Criteriul National

Care sunt cele 4 ingrediente de baza ale unui lichid pentru tigara electronica?

Care sunt cele 4 ingrediente de baza ale unui lichid pentru tigara electronica?
februarie 25
21:30 2018

lichide_tigara_electronica

 

Probabil ai auzit diverse teorii, si pro si contra, cu privire la continutul unui lichid pentru tigara electronica. In timp ce unii spun ca vapatul reprezinta doar „vapori de apa”, altii sunt de parere ca e-lichidele sunt chiar mai periculoase decat tigarile obisnuite. Ambele teorii sunt la fel de false!

In realitate, continutul unui lichid pentru tigara electronica nu este un mare mister. Pentru a te convinge de acest lucru nu trebuie decat sa analizezi eticheta de pe sticla, unde cu siguranta vei gasi lista ingredientelor, conform legislatiei Uniunii Europene. Astfel, vei descoperi ca orice lichid pentru tigara electronica contine in general 4 ingrediente de baza. Acestea sunt: nicotina, glicerina vegetala, propilen glicol si arome.

 

1. Nicotina lichida

Majoritatea e-lichidelor au in componenta lor nicotina, pe care poti sa o dozezi in functie de preferintele tale. De fapt, acesta este si avantajul major: faptul ca iti poti satisface dependenta de nicotina fara a te expune la sutele de substante toxice pe care le contine o tigara obisnuita, dar care nu se regasesc si intr-un lichid pentru tigara electronica! Nicotina in sine, nefiind combinata cu monoxid de carbon sau gudron, nu este o substanta atat de periculoasa precum se crede. Prin urmare, vapatul reprezinta o alternativa mult mai sigura in comparatie cu fumatul.

 

2. Glicerina vegetala (VG)
Glicerina vegetala din componenta unui lichid destinat tigarii electronice este o substanta naturala provenita din uleiuri vegetale. Aceasta nu este toxica si nu prezinta niciun risc de imbolnavire. Dimpotriva, aceasta este folosita in industria farmaceutica si cea alimentara – ca indulcitor sau pentru a tine alimentele proaspete, fiind incolora si inodora, cu un usor gust dulceag. Avand o structura chimica asemanatoare unui alcool, glicerina vegetala reprezinta motivul pentru care tigarile electronice produc vapori densi si abundenti.

 

3. Propilen glicol (PG)
Propilen glicolul, la fel ca glicerina vegetala, este un alcool inodor si incolor, folosit in industria farmaceutica si cea alimentara ca agent de umectare. De asemenea, PG face parte din ingredientele specifice antigelurilor. Acesta este si motivul pentru care unele persoane se opun folosirii tigarii electronice si raspandesc zvonul ca e-lichidele ar contine antigel, ceea ce este complet fals. In realitate, cauza perpetuarii acestui mit are ca si cauza un scandal de acum mai multi ani in care un producator chinez de lichide de tigara electronica de contrabanda a folosit dietilen glicol la fabricarea acestora, dietilen glicolul fiind un alt compus folosit la producerea antigelului! Evident, confuzia s-a amplificat, zvonul devenind viral, insa acesta a fost demontat de catre cercetatori si oamenii de stiinta.

 

4. Arome
Nu in ultimul rand, aromele reprezinta una dintre cele mai avantajoase paricularitati ale vapatului. Astfel, exista o varietate foarte mare de arome 100% sigure, fiind aceleasi cu cele folosite in industria alimentara. Atentie, insa: nu este deloc recomandat sa iti cumperi aditivi alimentari din supermarket si sa ii folosesti in lichidul pentru tigara electronica! Unii dintre ei contin uleiuri periculoase in caz de inhalare.

Pe langa aceste 4 ingrediente de baza, un lichid pentru tigara electronica, mai ales daca provine de la producatori neavizati, mai poate contine si alte substante: vitamine, coloranti sau suplimente precum cofeina. Ele nu aduc insa niciun beneficiu in plus vapatului. Mai mult decat atat, acestea nu au fost testate in ceea ce priveste siguranta inhalarii si pot reprezenta un pericol foarte mare pentru sanatate! Asa ca cel mai recomandat este sa cumparati doar lichide pentru tigara electronica de cea mai buna calitate, de la magazine consacrate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro