Criteriul National

Care sunt beneficiile masuratorilor tip PRAM?

Care sunt beneficiile masuratorilor tip PRAM?
aprilie 17
11:26 2017

Companiile care intra in contact direct cu sursele de energie electrica si cu instrumentele adiacente, au nevoie de o atentie deosebita. Pentru ca foarte multe accidente la locul de munca se petrec din cauza lipsei de atentie acordata proceselor, care pot afecta sanatatea individului, autoritatile trag un semnal de alarma si ii indeamna pe toti cei care activeaza in acest domeniu sa ia foarte in serios elementele legate de sursele de energie electrica.

In urma acestei verificari, impuse prin legislatie, se realizeaza masuratori si buletine PRAM in Bucuresti. Aceste buletine contin informatii esentiale in legatura cu: data la care a fost efectuata verificarea, datele persoanei care s-a ocupat de aceasta, denumirea instalatiei verificate sau a numelor componentelor care au fost analizate, rezultatul obtinut in urma finalizarii acestui proces, ce metoda de masurare a fost folosita, detalii despre gradul de umiditate si alte observatii suplimentare in legatura cu datele obtinute la fata locului.

Cauzele accidentelor electrice sunt din cele mai diverse; ele se pot produce prin mai multe actiuni; intre acestea, putem aminti atingerea de orice fel a partilor care se afla sub tensiune, fie ca vorbim despre atingere directa, nemijlocita sau indirecta. Una dintre cele mai utilizate metode de a evita atingerile indirecte este legarea la pamant, care presupune un ansamblu alcatuit din conductoare electrice, legate de pamant. In felul acesta, toate sarcinile electrice sunt distribuite in sol. Avantajele legarii la pamant sunt multiple, iar intre ele putem aminti si stabilizarea unor puncte de lucru pentru instalatii, stabilirea unor circuite, care au rolul de a intoarce curentii electrici de sarcina in pamant, construirea unor circuite de impedanta, protectia supratensiunilor, dar si stabilirea unor instalatii, care sa asigure protectie catodica.

Cate tipuri de legare la pamant exista?

Un specialist in masuratori pram iti va spune ca legarea la pamant reprezinta de fapt o legatura stabilita in mod voit intre instalatia sau dispozitivul electric si un obiect metalic, care se regaseste sub denumirea de priza de pamant.

Astfel, exista trei tipuri de legare la pamant: operationala, de protectie si de protectie la trasnet. Prizele de pamant prind si ele in felul acesta mai multe forme. Astfel, putem avea de-a face cu prize de pamant naturale si prize de pamant artificiale. Specialistul este cel care va stabili care este cea mai buna metoda in functie de datele problemei.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de legare la pamant, este foarte important sa realizam verificarile PRAM la timp sau de fiecare data cand sesizam o problema.

Care sunt factorii care influenteaza legarea la pamant?

Rezistivitatea solului este cea care influenteaza calitatea tipului de instalatie, creat pentru legarea la pamant. Aceasta trebuie sa ofere un nivel scazut al impedantei, o variatie foarte mica a acesteia, dar o rezistenta foarte mare atunci cand vine vorba despre coroziunea elementelor din priza de pamant.

Ce factori influenteaza precizia masuratorilor PRAM?

Acest proces realizeaza masuratori ale valorii curentului, care parcurge drumul prin priza de pamant. Cele doua elemente sunt analizate si testate. Se calculeaza in curent alternativ valoarei rezistentei, manifestata de priza de pamant. Acest lucru se intampla din cauza formei electrolitice sub care se manifesta conductivitatea solului.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro