Criteriul National

Care sunt avantajele principale ale aplicarii corecte a unui plan SSM?

Care sunt avantajele principale ale aplicarii corecte a unui plan SSM?
martie 08
10:30 2018

Dincolo de preocuparile constante legate de indeplinirea obiectivelor stabilite care tin de atingerea succesului in afacere, oricare angajator, indiferent de domeniul de activitate, trebuie sa constientizeze ca cea mai pretioasa resursa a respectivei firme este de fapt fiecare dintre angajatorii sai. Iar de bunastarea acestora, fizica, psihica si sociala depinde bunul mers al afacerii, de aceea aplicarea corecta a unui plan adecvat de servicii SSM, respectiv de securitate si sanatate in munca, vezi detalii pe Avalia, este esentiala in acest sens.

In general, alaturi de aspectele particulare care tin de specificul domeniilor de activitate, serviciile de securitate si sanatate in munca au in vedere o serie de evaluari ale riscurilor profesionale de la locul de munca, analizarea acestora, identificarea masurilor care sa elimine situatiile periculoase care pot sa apara, atat la nivel colectiv, cat si individual, controale constante,  masuri de preventie din punct de vedere tehnic, organizatoric si administrativ, alaturi de programe de informare si instruire pentru  angajati, printr-o participare activa a acestora si a angajatorilor. Iar toate aceste etape trebuie realizate riguros, temeinic si in niciun caz sa nu aiba doar un caracter formal, doar de completare a unor fise speciale, care nu vor putea pune pe nimeni la adapost de riscuri la locul de munca.

Procedand corect, avanatajele sunt certe atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Astfel, lucratorii vor putea beneficia de un climat sanatos, sigur si cat mai relaxat la locul de munca, fara a se confrunta cu perspectiva neplacuta a unui mediu potrivnic, in care ar fi nevoiti sa  petreaca o buna parte din zi.

In ceea ce priveste angajatorii, acestia vor putea constata o productivitate mai sporita in activitate, pe fondul satisfactiei lucratorilor care muncesc intr-un ambient propice si pot realiza astfel servicii sau produse de mai buna calitate. De asemenea, efectele aplicarii corecte a normelor de securitate si sanatate in munca se pot observa si in privinta fidelizarii lucratorilor din respectiva companie care, avand un grad ridicat de multumire referitor la conditiile de munca si de preocuparea constanta in acest sens a angajatorului, nu vor fi tentati sa caute alt loc de munca.

Totodata, fiind asigurate toate conditiile specifice de securitate si sanatate in munca, performanta lucratorilor va creste semnificativ, odata cu scaderea costurilor care ar fi fost necesare in situatii de accidente, boli profesionale, ingrijiri medicale, dar si un volum mai mare de munca pentru angajatii care vor suplini absenta temporara a lucratorului afectat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro