Criteriul National

Care sunt cele 4 ingrediente de baza ale unui lichid pentru tigara electronica?

Care sunt cele 4 ingrediente de baza ale unui lichid pentru tigara electronica?
februarie 25
21:30 2018

lichide_tigara_electronica

 

Probabil ai auzit diverse teorii, si pro si contra, cu privire la continutul unui lichid pentru tigara electronica. In timp ce unii spun ca vapatul reprezinta doar „vapori de apa”, altii sunt de parere ca e-lichidele sunt chiar mai periculoase decat tigarile obisnuite. Ambele teorii sunt la fel de false!

In realitate, continutul unui lichid pentru tigara electronica nu este un mare mister. Pentru a te convinge de acest lucru nu trebuie decat sa analizezi eticheta de pe sticla, unde cu siguranta vei gasi lista ingredientelor, conform legislatiei Uniunii Europene. Astfel, vei descoperi ca orice lichid pentru tigara electronica contine in general 4 ingrediente de baza. Acestea sunt: nicotina, glicerina vegetala, propilen glicol si arome.

 

1. Nicotina lichida

Majoritatea e-lichidelor au in componenta lor nicotina, pe care poti sa o dozezi in functie de preferintele tale. De fapt, acesta este si avantajul major: faptul ca iti poti satisface dependenta de nicotina fara a te expune la sutele de substante toxice pe care le contine o tigara obisnuita, dar care nu se regasesc si intr-un lichid pentru tigara electronica! Nicotina in sine, nefiind combinata cu monoxid de carbon sau gudron, nu este o substanta atat de periculoasa precum se crede. Prin urmare, vapatul reprezinta o alternativa mult mai sigura in comparatie cu fumatul.

 

2. Glicerina vegetala (VG)
Glicerina vegetala din componenta unui lichid destinat tigarii electronice este o substanta naturala provenita din uleiuri vegetale. Aceasta nu este toxica si nu prezinta niciun risc de imbolnavire. Dimpotriva, aceasta este folosita in industria farmaceutica si cea alimentara – ca indulcitor sau pentru a tine alimentele proaspete, fiind incolora si inodora, cu un usor gust dulceag. Avand o structura chimica asemanatoare unui alcool, glicerina vegetala reprezinta motivul pentru care tigarile electronice produc vapori densi si abundenti.

 

3. Propilen glicol (PG)
Propilen glicolul, la fel ca glicerina vegetala, este un alcool inodor si incolor, folosit in industria farmaceutica si cea alimentara ca agent de umectare. De asemenea, PG face parte din ingredientele specifice antigelurilor. Acesta este si motivul pentru care unele persoane se opun folosirii tigarii electronice si raspandesc zvonul ca e-lichidele ar contine antigel, ceea ce este complet fals. In realitate, cauza perpetuarii acestui mit are ca si cauza un scandal de acum mai multi ani in care un producator chinez de lichide de tigara electronica de contrabanda a folosit dietilen glicol la fabricarea acestora, dietilen glicolul fiind un alt compus folosit la producerea antigelului! Evident, confuzia s-a amplificat, zvonul devenind viral, insa acesta a fost demontat de catre cercetatori si oamenii de stiinta.

 

4. Arome
Nu in ultimul rand, aromele reprezinta una dintre cele mai avantajoase paricularitati ale vapatului. Astfel, exista o varietate foarte mare de arome 100% sigure, fiind aceleasi cu cele folosite in industria alimentara. Atentie, insa: nu este deloc recomandat sa iti cumperi aditivi alimentari din supermarket si sa ii folosesti in lichidul pentru tigara electronica! Unii dintre ei contin uleiuri periculoase in caz de inhalare.

Pe langa aceste 4 ingrediente de baza, un lichid pentru tigara electronica, mai ales daca provine de la producatori neavizati, mai poate contine si alte substante: vitamine, coloranti sau suplimente precum cofeina. Ele nu aduc insa niciun beneficiu in plus vapatului. Mai mult decat atat, acestea nu au fost testate in ceea ce priveste siguranta inhalarii si pot reprezenta un pericol foarte mare pentru sanatate! Asa ca cel mai recomandat este sa cumparati doar lichide pentru tigara electronica de cea mai buna calitate, de la magazine consacrate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul