Criteriul National

Care sunt avantajele unui sistem fotovoltaic?

Care sunt avantajele unui sistem fotovoltaic?
mai 12
14:10 2017

Sistemele fotovoltaice au devenit foarte cunoscute si foarte populare in randul romanilor, astfel ca ele sunt adoptate chiar si in acele zone, care nu dispun de multa lumina solara. Rolul lor este acela de a produce energie electrica de uz casnic si industrial. Cum face acest lucru? Simplu, transformand energia solara (lumina soarelui) in energie electrica. Acestea pot fi utilizate in mod autonom, pentru a deservi unor consumator aflati la o distanta destul de mare de locatia sistemului.

Panouri solare accesibileAceste sisteme fotovoltaice, pot fi regasite sub o multitudine de alte denumiri, printre care putem aminti parcuri sau ferme fotovoltaice sau centrale fotoelectrice. Vestea cea buna este ca Uniunea Europeana sprijina investitiile in astfel de sisteme si acorda finantari pentru achizitionarea diverselor tipuri de echipamente, dar si pentru achizitionarea energiei furnizate de Sistemul Energetic National. In cazul in care te intereseaza sisteme fotovoltaice pret, poti consulta o lista detaliata cu ofertele pentru diverse tipuri: cu stocare, monofazat sau trifazat.

Din ce este alcatuit un sistem fotovoltaic?

In componenta acestui sistem, un rol important il joaca generatorul, care este, de asemenea, fotovoltaic si care este alcatuit dintr-un numar extins de panouri solare. La acestea, se adauga invertoarele de retea si tabloul general, care ofera protectie impotriva tensiunii si frecventei. Este esential ca alegerea componentelor sa fie realizata in mod corect pentru ca implica un proces destul de complicat, in decursul caruia trebuie sa se tina cont de toti parametri tehnici din componenta panourilor fotovoltaice.

Tipuri de sisteme fotovoltaice

Conectate la retea – reprezinta una dintre cele mai cautate solutii, pentru ca reduce consumul de energie pentru o locuinta. In cazul in care casa respectiva este deja conectata la o anumita retea, cei care isi doresc sa investeasca in aceste tipuri de sisteme, vor alege una dintre cele doua variante: identificarea unei solutii care sa fie special creata pentru a produce energie electrica sau reducerea consumului. In cazul in care sistemul este destinat consumului individual, racordarea la SEN se face pe acelasi racord.

Independente – acestea se realizeaza pe baza unei tipologii de curent alternativ sau continuu. Cele pe curent alternativ nu sunt limitate, astfel ca pot functiona la putere maxima, in timp ce, acelea care functioneaza pe curent continuu folosesc putere mai mica. Principala diferenta dintre cele doua tipuri de curent nu sta neaparat in putere, ci in modul in care transforma energia. Cele cu curent alternativ dau dovada de un randament mult mai bun si de o eficienta remarcabila, spre deosebire de cele cu curent continuu. De asemenea, sunt bidirectionale si controleaza tensiunea si curentul necesar pentru incarcarea bateriilor.

Avantajele panourilor fotovoltatice

Nu afecteaza mediul inconjurator – se folosesc de energia generata de soare, care nu este deloc daunatoare pentru mediu. Reusesc sa transforme lumina naturala in energie electrica, la nivel atomic, absorbind fotonii de lumina si eliberand electornii.

Prezinta costuri reduse pe termen lung – o astfel de investitie, desi destul de mare pe moment, se va dovedi una inteligenta pe termen lung, fie ca vorbim despre o singura locuinta sau despre un distribuitor de energie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo