Criteriul National

Care sunt beneficiile masuratorilor tip PRAM?

Care sunt beneficiile masuratorilor tip PRAM?
aprilie 17
11:26 2017

Companiile care intra in contact direct cu sursele de energie electrica si cu instrumentele adiacente, au nevoie de o atentie deosebita. Pentru ca foarte multe accidente la locul de munca se petrec din cauza lipsei de atentie acordata proceselor, care pot afecta sanatatea individului, autoritatile trag un semnal de alarma si ii indeamna pe toti cei care activeaza in acest domeniu sa ia foarte in serios elementele legate de sursele de energie electrica.

In urma acestei verificari, impuse prin legislatie, se realizeaza masuratori si buletine PRAM in Bucuresti. Aceste buletine contin informatii esentiale in legatura cu: data la care a fost efectuata verificarea, datele persoanei care s-a ocupat de aceasta, denumirea instalatiei verificate sau a numelor componentelor care au fost analizate, rezultatul obtinut in urma finalizarii acestui proces, ce metoda de masurare a fost folosita, detalii despre gradul de umiditate si alte observatii suplimentare in legatura cu datele obtinute la fata locului.

Cauzele accidentelor electrice sunt din cele mai diverse; ele se pot produce prin mai multe actiuni; intre acestea, putem aminti atingerea de orice fel a partilor care se afla sub tensiune, fie ca vorbim despre atingere directa, nemijlocita sau indirecta. Una dintre cele mai utilizate metode de a evita atingerile indirecte este legarea la pamant, care presupune un ansamblu alcatuit din conductoare electrice, legate de pamant. In felul acesta, toate sarcinile electrice sunt distribuite in sol. Avantajele legarii la pamant sunt multiple, iar intre ele putem aminti si stabilizarea unor puncte de lucru pentru instalatii, stabilirea unor circuite, care au rolul de a intoarce curentii electrici de sarcina in pamant, construirea unor circuite de impedanta, protectia supratensiunilor, dar si stabilirea unor instalatii, care sa asigure protectie catodica.

Cate tipuri de legare la pamant exista?

Un specialist in masuratori pram iti va spune ca legarea la pamant reprezinta de fapt o legatura stabilita in mod voit intre instalatia sau dispozitivul electric si un obiect metalic, care se regaseste sub denumirea de priza de pamant.

Astfel, exista trei tipuri de legare la pamant: operationala, de protectie si de protectie la trasnet. Prizele de pamant prind si ele in felul acesta mai multe forme. Astfel, putem avea de-a face cu prize de pamant naturale si prize de pamant artificiale. Specialistul este cel care va stabili care este cea mai buna metoda in functie de datele problemei.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de legare la pamant, este foarte important sa realizam verificarile PRAM la timp sau de fiecare data cand sesizam o problema.

Care sunt factorii care influenteaza legarea la pamant?

Rezistivitatea solului este cea care influenteaza calitatea tipului de instalatie, creat pentru legarea la pamant. Aceasta trebuie sa ofere un nivel scazut al impedantei, o variatie foarte mica a acesteia, dar o rezistenta foarte mare atunci cand vine vorba despre coroziunea elementelor din priza de pamant.

Ce factori influenteaza precizia masuratorilor PRAM?

Acest proces realizeaza masuratori ale valorii curentului, care parcurge drumul prin priza de pamant. Cele doua elemente sunt analizate si testate. Se calculeaza in curent alternativ valoarei rezistentei, manifestata de priza de pamant. Acest lucru se intampla din cauza formei electrolitice sub care se manifesta conductivitatea solului.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo