Criteriul National

Care sunt avantajele unui sistem fotovoltaic?

Care sunt avantajele unui sistem fotovoltaic?
mai 12
14:10 2017

Sistemele fotovoltaice au devenit foarte cunoscute si foarte populare in randul romanilor, astfel ca ele sunt adoptate chiar si in acele zone, care nu dispun de multa lumina solara. Rolul lor este acela de a produce energie electrica de uz casnic si industrial. Cum face acest lucru? Simplu, transformand energia solara (lumina soarelui) in energie electrica. Acestea pot fi utilizate in mod autonom, pentru a deservi unor consumator aflati la o distanta destul de mare de locatia sistemului.

Panouri solare accesibileAceste sisteme fotovoltaice, pot fi regasite sub o multitudine de alte denumiri, printre care putem aminti parcuri sau ferme fotovoltaice sau centrale fotoelectrice. Vestea cea buna este ca Uniunea Europeana sprijina investitiile in astfel de sisteme si acorda finantari pentru achizitionarea diverselor tipuri de echipamente, dar si pentru achizitionarea energiei furnizate de Sistemul Energetic National. In cazul in care te intereseaza sisteme fotovoltaice pret, poti consulta o lista detaliata cu ofertele pentru diverse tipuri: cu stocare, monofazat sau trifazat.

Din ce este alcatuit un sistem fotovoltaic?

In componenta acestui sistem, un rol important il joaca generatorul, care este, de asemenea, fotovoltaic si care este alcatuit dintr-un numar extins de panouri solare. La acestea, se adauga invertoarele de retea si tabloul general, care ofera protectie impotriva tensiunii si frecventei. Este esential ca alegerea componentelor sa fie realizata in mod corect pentru ca implica un proces destul de complicat, in decursul caruia trebuie sa se tina cont de toti parametri tehnici din componenta panourilor fotovoltaice.

Tipuri de sisteme fotovoltaice

Conectate la retea – reprezinta una dintre cele mai cautate solutii, pentru ca reduce consumul de energie pentru o locuinta. In cazul in care casa respectiva este deja conectata la o anumita retea, cei care isi doresc sa investeasca in aceste tipuri de sisteme, vor alege una dintre cele doua variante: identificarea unei solutii care sa fie special creata pentru a produce energie electrica sau reducerea consumului. In cazul in care sistemul este destinat consumului individual, racordarea la SEN se face pe acelasi racord.

Independente – acestea se realizeaza pe baza unei tipologii de curent alternativ sau continuu. Cele pe curent alternativ nu sunt limitate, astfel ca pot functiona la putere maxima, in timp ce, acelea care functioneaza pe curent continuu folosesc putere mai mica. Principala diferenta dintre cele doua tipuri de curent nu sta neaparat in putere, ci in modul in care transforma energia. Cele cu curent alternativ dau dovada de un randament mult mai bun si de o eficienta remarcabila, spre deosebire de cele cu curent continuu. De asemenea, sunt bidirectionale si controleaza tensiunea si curentul necesar pentru incarcarea bateriilor.

Avantajele panourilor fotovoltatice

Nu afecteaza mediul inconjurator – se folosesc de energia generata de soare, care nu este deloc daunatoare pentru mediu. Reusesc sa transforme lumina naturala in energie electrica, la nivel atomic, absorbind fotonii de lumina si eliberand electornii.

Prezinta costuri reduse pe termen lung – o astfel de investitie, desi destul de mare pe moment, se va dovedi una inteligenta pe termen lung, fie ca vorbim despre o singura locuinta sau despre un distribuitor de energie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo