Criteriul National

Care sunt avantajele principale ale aplicarii corecte a unui plan SSM?

Care sunt avantajele principale ale aplicarii corecte a unui plan SSM?
martie 08
10:30 2018

Dincolo de preocuparile constante legate de indeplinirea obiectivelor stabilite care tin de atingerea succesului in afacere, oricare angajator, indiferent de domeniul de activitate, trebuie sa constientizeze ca cea mai pretioasa resursa a respectivei firme este de fapt fiecare dintre angajatorii sai. Iar de bunastarea acestora, fizica, psihica si sociala depinde bunul mers al afacerii, de aceea aplicarea corecta a unui plan adecvat de servicii SSM, respectiv de securitate si sanatate in munca, vezi detalii pe Avalia, este esentiala in acest sens.

In general, alaturi de aspectele particulare care tin de specificul domeniilor de activitate, serviciile de securitate si sanatate in munca au in vedere o serie de evaluari ale riscurilor profesionale de la locul de munca, analizarea acestora, identificarea masurilor care sa elimine situatiile periculoase care pot sa apara, atat la nivel colectiv, cat si individual, controale constante,  masuri de preventie din punct de vedere tehnic, organizatoric si administrativ, alaturi de programe de informare si instruire pentru  angajati, printr-o participare activa a acestora si a angajatorilor. Iar toate aceste etape trebuie realizate riguros, temeinic si in niciun caz sa nu aiba doar un caracter formal, doar de completare a unor fise speciale, care nu vor putea pune pe nimeni la adapost de riscuri la locul de munca.

Procedand corect, avanatajele sunt certe atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Astfel, lucratorii vor putea beneficia de un climat sanatos, sigur si cat mai relaxat la locul de munca, fara a se confrunta cu perspectiva neplacuta a unui mediu potrivnic, in care ar fi nevoiti sa  petreaca o buna parte din zi.

In ceea ce priveste angajatorii, acestia vor putea constata o productivitate mai sporita in activitate, pe fondul satisfactiei lucratorilor care muncesc intr-un ambient propice si pot realiza astfel servicii sau produse de mai buna calitate. De asemenea, efectele aplicarii corecte a normelor de securitate si sanatate in munca se pot observa si in privinta fidelizarii lucratorilor din respectiva companie care, avand un grad ridicat de multumire referitor la conditiile de munca si de preocuparea constanta in acest sens a angajatorului, nu vor fi tentati sa caute alt loc de munca.

Totodata, fiind asigurate toate conditiile specifice de securitate si sanatate in munca, performanta lucratorilor va creste semnificativ, odata cu scaderea costurilor care ar fi fost necesare in situatii de accidente, boli profesionale, ingrijiri medicale, dar si un volum mai mare de munca pentru angajatii care vor suplini absenta temporara a lucratorului afectat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu