfel, lucratorii vor putea beneficia de un climat sanatos, sigur si cat mai relaxat la locul de munca, fara a se confrunta cu perspectiva neplacuta a unui mediu potrivnic, in care ar fi nevoiti sa  petreaca o buna parte din zi.

In ceea ce priveste angajatorii, acestia vor putea constata o productivitate mai sporita in activitate, pe fondul satisfactiei lucratorilor care muncesc intr-un ambient propice si pot realiza astfel servicii sau produse de mai buna calitate. De asemenea, efectele aplicarii corecte a normelor de securitate si sanatate in munca se pot observa si in privinta fidelizarii lucratorilor din respectiva companie care, avand un grad ridicat de multumire referitor la conditiile de munca si de preocuparea constanta in acest sens a angajatorului, nu vor fi tentati sa caute alt loc de munca.

Totodata, fiind asigurate toate conditiile specifice de securitate si sanatate in munca, performanta lucratorilor va creste semnificativ, odata cu scaderea costurilor care ar fi fost necesare in situatii de accidente, boli profesionale, ingrijiri medicale, dar si un volum mai mare de munca pentru angajatii care vor suplini absenta temporara a lucratorului afectat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu