Criteriul National

Care sunt avantajele unui sistem fotovoltaic?

Care sunt avantajele unui sistem fotovoltaic?
mai 12
14:10 2017

Sistemele fotovoltaice au devenit foarte cunoscute si foarte populare in randul romanilor, astfel ca ele sunt adoptate chiar si in acele zone, care nu dispun de multa lumina solara. Rolul lor este acela de a produce energie electrica de uz casnic si industrial. Cum face acest lucru? Simplu, transformand energia solara (lumina soarelui) in energie electrica. Acestea pot fi utilizate in mod autonom, pentru a deservi unor consumator aflati la o distanta destul de mare de locatia sistemului.

Panouri solare accesibileAceste sisteme fotovoltaice, pot fi regasite sub o multitudine de alte denumiri, printre care putem aminti parcuri sau ferme fotovoltaice sau centrale fotoelectrice. Vestea cea buna este ca Uniunea Europeana sprijina investitiile in astfel de sisteme si acorda finantari pentru achizitionarea diverselor tipuri de echipamente, dar si pentru achizitionarea energiei furnizate de Sistemul Energetic National. In cazul in care te intereseaza sisteme fotovoltaice pret, poti consulta o lista detaliata cu ofertele pentru diverse tipuri: cu stocare, monofazat sau trifazat.

Din ce este alcatuit un sistem fotovoltaic?

In componenta acestui sistem, un rol important il joaca generatorul, care este, de asemenea, fotovoltaic si care este alcatuit dintr-un numar extins de panouri solare. La acestea, se adauga invertoarele de retea si tabloul general, care ofera protectie impotriva tensiunii si frecventei. Este esential ca alegerea componentelor sa fie realizata in mod corect pentru ca implica un proces destul de complicat, in decursul caruia trebuie sa se tina cont de toti parametri tehnici din componenta panourilor fotovoltaice.

Tipuri de sisteme fotovoltaice

Conectate la retea – reprezinta una dintre cele mai cautate solutii, pentru ca reduce consumul de energie pentru o locuinta. In cazul in care casa respectiva este deja conectata la o anumita retea, cei care isi doresc sa investeasca in aceste tipuri de sisteme, vor alege una dintre cele doua variante: identificarea unei solutii care sa fie special creata pentru a produce energie electrica sau reducerea consumului. In cazul in care sistemul este destinat consumului individual, racordarea la SEN se face pe acelasi racord.

Independente – acestea se realizeaza pe baza unei tipologii de curent alternativ sau continuu. Cele pe curent alternativ nu sunt limitate, astfel ca pot functiona la putere maxima, in timp ce, acelea care functioneaza pe curent continuu folosesc putere mai mica. Principala diferenta dintre cele doua tipuri de curent nu sta neaparat in putere, ci in modul in care transforma energia. Cele cu curent alternativ dau dovada de un randament mult mai bun si de o eficienta remarcabila, spre deosebire de cele cu curent continuu. De asemenea, sunt bidirectionale si controleaza tensiunea si curentul necesar pentru incarcarea bateriilor.

Avantajele panourilor fotovoltatice

Nu afecteaza mediul inconjurator – se folosesc de energia generata de soare, care nu este deloc daunatoare pentru mediu. Reusesc sa transforme lumina naturala in energie electrica, la nivel atomic, absorbind fotonii de lumina si eliberand electornii.

Prezinta costuri reduse pe termen lung – o astfel de investitie, desi destul de mare pe moment, se va dovedi una inteligenta pe termen lung, fie ca vorbim despre o singura locuinta sau despre un distribuitor de energie.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

clinica implant dentar timisoara