Criteriul National

Care sunt beneficiile pe care le aduce internetul in viata noastra

Care sunt beneficiile pe care le aduce internetul in viata noastra
august 11
10:49 2020

Internetul este o retea de comunicatii de anvergura globala care permite interconexiunea dintre computere pentru schimbul de informatii.

Usurinta de acces la informatii si continut de diferite subiecte si formate pare a fi o oportunitate excelenta, dar in acelasi timp poate fi contraproductiva in unele cazuri. Din acest motiv, este important sa analizam avantajele si dezavantajele internetului pentru a intelege cum putem profita mai bine de acesta.

Datorita internetului, este posibil sa profitati si sa va bucurati de continut pe web. Iata cateva alte avantaje ale utilizarii sale:

1. Viteza in comunicare

Desi viteza internetului depinde de factori tehnici inerenti nivelurilor de dezvoltare tehnologica a fiecarei tari, realitatea este ca viteza cu care putem avea acces la informatii a crescut progresiv in timp.

Aceasta extinde posibilitatile de comunicare, care au trecut de la posta traditionala la posta electronica sau de la telegrame la apeluri video. Acest nou mod de interactiune a avut un impact profund asupra dinamicii zilnice si organizationale, care sunt acum influentate de imediatitate.

2. Acces la mai multe continuturi

Internetul permite accesul la continut pe diverse subiecte prin intermediul web-ului. De la informatii de stiri la subiecte extrem de specializate, stiintific, umoristic, cultural, de divertisment, continut educativ, platforme de dating si escorte de lux, etc.

Acest lucru largeste optiunile disponibile si ofera utilizatorilor mult mai multa libertate de a alege ceea ce le intereseaza, ceea ce marcheaza o diferenta importanta fata de vremurile trecute, in care media traditionala stabileste standardul in ceea ce priveste continutul care ar putea fi a primi.

3. Diseminarea continutului propriu

Un alt avantaj al internetului este capacitatea de a impartasi propriul continut. Odata cu inventia web in anii 90, posibilitatea de a genera si transmite hipertexturi a determinat o serie de schimbari comunicative care au dat utilizatorilor puterea de a crea si disemina continutul lor.

De la prima platforma de blogging numita Blogger, pana la povesti Instagram sau canale YouTube, internetul a ajutat utilizatorii sa renunte simultan la rolul receptorilor pasivi pentru a deveni expeditori si receptori de mesaje.

4. Simplificarea proceselor

Internetul a contribuit la imbunatatirea substantiala a proceselor zilnice si organizationale care au impact asupra calitatii vietii si a evolutiei sociale.

De exemplu, posibilitatea de a face cumparaturi online, de a face afaceri sau de a angaja personal de la distanta, de a avea sisteme de management in cloud care permit actualizarea datelor companiei in timp real etc.

5. Masificarea cunostintelor

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale internetului are legatura cu faptul ca permite accesul la cunostinte fara limite geografice.

In acest moment, o persoana care are un computer sau un telefon mobil cu conexiune la internet poate afla mai multe subiecte, generand noi abilitati sau imbunatatindu-le pe cele pe care le au deja, indiferent unde se afla.

Cu internet, este posibil sa primiti sau sa predati de la distanta, sa aveti acces la biblioteci, tutoriale, manuale, rapoarte tehnice sau stiintifice etc. Acest avantaj a fost folosit ca un instrument indispensabil acum in procesele educationale, in special in locurile cu acces geografic dificil.

6. Spiritul colaborativ

Internetul a promovat crearea de proiecte care necesita munca grupurilor de oameni din intreaga lume, care sunt motivati de un scop comun.

Unul dintre cele mai semnificative exemple ale acestui tip de initiativa este Wikipedia, care reuneste activitatea a mii de oameni care creeaza si edita continutul gazduit in aceasta enciclopedie online iconica gratuita.

7. Interactiunea cu partile interesate

Posibilitatea de a interactiona in timp real cu oameni din orice parte a lumii a generat mii de grupuri cu interese multiple. De la organizatii de ajutor animal la grupuri de discutii tehnice, prin cluburi de diferite tipuri (anime, jocuri video etc.).

8. Generarea de noi locuri de munca

Avansele tehnologice, determinate de crearea si evolutia internetului, au dus la crearea de noi locuri de munca, care largeste posibilitatile de formare si specializare, precum si face ca piata locurilor de munca sa creasca in termeni generali.

Profilele legate de programare, analiza Big Data , proiectarea experientei utilizatorului, SEO si marketing digital sunt astazi foarte apreciate si au devenit noi alternative academice in ceea ce priveste profesiile traditionale.

9. Acces la noi formate de divertisment

De la televiziune, radio si presa scrisa, am trecut la streaming de continut , podcast-uri si stiri online, a caror transmisie este posibila datorita evolutiei internetului.

Desi aceste formate sunt create pe web, acestea depind de internetul care trebuie distribuit.

10. Noua dinamica sociala

Posibilitatea realizarii unei intalniri de lucru prin apel video si lucru la distanta ( acasa ) este doar doua dintre cele mai vizibile posibilitati pe care le-a generat internetul si care au un impact nu numai asupra mediului organizational, ci asupra calitatii vietii oameni.

Aceste schimbari au generat noi dinamici sociale si de munca, care sunt puternic influentate de utilizarea internetului.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul