Criteriul National

Care sunt cele mai aglomerate drumuri din Romania si cum se pot evita atunci cand traficul este infernal

Care sunt cele mai aglomerate drumuri din Romania si cum se pot evita atunci cand traficul este infernal
martie 12
17:52 2018

In perioada concediilor sau in zilele de weekend, majoritatea romanilor pleaca din localitile in care isi traiesc vietile, cautand momente de relaxare. Tocmai de aceea, aglomeratia din orase se transfera pe drumurile nationale si pe autostrazile patriei. Traficul pe DN1 poate sa devina un adevarat chin, autostrazile catre mare sau catre Pitesti ajung si ele extrem de aglomerate iar frustrarea poate sa puna stapanire pe orice sofer in cazul in care isi mareste perioada de calatorie cu cateva ore. Tocmai de aceea, o informare corecta si luarea unor decizii intelepte inainte de o calatorie sunt extrem de importante.

Care sunt cele mai aglomerate drumuri din Romania si cum se pot evita perioadele extreme?

Cei de la i-drpciv.ro ofera informatia conform careia Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a facut un top al celor mai tranzitate drumuri. Cum era de asteptat, drumurile care au directa legatura cu Bucurestiul pot ajunge pline pana la refuz, insa nu traficul pe Valea Prahovei pune cele mai multe probleme de-a lungul anului. Conform CNADNR, topul celor 5 drumuri extrem de tranzitate este urmatorul:

  • DN1 Bucuresti-Otopeni. Drumul National 1, care face legatura intre Bucuresti si Nord Vestul tarii are momente in care este extrem de aglomerat. Cauza aglomeratiei este, cel mai adesea, soseaua de centura a Bucurestiului, pe unde zilnic circula nu mai putin de 65000 de masini. Pentru a evita perioadele foarte aglomerate, este bine sa se urmareasca sectiunile de infotrafic ale site-urilor de profil.
  • DN2A. Este drumul care leaga orasele Urziceni de Constanta si care atrage zilnic 36000 de autovehicule. Aceasta este o medie insa, in conditiile in care perioada de vara poate sa aduca un numar mult mai mare. Cea mai aglomerata portiune este cea de 9 km, care precede intrarea in Constanta.
  • Zona Ploiesti-Buzau de pe DN1. Revenind la DN1, poate fi descoperita o alta zona foarte aglomerata, intre Pliesti si Buzau. Cu 33000 de masini zilnic, cei 7 km situati intre DN1A si DN1B pot sa fie extrem de neplacut de parcurs.
  • Autostrada A1. Este singura autostrada care poate sa devina foarte aglomerata, iar zona unde se intalnesc adeseori blocaje este cea de la iesirea din Bucuresti. Media de 32000 de masini zilnic poate sa fie dublata cu usurinta in momentele in care bucurestenii pleaca in vacante.
  • DN2 la intrarea in Buzau. Este cel de-al 5-lea cel mai aglomerat drum national si desi este unul dintre cele mai bine ingrijite drumuri din tara, este tranzitat de foarte multe masini si poate duce la blocaje.

Solutiile pe termen lung pentru rezolvarea problemelor de acest fel sunt date de largirea tronsoanelor foarte aglomerate. Pe termen scurt insa, verificarea sectiunilor de infotrafic Valea Oltului si in general, informatiile legate de drumul ce urmeaza a fi parcurs, pot sa ajute extrem de mult.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro