Criteriul National

Care sunt cele 4 ingrediente de baza ale unui lichid pentru tigara electronica?

Care sunt cele 4 ingrediente de baza ale unui lichid pentru tigara electronica?
februarie 25
21:30 2018

lichide_tigara_electronica

 

Probabil ai auzit diverse teorii, si pro si contra, cu privire la continutul unui lichid pentru tigara electronica. In timp ce unii spun ca vapatul reprezinta doar „vapori de apa”, altii sunt de parere ca e-lichidele sunt chiar mai periculoase decat tigarile obisnuite. Ambele teorii sunt la fel de false!

In realitate, continutul unui lichid pentru tigara electronica nu este un mare mister. Pentru a te convinge de acest lucru nu trebuie decat sa analizezi eticheta de pe sticla, unde cu siguranta vei gasi lista ingredientelor, conform legislatiei Uniunii Europene. Astfel, vei descoperi ca orice lichid pentru tigara electronica contine in general 4 ingrediente de baza. Acestea sunt: nicotina, glicerina vegetala, propilen glicol si arome.

 

1. Nicotina lichida

Majoritatea e-lichidelor au in componenta lor nicotina, pe care poti sa o dozezi in functie de preferintele tale. De fapt, acesta este si avantajul major: faptul ca iti poti satisface dependenta de nicotina fara a te expune la sutele de substante toxice pe care le contine o tigara obisnuita, dar care nu se regasesc si intr-un lichid pentru tigara electronica! Nicotina in sine, nefiind combinata cu monoxid de carbon sau gudron, nu este o substanta atat de periculoasa precum se crede. Prin urmare, vapatul reprezinta o alternativa mult mai sigura in comparatie cu fumatul.

 

2. Glicerina vegetala (VG)
Glicerina vegetala din componenta unui lichid destinat tigarii electronice este o substanta naturala provenita din uleiuri vegetale. Aceasta nu este toxica si nu prezinta niciun risc de imbolnavire. Dimpotriva, aceasta este folosita in industria farmaceutica si cea alimentara – ca indulcitor sau pentru a tine alimentele proaspete, fiind incolora si inodora, cu un usor gust dulceag. Avand o structura chimica asemanatoare unui alcool, glicerina vegetala reprezinta motivul pentru care tigarile electronice produc vapori densi si abundenti.

 

3. Propilen glicol (PG)
Propilen glicolul, la fel ca glicerina vegetala, este un alcool inodor si incolor, folosit in industria farmaceutica si cea alimentara ca agent de umectare. De asemenea, PG face parte din ingredientele specifice antigelurilor. Acesta este si motivul pentru care unele persoane se opun folosirii tigarii electronice si raspandesc zvonul ca e-lichidele ar contine antigel, ceea ce este complet fals. In realitate, cauza perpetuarii acestui mit are ca si cauza un scandal de acum mai multi ani in care un producator chinez de lichide de tigara electronica de contrabanda a folosit dietilen glicol la fabricarea acestora, dietilen glicolul fiind un alt compus folosit la producerea antigelului! Evident, confuzia s-a amplificat, zvonul devenind viral, insa acesta a fost demontat de catre cercetatori si oamenii de stiinta.

 

4. Arome
Nu in ultimul rand, aromele reprezinta una dintre cele mai avantajoase paricularitati ale vapatului. Astfel, exista o varietate foarte mare de arome 100% sigure, fiind aceleasi cu cele folosite in industria alimentara. Atentie, insa: nu este deloc recomandat sa iti cumperi aditivi alimentari din supermarket si sa ii folosesti in lichidul pentru tigara electronica! Unii dintre ei contin uleiuri periculoase in caz de inhalare.

Pe langa aceste 4 ingrediente de baza, un lichid pentru tigara electronica, mai ales daca provine de la producatori neavizati, mai poate contine si alte substante: vitamine, coloranti sau suplimente precum cofeina. Ele nu aduc insa niciun beneficiu in plus vapatului. Mai mult decat atat, acestea nu au fost testate in ceea ce priveste siguranta inhalarii si pot reprezenta un pericol foarte mare pentru sanatate! Asa ca cel mai recomandat este sa cumparati doar lichide pentru tigara electronica de cea mai buna calitate, de la magazine consacrate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu