Criteriul National

Care sunt avantajele si dezavantajele cand ai o afacere online. Argumente pro si contra

Care sunt avantajele si dezavantajele cand ai o afacere online. Argumente pro si contra
aprilie 06
11:51 2020

Daca planuiesti sa-ti deschizi propria afacere online, probabil ai pus de multe ori in balanta avantajele si dezavantajele unei astfel de decizii. Si e normal sa faci asta. Doar informandu-te poti sa iei hotarari in cunostinta de cauza, sa iei decizii asumate.

Deschiderea unui magazin online vine cu schimbari majore in viata ta, asa ca e bine sa ai in vedere cat mai multe aspecte inainte sa faci primii pasi.

Avantajele pe care le ai daca deschizi o afacere online

Un prim avantaj cand ai o afacere online este costul mai mic fata de deschiderea unui magazin fizic. Esti scutit sa inchiriezi un spatiu foarte mare si ai nevoie de mai putini angajati. Avand in vedere ca faci primii pasi in lumea afacerilor, e putin probabil sa dispui de un capital foarte generos, iar o afacere online inseamna mai putine costuri.

Un alt plus al magazinelor online este ca sunt deschise in permanenta. Cand ai un magazin fizic cu program de 8 ore iti reduci considerabil numarul de cumparatori mai ales ca, in cele 8 ore, majoritatea potentialilor clienti sunt si ei la munca.

O afacere online nu are ora de inchidere, asa ca oamenii cumpara de la tine in pauza de masa de la serviciu, seara dupa ce ajung acasa si chiar in weekend.

Apoi, in online ajungi la un numar mai mare de oameni. Chiar daca cresti treptat, datorita promovarii pe Facebook, Google, Instagram si email vei reusi sa ajungi la oameni din alte orase care nu ar fi intrat niciodata in contact cu tine daca te limitai la un magazin fizic.

Dezavantaje cand deschizi o afacere online

Multe persoane sunt inca sceptice in ceea ce priveste cumparaturile de pe internet sau cumpara mereu de la acelasi magazin online, asa ca s-ar putea sa ai nevoie de ceva munca ca sa le castigi increderea.

De asemenea, cand faci livrari, cheltui mai mult timp si bani cu ambalarea produselor – trebuie sa te asiguri ca acestea ajung la destinatar in stare impecabila, ca sunt pe deplin protejate in masina curierului.

Apoi, cand cumpara online, oamenii isi fac o imagine mentala despre produs si se intampla uneori ca acea imagine sa nu corespunda cu realitatea. Daca produsul pe care il primesc nu le intampina asteptarile, urmeaza inevitabilul retur care te poate frige destul de tare la buzunar.

Ei bine, lista cu avantaje si dezavantaje poate continua si daca stai sa analizezi toate argumentele pro si contra risti sa nu mai deschizi nimic.

Pana la urma totul se rezuma la o singura intrebare: “Iti doresti cu adevarat sa-ti deschizi o afacere online?”. Cand raspunzi sincer, avantajele si dezavantajele devin pur informative si irelevante in luarea unei decizii.

Asadar, esti pregatit sa-ti incepi aventura in eCommerce?

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul