Criteriul National

Care sunt beneficiile masuratorilor tip PRAM?

Care sunt beneficiile masuratorilor tip PRAM?
aprilie 17
11:26 2017

Companiile care intra in contact direct cu sursele de energie electrica si cu instrumentele adiacente, au nevoie de o atentie deosebita. Pentru ca foarte multe accidente la locul de munca se petrec din cauza lipsei de atentie acordata proceselor, care pot afecta sanatatea individului, autoritatile trag un semnal de alarma si ii indeamna pe toti cei care activeaza in acest domeniu sa ia foarte in serios elementele legate de sursele de energie electrica.

In urma acestei verificari, impuse prin legislatie, se realizeaza masuratori si buletine PRAM in Bucuresti. Aceste buletine contin informatii esentiale in legatura cu: data la care a fost efectuata verificarea, datele persoanei care s-a ocupat de aceasta, denumirea instalatiei verificate sau a numelor componentelor care au fost analizate, rezultatul obtinut in urma finalizarii acestui proces, ce metoda de masurare a fost folosita, detalii despre gradul de umiditate si alte observatii suplimentare in legatura cu datele obtinute la fata locului.

Cauzele accidentelor electrice sunt din cele mai diverse; ele se pot produce prin mai multe actiuni; intre acestea, putem aminti atingerea de orice fel a partilor care se afla sub tensiune, fie ca vorbim despre atingere directa, nemijlocita sau indirecta. Una dintre cele mai utilizate metode de a evita atingerile indirecte este legarea la pamant, care presupune un ansamblu alcatuit din conductoare electrice, legate de pamant. In felul acesta, toate sarcinile electrice sunt distribuite in sol. Avantajele legarii la pamant sunt multiple, iar intre ele putem aminti si stabilizarea unor puncte de lucru pentru instalatii, stabilirea unor circuite, care au rolul de a intoarce curentii electrici de sarcina in pamant, construirea unor circuite de impedanta, protectia supratensiunilor, dar si stabilirea unor instalatii, care sa asigure protectie catodica.

Cate tipuri de legare la pamant exista?

Un specialist in masuratori pram iti va spune ca legarea la pamant reprezinta de fapt o legatura stabilita in mod voit intre instalatia sau dispozitivul electric si un obiect metalic, care se regaseste sub denumirea de priza de pamant.

Astfel, exista trei tipuri de legare la pamant: operationala, de protectie si de protectie la trasnet. Prizele de pamant prind si ele in felul acesta mai multe forme. Astfel, putem avea de-a face cu prize de pamant naturale si prize de pamant artificiale. Specialistul este cel care va stabili care este cea mai buna metoda in functie de datele problemei.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de legare la pamant, este foarte important sa realizam verificarile PRAM la timp sau de fiecare data cand sesizam o problema.

Care sunt factorii care influenteaza legarea la pamant?

Rezistivitatea solului este cea care influenteaza calitatea tipului de instalatie, creat pentru legarea la pamant. Aceasta trebuie sa ofere un nivel scazut al impedantei, o variatie foarte mica a acesteia, dar o rezistenta foarte mare atunci cand vine vorba despre coroziunea elementelor din priza de pamant.

Ce factori influenteaza precizia masuratorilor PRAM?

Acest proces realizeaza masuratori ale valorii curentului, care parcurge drumul prin priza de pamant. Cele doua elemente sunt analizate si testate. Se calculeaza in curent alternativ valoarei rezistentei, manifestata de priza de pamant. Acest lucru se intampla din cauza formei electrolitice sub care se manifesta conductivitatea solului.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo