Criteriul National

Care sunt cele mai bune variante de a calatori pentru un Brasovean?

Care sunt cele mai bune variante de a calatori pentru un Brasovean?
februarie 06
01:07 2018

Desi este cel de-al 7-lea oras din Romania ca numar de locuitori, Brasovul inca nu are un aeroport functional, asadar, optiunile de calatorie ale brasovenilor sunt oarecum limitate. Este adevarat ca aeroportul este in constructie si planurile sunt mari, insa Autoritatea Judeteana nu dispune de toate fondurile necesare pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, asadar, s-ar putea sa mai fie de asteptat pana cand primul calator va zbura din Brasov.

Lipsa aeroportului nu ii face pe Brasoveni sa renunte la a calatori, ba din contra. Conform celor de la transport-bv.ro, locuitorii din acest judet se afla printre cei mai activi atunci cand vine vorba despre calatorii, indiferent ca este vorba despre turism intern sau extern.

Care sunt cele mai bune optiuni pentru calatorie pe care le are un Brasovean?

Exista destul de multe variante, incepand cu automobilul propriu, continuand cu inchirieri de microbuze sau autocare si terminand cu calatoriile pe linia ferata sau cu autocare ale firmelor de transport. Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje:

1. Masina personala. Este cea mai la indemana varianta si este cea care este adoptata cel mai des. Problema apare in momentul in care trebuie sa calatoreasca mai multe persoane, deoarece calatoria cu mai multe masini poate sa devina destul de costisitor. E De asemenea, in momentul in care se paraseste tara cu masina personala pot aparea multe costuri legate de parcari, taxe de autostrada, etc.

2. Trenul. Este o varianta de calatorie atractiva, care ofera un aer nostalgic. Este foarte placut sa calatoresti cu trenul aproape oriunde in Europa, insa in Romania aceasta solutie poate fi destul de neplacuta. De regula, viteza medie cu care circula un tren este de 50 de km pe ora, iar aceasta poate sa aiba de suferit daca sunt conditii meteo nu tocmai placute sau daca apar situatii neprevazute. De cele mai multe ori, aceste situatii neprevazute apar.

3. Inchirieri microbuze Brasov. Exista din ce in ce mai multe firme care ofera inchirieri microbuze Brasov sau chiar autocare. Pare exagerata inchirierea unor vehicule atat de mari, insa daca se doreste calatoria intr-un grup mare, este o varianta mai mult decat atractiva. O astfel de solutie este rapida, este ieftina atata vreme cat numarul de persoane care calatoresc este unul suficient de mare, ofera suficient loc de bagaje pentru toata lumea si este foarte confortabila. In ultima vreme, firmele care inchiriaza astfel de vehicule se focuseaza pe achizitia unor modele din ce in ce mai noi si mai bine dotate.

4. Calatoria pana la primul aeroport. Exista aeroporturi in apropiere, sau cel putin relativ in apropiere: Otopeni, Sibiu sau Targu Mures iar firmele de transport ofera posibilitatea de a ajunge pana la acestea. Pentru calatoriile in strainatate, o astfel de solutie pare a fi o varianta foarte buna, insa costurile nu sunt intotdeauna cele mai mici, adaugandu-se atat costurile de transfer, cat si cele pentru biletele de avion. Evident, daca se opteaza pentru calatorii planificate din timp, biletele de avion pot fi foarte atractive.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro